reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Witam - wczoraj weszłam sobie na stronę www.noworodek.pl i tam po lewej w menu są KALKULATORY :-) Mnie najbardziej podoba się: "Chłopak czy dziewczynka?" Ankieta oparta na mądrościach ludowych. :-)

Sprawdźcie co Wam wyszło :)

Anna_79 - ja też biorę Duphaston, kręgosłup pobolewa mnie wieczorami, przeważnie przy gwałtownych ruchach, np stawanie z fotela itp.

Ja jem teraz mandarynki bo akurat one są w domu, do tego piję ogromne ilości soków owocowych :szok: ,(oprócz pomarańczowego bo jakoś mi nie leży), rozmrażam truskawki i robię je z makaronem, albo mieszanka kompotowa i kompocik - a ostatnio dwa razy mąż mi kupił po 0,7 kg litchi :-) też je zjadłam w ciągu jednego dnia... w środę będę ważona u gin :) ciekawe czy coś skoczyło w górę ;-)

ewa bialystok - Patina26 ma chyba zepsuty suwaczek ;-) :-)

Pytanie ogólnie - czy powinnyśmy smarować się balsamem nawilżającym czy ujędrniającym?

Moje uczulenie znowu wróciło :wściekła/y: - zmieniłam balsam (GARNIER) i po 4 dniach jego codziennego używania znowu obudziło mnie swędzenie między palcami i pod kolanami...:wściekła/y: nie wiem już czy to wina balsamu czy może czegoś co jem? Heh :baffled:

reklama
Alkmena może rzeczywiście to nie wina balsamów tylko jedzenia... przed ciążą miałaś jakieś alergie pokarmowe???

A co do balsamów to ja stosuję nawilżający z prostego powodu... mam bardzo, bardzo wysuszoną skórę...

A ja zjadam wszytko co wpadnie mi w ręce,jakoś specjalnych zachcianek na owoce niemam :tak:
Waga oczwywiście skoczyła :zawstydzona/y: ale narazie ją olewam :tak: choć obwód w pasie powiększył się już o 4 cm :-)

Mój gin ostatnio stwierdził,ze niemożliwe jest rozpoznanie płci na tak wczesnym etapie,oczywiście spytałam też o ruchy-powiedział że to niemożliwe aby w 13-14 tygodniu je czuć:tak:
Ja mam następną wizytę i USG 18 lutego więc wtedy sobie dokładnie obejrzę maleństwo.

A czy robiłyście badania na chlamydię??

Kiedy sie dowiedzialyscie czy bedzie to mezczyzna czy dziewczynka????
Jak widac ze suwaczka, jestem w 16 tyg... usg mialam w 13 i nie bylo jeszcze widac.. a juz bym tak strasznie chciala wiedziec!!!! ehh..

az mi potrafi byc z tego powodu smutno.. mam kilka znajomych w starszej ciazy i one juz wiedza.. i do tego wszystkie maja miec chlopakow..

..tez bym chciala chlopaka.. wiem ze to glupio tak myslec, ale boje sie ze dla mnie "nie starczy" i zeby byla rownowaga, bedzie dziewczynka...

Dziewczynke tez chce miec.. tylko myslalam zeby byla druga w kolejnosci.. :) bo maz bardzo by chcial synka...

Mi ludzie przepowiadaja chlopaka (madrosci ludowe).. ale chcialabym zobaczyc wreszcie ten dzwoneczek na usg...

albo wiedziec ze to coreczka i przeinaczyc meza, co by nagle strasznie corki zapragnal ;))))

co zrobic, zeby sie tak nie niecierpliwic? ;)

Moim zdaniem nieda się tego przyśpieszyć :tak:
U mnie w poprzedniej ciąży do 7 miesiąca lekarze twierdzili że to będzie raczej dziewczyna bo jest taka wstydliwa i niechciał pokazać co ma między nogami :-) dopiero potem wyszło że to chłopak!!!!
Przecież najważniejsze to to aby było zdrowe!!!!!!

Magdalenka ja też chce chłopaka nie mów że nie starczy. Już córkę mam i mąz powiedział że z jego szczęściem do końca życia będzie pracował na posagi, wesela i kosmetyki ;-) :-D :laugh2: . a tak na poważnie to chyba bez znaczenia... Ja też mam już 16 tyg i jutro usg może się coś dowiem. Ostatnio lekarz mi mówił że najpewniej to ok 20 tyg podglądać płeć. Chyba jeszcze poczekamy... :laugh2: A mąż? myślę że zakocha się w córeczce - tak jak mój.

Alkmena mi zawsze wychodzi dziewczynka (już to kiedyś robiłam) zresztą za pierwszym razem też wyszła dziewczynka i mam córke :tak: może to i prawda... ;-) :-p :happy:
Od początku tej ciązy czułam że to chłopczyk, a teraz wydaje mi się że to dziewczynka :tak: :laugh2: No i będzie Amelka - niech mąz pracuje na posagi a co!:laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2:
Jak się coś jutro dowiem to się pochwalę :-)

zebrra - nie miałam zadnych problemów alergicznych pokarmowych przed ciążą, robione miałam nawet testy... jedyne na co jestem uczulona to nikiel (np spód zegarka, albo złocony pasek od zegarka, jakaś sztuczna metalowa biżuteria, metalowy guzik w spodniach) wtedy zawsze w miejscu gdzie coś takiego miałam wyskakiwało mi coś podobnego do tego co miałam ostatnio na prawie całej szyi... ale żadnych łańczuszków nie noszę... jedzenie też prawie takie samo... nie wiem :baffled:

magdalenka - zrob sobie ten test z www.noworodek.pl :-).
Mi lekarz powiedział, że płeć dopiero w 22 tyg. - więc cierpliwie czekam :)

Grubelek - czekamy na wyniki z USG :) mnie się jednak wydaje, że trzeba poczekać conajmniej do 20 tyg. :-)

Grubelek
Wiem, wiem.. zdrufko najwazniejsze.. :) zawsze o tym mysle najpierw.. ale zaraz potem przychodza meskie sprawy "splodzic syna, posadzic drzewo i wybudowac dom" ;))) dlatego czuje sie troche przygnieciona...

ale jesli dziewczynka bylaby taka fajna jak jej mama ;) to bedzie kul :-D

uzbroje sie wiec w cierpliwosc... ale i tak mam nadzieje, ze przy najblizszym usg cosik zobacze ;)

karinka obliczono mi termin na 14 lipca.. Tobie tez?

Alkmena
na www.noworodek.pl wyszlo mi 70% dziewczyna ;) ale gopie te pytania byly...
podobno jeszcze na plec moze wplynac to, czy ktos bliski umarl w rodzinie w najblizszym czasie... a ja stracilam obu dziadkow w przeciagu pol roku...

ciazy mnogiej nie mam, ale powinien byc w takim razie bardzo meski chlopak ;)

pozdrawiam i dzieki za wsparcie!

reklama
witam

test na płeć zaczęłam robić, ale w połowie odechciało mi się ze względu na głupie pytania.....

dziś maraton po sklepach H&M, A&C, Cubus, Orsey, Cameiu, Gemo i.......nic nie nabyłam, bo co z tego, że coś na mnie pasuje, jak ja muszę jeszcze w tym wyglądać, ciuchy ciążowe jednoznacznie poszerzają, nawet w J., R. nic ciekawego. Może wy mcie dobre i sprawdzone sklepy?

Do góry