reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Marika dokladnie mieszkam w Szkocji straszne tu zacofanie jezeli chodzi o te sprawy.Do prwatnego moglabym isc no ale...nie sa oni tak ogólnie dostepni jak w Polsce,tu trzeba miec naprawde duuuuzo kaski zeby leczyc sie prywatnie,bo wizyta u prywatn.ginekol.kosztuje 500-600 zl wiec zupelnie mi sie to nie oplaca.
Lila dzieki,ale naprawde juz sama nie wiem...kurcze no lekarz przeciez nie ryzykowalby w twoim przypadku,wiec cos w tym jest...

reklama
Agaa, a tobie tak się nie tęskni za krajem rodzinnym?

Ja nie potrafiłabym sie ruszyć z Polski, chyba ze na krótką wycieczkę...

wydaje mi sie że nie potrafiłabym się odnaleźć na obczyźnie...

Aga Szkocja jest przepiękna wolałabym zwiedzić Szkocję niż np jakiś ciepły kraj(Grecja czy Hiszpania) pociągają mnie np Norwegia, Irlandia nie powiem Egipt też ciągnie i afryka-moje marzenie...morze kiedyś pojadę....ech ale się rozmarzyłam... mocno się jeżyk różni w Szkocji niż np w Londynie? napisz jak tam jest jesteśmy ciekawe

O matko, ktoś tu pisał o gorókowej... ja też chcę. Nie powiem koptyka są Ok ale ogórkowa. Hymm PYCHA.

Jesli chodzi o wybor między pn a cc, to dla mnie jest jasne, ze pn. Wojtek się tak rodził. Nie powiem nie było super przyjemnie bo jednak boli (mimo, ze do końca byłam przekonana, ze to niemożliwe żeby aż TAK bolało:-p ). Ale jednak jak nazwa wskazuje to poród NATURALNY i moim zdaniem najlepszy dla matki i dzecka. Oczywiście jeśli nie ma przeciwskazań do pn. bo wiadomo komplikacje się zdarzają. Moja mama urodziła mnie naturalnie mimo, ze byłam ułożona pośladkowo i ważyłam jedyne 5 kg. Ale to był już 5 poród.:tak:
Co do khym, oddawania stolca podczas porodu, pewnie fajnie to nie jest ale to niestety też natura. Przy takim silnym parciu wszystko jest możliwe. Sądzę, ze lekarze i położne sa do tego przyzwyczajeni. A przecież odbyt i tak jest poniżej rozwarcia, lekarze mają rękawiczki a dziecko jest od razu wycierane więc nie ma co się przejmowac na zapas. Mi się to nie przydażylo ale nawet gdyby to chyba w tym momencie ważniejsze są inne sprawy niż rozpamiętywanie tego, ze się "zdażyło".

U mnie słabizny ciąg dalszy. Dzisiaj prasowanie zrobił mój kochany mąż. Ja jestem dętka.

O ogórkowej pisałam ja i jestem z niej dumna, , może troszkę za mało kwaśna jakaś wyszła, ale wciągnęłam dwie miseczki a teraz ide poleżeć ;)

Pozdrawiam i życzę dobrej nocy.'

Cześc dziewczyny a ja chcę się pożegnac z wami...... niestety moja dzidzia nie żyje.......... w poniedziałek dowiem się czy jest to ciąża pozamaciczna, czy poronienie.... ( byc może jeszcze czeka mnie zabieg buuuuu)
Nie załamałam się, chociaż nie powiem bardzo się cieszyłam na tego maluszka.
I pamiętajcie odpadam jako ostatnia Wy macie się trzymac w całości już do lipca:happy: .
Pozdrawiam Was mocno lipcowe mamy.........

Moooma,tak mi przykro...Nie znamy się ale...chcę Ci życzyć wszystkiego co najlepsze...Wiem,że nic Ci nie wynagrodzi takiej straty ale i tak przesyłam Waszej rodzince duuuuużo cieplutkich myśli...

Witaj mooma przykro mi również tyle z nas to przerażające ja nigdy nie myślałam że aż tyle kobiet...:szok::-:)-:)-:)-:)-:)-(
trzymam za ciebie kciuki, oby następny raz był szczęśliwie zakończony,dobrze że masz swoją córeczkę która pomorze ci nie myśleć o tym smutnym wydarzeniu;-):-( pozdrawiam.
A u mnie plamienie sobie poszło,jest już dobrze, teraz muszę szybciutko zadzwonić do lekarki i się z nią umówić a tego mojego odwołać(nie wiem co mu powiedzieć?:no:że rezygnuję bo...?) może uda mi się umówić na wizytę przed świętami...bo teraz to wszędzie kolejki. Dobra dosyć o lekarzach, dzisiaj sobota-moje prasowanie jeszcze leży:szok:...nie ucieknie:-D:laugh2:
idę na dobre śniadanko-jajeczko na miękko:cool2:

reklama
Momma strasznie mi przykro:-( :-( :-( Trzymaj sie kochana!

Marika a musisz go odwolywac??A nie mozesz po prostu do niego nie pojsc i nic mu nie mowic??

Dzis jade do siostry,a tymczasem ide robic sniadanko:tak:

Do góry