reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

czesc Wam,

W Bydgoszczy i okolicach też okropnie wieje ... może dzidziusia wydmucha z brzucha hehe
Ja miałam fatalną noc, bo młody do prawie 2:30 szalał i zanim usnęłam to w WC byłam 4 razy. W nocy czytałam gazętę bo cóż innego robić na działce. W domu poszłam bym TV poogladać albo do PC a tak to się nie dało. Potem przed piąta sie obudziłam. Potem 9 rano i drzemałam do 10. Na dzisiejszy wieczór planuję melisę wypić i może zasnę bez przeszkód. Oby...

Dzisiaj mały dostał dobry obiadek w restauracji, skorzystał, że babcia ma imieniny :) Miejmy nadzieję, ze morska rybka z warzywami przekona go do wyjscia :) Naprawdę czuję sie już jak słonica ... a jakie są wasze odczucia na te ostatnie chwile ?

Gośka/Sandrusiaa,

również gratuluję. Jak blizna po cesarce ? Bo ja tez raczej będe miała. Swoją drogą to niezle ze juz na nogach tego samego dnia po zabiegu. Dzielna bylas. Wlasnie podobno najtrudniej wstac po raz pierwszy ... :)

reklama
CC u mnie juz trzeci raz ale teraz jednak czułam sie bezporównania najlepiej po zabiegu. Zszyta byłam o 10.10 o godzinie 12.00 przywiezli mi dziecko co mnie strasznie zdziwiło że na sale pooperacyjna juz przywozą ( wczesniej dostałam dopiero po jakis 12 godzinach ). Wieczorem juz wstałam i nie było zle tak samo na nastepny dzień rano, ale jak przestały działac srodki przeciwbolowe to było cieżko, do tego doszło niewygodne łóżko (strasznie wysokie).Aktualnie czasami mnie uwiera i gdzies cos mnie delikatnie pobolewa. Pierwszy raz prowadziłam samochód 7 dni po operacji i od tego czasu normalnie funkcjonuje.Oczywiście nie biegam ale sprzatam, piore, chodze na zakupy moze troszeczke wolniej niz zawsze jednak najwazniejsze ze powrót do normy nie jest tak uciążliwy. Nawał mleczny dał mi sie we znaki 5 dni po porodzie ale tym razem obeszło sie bez zapalenia piersi ( przy Krystianie po tygodniu od porodu byłam na antybiotyku)

Witam poznym wieczorkiem u Mnie jak najbardziej ok:-D. Bylam dzis na grillu u Tesciow, najadlam sie i wygrzalam sie na sloneczku a potem bylam na spacerku w lesie -parku -piekne miejsce:tak: wiecie ile przeszlam 3-4mile:szok: i wcale nie odczulam tej odleglosci.:-Da teraz zmykam spac bede jutro po poludniu :happy2::-pPapa

Witam z rana,
niestety noc nieprzespana z prawej na lewa, z lewej na prawa i na plecy - non stop to samo, wcale sie nie wyspalam juz myslalam ze usiade w tym łóżku:wściekła/y:
Dzis brzydka pogoda ma padac wiec raczej ciekawie nie bedzie
Milego dnia

Witam,

u mnie dzisiejsza nocka rowniez nie wypadla najlepiej:no: ale juz chyba przywyklam. U mnie wystepuje dziwny bol pod kolanem w jednej nodze ktory to nie daje mi spac, nie wiem skad sie bierze moze brak ruchu:confused:bo nie puchna.
Sloneczko swieci, wiec odrazu lepsze samopoczucie:tak:
Szczerze sie przyznam ze ostatnimi dniami, coraz bardziej pragne rozwiazania:tak:
Milego dnia lipcoweczki:-)

hej,

ja jakoś zasnełam ale za to teraz odczuwam ogromne zniecierpliwienie i nie mogę sie juz doczekac tego momentu. Własnie wyżaliłam się telefoniecznie mężowi, on pocieszał rzecz jasna i stwierdził, że wszystko zostanie mi wynagrodzone ... Mądrala, co ? ... Jedyne co poprawi mi humor to mały remont w mieszkaniu, jakieś mini modernizacje ... to zawsze działa a akurat muszę odświeżyć łazienkę :) Ja wymyślam a mąż wykonuje ... tak to jest plan na dzisiaj :)

Czy macie ostatnio wieksze problemy z koncentracją ? Ja prawie kilka razy spaliłam czajnik z wodą, garnki mi kipią bo wychodzę z kuchni i tak jakoś mi się zapomina ....

goska29 - trzy cesarki no no. Nie bałaś się w ciązy o ewentualne peknięcie maciciy. Moja znajoma, która miała 2 cesarki ma odradzoną przed gina trzecią ciąże, ze względu na możliwe komplikacje. Ale co lekarz i organizm to inaczej. dzieciątko faktycznie szybko przywieźli, bo przeciez CC to jak operacja i zajmowanie się dzieckiem po 3 h od operacji wymaga nielada wysiłku. Ale pewnie uznali, ze taka doświadczona mama to sobie świetnie poradzi. Raz jeszcze gratuluję i podziwiam!

AgnesBest - ja tez jestem całkiem rozkojarzona. Wszystko mi się zapomina, trudno sie skupić.

reklama
Blizna po cesarce goi sie bez zarzutow, jest w niewidocznym miejscu, mialam zalozony szew kosmetyczny. Troche mnie jeszcze boli ale nie to co bylo na samym poczatku.Ja wstalam po raz pierwszy jak mi cale znieczulenie odeszlo. Tak to prawda ze tego samego dnia jest najtrudniej wstac po zabiegu i radze robic to ostroznie. Pozdrawiam i trzymam kciuki. Pa

Do góry