reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

W niedzielę po południu idę do szpitala. Tak ustaliłam z lekarzem. Wtedy kończy mi się zwolnienie i więcej już nie dostanę :-( mam nadzieję,że długo leżeć na oddziale nie będę tylko szybko urodzę bo szkoda mi marnować macierzyński tylko na siebie :-D:-D:-D.

reklama
Buziaczek1626,

Mi nie opadł a i tak do stołu w kuchni dobrze nie mogę się dosunąć i rzadko tam jadam bo troszkę niewygodnie ... :)

Czytając te opisy o skurczach to stwierdzam ,że też coś takiego mam czasami ale oczywiście do głowy mi nei przyszło, że to może być to. Tak prawdę mówiąc to w życiu nei miałam żadnego skurczu łydki czy czego innego więc nawet nie wiem czy to jest podobne czy nie .... czuję jedynie takie w podbrzuszu czasami lekkie bóle jak przy miesiączce, że coś tam sie rozrywa i naciąga ... czy to mogą być te pierwsze skurcze ?

Witam!

czy nie jest za późno, by do was dołączyć?

Ja mam termin na 7.07.2007, ale mój lekarz twierdzi, że jeszcze długo :(

Czy ktoś wie ile może ważyć moje dziecko, jeśli w 34 tyg miało 3200g? (wg. USG) Ja się strasznie boję, że będzie bardzo duży i będę miała problem z porodem...

Czesc Joanno777,

Mysle, ze skoro juz wtedy mialo tyle kg to raczej nie bedziesz musiala rodzic naturalnie. Aczkolwiek to zalezy od tego co w tym szpitalu praktykują ... może sie okazac przeciez ze miednica przepchnei duzego malucha albo i nie itp itd Jesli sie boisz to moze idz jeszcze na usg ... a i z ta wagą to też nigdy nie wiadomo na 100 % Ja rozne historie na ten temat slyszalam. Ale lepiej tak niz gdyby sie mialo okazac ze niby dzieciatko bylo male a wyszlo 4 kg ...

Trzymam kciuki

hej babki
ciagle czytam i czytam co wy wypisujecie , ale jak bym chciala dolaczyc do kazdego tematu , to chyba bym wogole od kompa nie odchodzila.
No i co do moich skurczow to narazie nic, napewno sa ale wogole nie odczuwalne.
maeczy mnie juz ten ostatni oczekujacy miesiac:sick:, co prawda mam termin na koniec lipca , ale cos czuje ze bedzie szybciej , brzuchol wielki i twardy jak kamien, a ja tylko sie mecze ze spaniem , chodzeniem i wogole chce konca:wściekła/y:.
kurcze nie wiem czy to tak ma byc z tymi skurczami ze wogole nic nie czuje. Czy moze byc tak ze dokonca nic nie bede czula tylko jak mnie wezmie to na calego?:baffled::confused:

niunka obys się nie mylila z tymi objawami ale ja mam termin za tydzień w sobote a czuje się juz tak jak ty od miesiaca...i tez miałam nadzieje na to ze urodze np. jakies dwa tygodnie przed porodem a tu jeszce chodze i wydaje mi sie. ze przenosze:wściekła/y:

kasiulec - a może jak będziesz leżała na oddziale to Ci szpital zwolnienie przedłuzy, bo faktycznie szkoda macierzyńskiego. Mi gin wystawił zwolnienie jak juz byłam po terminie i nikt sie nie czepiał. Ale oczywiście najlepiej gdyby te zabiegi ze zwolnieniem nie będa potrzebne.

Joanna777 - no faktycznie zapowiada sie na dużego dziodziola, ale przeciez na końcu dziecko zwalnia z przybieraniem na wagę. Poza tym lekarze często robią błędy przy pomiarze. u mnie przy Wojtku tuz przed porodem lekarz pomylił sie o 800 g!!! dziecko miało byc małe - 3 kg a miało 3830 g. Poza tym znam dziewczyne, która pierwsze dziecko rodziła naturalnie mimo, ze miało 5,6 kg i nie była nacięta mocniej niz ja przy niespełna 4 kilowym dziecku. Nie ma tu reguły więc nie martw się na zapas. Teraz moja dzidzia jest określana jako mała ( w 36 tyg. - 2,5 kg)i tez sie tym martwię.

oj bardzo bym chciala urodzic przed terminem, Pewniej kazda z nas.:-D
czas pokaze , podtrzymuje mnie tylko to na duhu ze to ostatni miesiac i predzej czy poznie musi sie urodzic:tak:

Witam sie popoludniowa pora!

Witaj Joanno milo ze do nas dolaczylas:tak:
Ja niedawno wstalam, bo gdy Wy wstajecie to ja dopiero zasypiam.
Wczoraj lekkie skurcze, tak mysle taki bol jak na okres ale bardzo delikatne juz od tygodnia je odczuwam.
Rita ciekawe czy ja zauwaze kiedy mi sie brzuch opusci, bo z terminu wynika ze juz niby powinien (bo zostalo mi dwa tyg) ale ja nie widze zadnych zmian.
Kasiulec prosze,prosze czyzbys byla nastepna lipcowa mamusia:tak:
Nie sadzicie ze cos cisza z Anka26,07?
Zmykam robic obiadek;-)

reklama
:tak::-)Witam dziewczyny .
Jak sie macie dzis?
Ja czuje sie dobrze ogolnie oprocz tego ze mam ..bol w pachwinach przy wstawaniu i ruszaniu nogami,podbrzusze tez boli i kosci - miednica:tak::-p:rofl2:.
Moze cos sie zacznie konkretnego-regularnego dzis :sorry2:bo wsumie to JUZ JUTRO POWINNAM URODZIC wedlug terminu.:tak::-D
Wiecie jak to uczucie:-)..czekalam na ten dzien 9 miesiecy:happy2: myslalam ze urodze w terminie:confused::sorry2:Chociarz kto wie czy tak nie bedzie.?:confused::sorry2:.
Szczerze... to sie teraz sie tak zastanawiam kiedy ten czas zlecial:-p:rofl2:.
Jesli Blanka nie postanowi Mnie opuscic w terminie to do 12 dni po terminie juz napewno bedzie, takze lada dzien i Corcia bedzie z Nami.:rofl2:Wszystko sie moze zdarzyc...:happy2::tak:Czekam juz niecierpliwie i wytrwale. Jestem juz w pelni gotowa na jej przyjscie. Tylko teraz skurczyki i :elvis: z Nami.:-D:-D:-D
Busiacki brzunie.

Niunka19-82 - Kochana tez przechodzilam ten czas(handra)...bardzo Mnie wymeczyl minelo po tygodniu i pozniej juz czekalam wytrwale do dzis.;-)Badz cierpliwa.

Do góry