buziaczku - chciałabym Ci zwrócić uwagę na coś, co mnie bardzo drażni w Twoich wypowiedziach... przebywam na różnego rodzaju forach od 8 lat i obowiązuje na wszystkich tzw.
Netykieta - Wikipedia, wolna encyklopedia jest to zbiór zasad obowiązujących na forach
jest ich bardzo dużo i zależą jeszcze od tematyki danego forum, pozwolę zacytować sobie kilka z nich:
- Pisanie WIELKIMI LITERAMI oraz używanie wykrzykników oznacza krzyk lub podniesiony głos. To tak jakby ktoś stał nad nami i krzyczał prosto w ucho...
- Staraj się pisać tak, aby czytający nie głowił się nad zrozumieniem tekstu. Używaj znaków interpunkcyjnych (kropka, przecinek), a każde nowe zdanie zaczynaj od dużej litery.
- Jeśli zwracasz się do konkretnej osoby napisz jej nick pogrubioną czcionką a jeśli zwracasz się do kilku osób w jednej wiadomości oddzielaj wypowiedzi do nich dodatkowym akapitem
- Dłuższe partie oddzielaj znakami nowego wiersza (ENTER) lub akapitu. Nie centruj tekstu.
W Twoich wypowiedziach występują akurat wszystkie wymienione przeze mnie naruszenia zasad Netykiety (nie wiem czy BB ma swoją Netykietę ale te punkty występują niemal na każdym forum, zauważ w jaki sposób wypowiadają się inne dziewczyny i jak wyglądają ich posty). Przeważnie używasz BARDZO
jaskrawej i powiększonej czcionki (wszystkie używamy rozmiaru "2"). Unikaj wielokrotnego pisania tych samych liter (np.
zrobilooo, seriooo, ruszaaaa). Dodatkowo w stosunku do swojej osoby używasz zaimka pisanego z dużej litery (
Mi) a w stosunku do innych zdarza Ci się pisać z małej (
ci).
Ubarwianie tekstu i naruszanie zasad o których napisałam jest bardzo drażniące... a że mam dziś gorączkę... to drażni mnie to chyba potrójnie...
dlatego się w końcu wypowiedziałam