reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Nam Anulka26 jest troszke ciezej bo tu moga poprzekrecac imiona i trzeba uwazac szczegolnie na te gdzie jest literka Z zamiast Zosia bylo by Cosia hehehe:-D
No dokladnie :-):-)A moj kuzyn ma na imie Karol i wszyscy tu mysla, ze to Frau Karol!!:-D:-D:-DBo tu to raczej imie kobiece:tak:A bratowa to Malgorzata i o jeju- ta ma dopiero problem w urzedach...:szok: A wujek Ireneusz zawsze podaje Irek bo Ireneusz to juz dla Niemcow szok totalny:laugh2::laugh2:Dlatego ja pytalam wielu Niemcow o imiona Olivier i Xavier- czy nie bedzie problemu;-);-);-)

reklama
Hej dziewczyny, i zawitam na tym watku, hehe:-p
Widze ze temat imion przerabiacie,
Anka 26.07mysle ze z ta zmiana imiona to chyba normalne, my tez wybralismy juz jakis czas temu, a mi teraz nasuwa sie mysl czy nie zmienic... Wybralismy Wiktor ale pisane Victor, bo inaczej byloby tu czytane jako łiktor Tak samo jak w niemczech Zosia i Cosia:laugh2:
Co myslicie o tym imieniu, ale szczerze;-)
U mnie dzis troche chlodniej i dobrze, oby niebylo lata jak w zeszlym roku(30stopni w cieniu) bo z brzuszkiem byloby nieco za goraco:laugh2:
Ok, spadam do kuchni robic obiadek, dzis spaghetti:)

Witam :)
trochę (ponad tydzień) mnie nie było :-) ale ograniczam komputer do minimum... jak było tak gorąco we wtorek to przeniosłam sie na cały dzień na parter do rodziców gdzie temperatura w pomieszczeniu była 22st. a u nas na piętrze stopniowo rosła o 11.00 25st. o 18.00 było juz 27,75st. i zero powietrza do oddychania... koszmar:wściekła/y::no: nie wiem jak to będzie jutro i w weekend bo temp. ma dochodzić do 30st.
Będziemy kupować klimatyzację bo normalnie nie da się wytrzymać a jak będzie dziecko... ehh... napewno będzie mu za gorąco. Zastanawiamy się tylko, którą klimatyzację kupić - czy stojąca czy wisząca z tym pudłem na zewnątrz budynku. Poza tym staram się dużo leżeć bo nogi w te upały mi strasznie puchną... na swoje stopy mówię "prawa wielka stopa i lewa wielka stopa" tak jak YETI bo kurczę wyglądają strasznie :no: Nie ma nic gorszego niż upały w ciąży...

pozdrawiam wszystkie lipcóweczki :happy:

Negri wlazłam na tę stronkę i oto co przeczytałam o sobie...
"Charakter: Kobiety te są nerwowymi choleryczkami, bardzo pobudliwe. Są wyniosłe, dumne i wyniosłe. Są inteligentne, wiedzą o tym i dają to odczuć innym. Ogólnie rzecz biorąc mają raczej rudny charakter, ale są pełne życia"

Heheh jakbym słyszała swojego męża... :)

Nusia mi sie podoba Wiktor nawet dla chlopczyka jak mialam wypisane imiona to bylo ono na liscie.

Ja na obiad mam lasagne:-) pierwszy raz w zyciu :-D oczywiscie nie wysilam sie i kupilam gotowa tylko musze do piekarnika wlozyc:-p

A ja sprawdzałam swoje imię i mojego męża. Moje pasuje w 50% natomiast znaczenie imienia mojego męża w ogóle nie pasuje do jego charakteru ani sbosobu bycia. Bzdury jakieś powymyślali!

Byłam na zakupach i myślałam, że spłonę w aucie. Ale ukrop!
Szukałam letnich sukienek ale takich nie ma! Objeździłam nie tylko sklepy z odzieżą ciążową ale i zwykły targ - i niestety nic nie znalazłam co by pomieściło mnie i mój brzuszek. A w sklepach z odzieżą ciążową są tylko sukienki ogrodniczki z grubego dzinsu lub sztruksu. Wściekli się czy co??

reklama
Anka 26.07 lasagne jest pysznosciowa, czesto ja robie:tak:
Co do imienia to jeszcze troche czasu jest, ale moze lepiej juz nie bede zmieniala hihi.
Grubelku, jak nie zmienie decyzji to beda dwa lipcowe Wiktorki;-)
O rany:sick: bylam na zakupkach, wprawdzie dla malenstwa jeszcze nic nie kupilam, poki co dla siebie japonki i bluzeczki, slonce za chmurami myslalam ze nie bedzie tak zle, ale sie pomylilam tak parno, ze ledwo zyje:no: ide odpoczac.

Do góry