reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

ja brałam witaminy ale odstawiłam i zostawiłam sam kwas, miałam wrażenie ze po tych witaminach było mi bardziej niedobrze niż zwykle:sick:,

Marika... ja sie wczoraj zstanawiałam, czy z sosem kopytki, czy własnie parowane bułeczki, stwierdziałam ze z kopytkami mniej babrania...
Lenistwo ogarnia mnie z każdej strony :baffled:

reklama
Z tego co czytalam wynika, że w 1 trymestrze nie mozna brac nic oprócz kwasu foliowego, a nadmiar róznych witamin moze wrecz zaszkodzic dziecku! generalnie NICZEGO nie powinno się brac bez konsultacji z lekarzem. Ja mam bardzo niskie zelazo i wyniki czerwonych krwinek w dolnych normach lub poniżej (zawsze tak miałam, bo jestem chuda i blada), ale nic nie biorę dopóki nie będę u lekarza i on mi nie powie co brac (i kiedy).
A propos badan dziewczyny, robiłyscie juz cytologie? mi niestety wyszedł słaby stan zapalny, grupa II, i teraz nie wiem na ile to powazne w ciązy, ile moge czekac?! wizytę mam dopiero za tydzien, nie wiem czy ta tydzien to zostawic czy leciec gdziesj indziej do jakiegokolwiek lekarza? chociaz wolałabym zeby juz tylko jeden o mnie decydował.. Pomóżcie!

A co do moich zmartwien z rozmiarem fasolki, to w internecie są podane inne wymiary w moim tygodniu.. zobaczcie na suwaczku, mówi ze dzidzia powinna byc 7-8 mm.. a była 2 :-( Chociaz z drugiej strony lekarz napisał ze 5 tydzien, a przeciez nie wiedział kiedy było zapłodnienie, wyliczył ten wiek chyba własnie z wymiarów maluszka? bo ten wiek sie zgadza idealnie, jest 2 tygodnie "mniejszy" niz wg OM

Witam
widzę że niezła dyskusja na temat porodów się zaczeła:tak: ja od siebie mogę napisać tylko tyle że chcę znowu poród naturalny:-) i mam nadzieję że będzie taki sam jak pierwszy:-) :-) :-) Na porodówkę prosto z izby przyjęć trafiłam z 10 cm rozwarciem,bóli jako takich mocnych nie było,potem 3 parcia (15 min) i Kacper był na świecie,najdłużej zajeło im szycie i to wspominam mniej mile ale dało się wytrzymać.Także jak dlamnie to cc to jakaś wielka operacja i strasznie się jej boję:tak:

Ja włosy farbowałam i w pierwszej ciązy i teraz i nic się nie działo więc pewnie nadal będę to robić.

Jak narazie mam przyjmować tylko kwas foliowy a potem zobaczymy.

Widzę że wy chyba macie dużo energi,mi się wogóle nic niechce nawet pisać,choć czytam codzień na bierząco a wy zasuwacie ja szalone :-D

miłego dnia

wczoraj dentysta robił mi zeba bez znieczlenia, w poniedziełk kolejny - mozna przezyć.

włosy farbowac ide we wtorek, bo przecież mamy być piekne i zadbane, czyż nie?

jesli chodzi o poród, to każdy z nas ma wolna wolę i ma prawo decydować, jak chce rodzić. Nie uważam, że jedna, czy druga forma jest lepsza lub gorsza. Każdy ma prawo decydować o swoim ciele i dziecku. Myślę, że to kwestia indywidulana. Nie mam zamairu nikogo do niczego przekonywać. Ja już wybrałam i wiem, czego chcę ;-)

Nie życzę sobie kometarzy dotyczących mojego Osobistego i tego, że nie trąbie całemu światu, że jestem w ciązy....a jak coś będzie nie tak, to też mam trąbić całemu świat?

Cieszę się ze zwolneinia. Spie i czytam, odwiedzaja mnie w koncu znajomi, faktycznie uwielbiam nastaolatków, bo chyba juz potrafię zrozumeić ich świat i system wartosci. Przygotwouję indywidualnie kilku z nich do ogólnopolskich olimpiad, kilu jest studentami szacownych kierunków, dobrych uczelni i też mam z nimi rewelacyjny kontakt. Obiady jadam u tesciowej, bo ma checi i zapął kulinarny, którego mnie brak. Obecnia szukam dobrych prezentów pod chionkę, które sprawią radosć.

Karinko to takiego porodu to zazdroszcze!!:tak:
Marika - tematy usuniete. Co do blizny to mi tam wsio ryba, majtki, nawet skape wszystko zaslaniaja,a rozebrana widzi mnie tylko moja maz;-)
Bazylio - z tego co wiem to gr II jest oki, a slaby stana zapalny nie jest grozny, jakies globulki czy leki i bedzie po wszystkim. Kiedy idziesz do lekarza teraz??Bo Ty sie Slonce nam tutaj zamartwisz! Roznie pisza w roznych gazetach, ksiazkach, nie czytaj tego. Wszystko bedzie dobrze, jest dobrze, glowa do gory!
Patina narazie biore tylko kwas foliowy,ale jak m isie skonczy to mam zaczac brac witaminy, zwlaszcza,ze jest okres jesienno - zimowy.

Miko spi,a ja ide zalec przed tv:-)

Biedronko jak pisałam drożdże mi śmierdzą ale te pyzy jadłam u teściowej-ha ha, więc nie byłam przy ich robieniu:) mam dość bliziutko i u niej jadamy obiady, nieraz sama coś przygotuję:-p
nie lubieękaczki ale dzisiaj zjadłam sos z tego ptaka, jest pyszny, sam ptak mi nie smakuje.Zjadłam chyba z 5 pyz i pęknę:laugh2:
zaraz łyknę kwas foliowy bo najlepiej go brać w porze obiadowej.
Karinko dobrze miałaś z tym porodem, ja miałam chyba(nie pamiętam dokładnie) rozwarcie na 2,5? jak zajechałam a, o 1 w nocy było na 9 cm i dopiero zadecydowali o cc-męczyłam się.
Co do pisania to ja jestem uzależniona chyba od tego forum:laugh2::szok::-D
miałam wieczorem zajrzeć a zjadłam obiad i do kompa....ech....

Lila dzięki za usunięcie bo po co nam to było:)(mam na myśli tematy):-D
A brzuch ci ładnie schudł? zero rozstępów-masz dobrze....moja siora ma też bliznę niziutko, po kilku latach zbladło,i naprawdę z ręką na sercu jak mi pokazywała to mało co było widać!!!!:szok: tyle co nic! a ja mam dość wysoko miałam "w uśmiech" cięcie ale w podbrzuszu nad włosami łonowymi-że się tak wyraże :baffled::eek::-p z przyczyn że młoda była tak ułożona więc musieli...

reklama
hej Mamusie ! :-)
Biedronko. Mnie mdłosci tez juz prawie ustąpily,mama poradziła mi wlasnie codziennie rano bedac jeszce w lozeczku zjesc jogurt i tak polezec jeszcze z pol godz.. i stosuje od dwoch tyg ta metode i przyznam ze o niebo lepej sie czuje
Patina26. Ja łykam tylo kw.foliowy,chcialam brac jakies witaminki ale pani doktor powiedziala mi ze to na poczatek w zupelnosci wystarczy.

Nie chce mi sie nic ostatnio a juz na pewno nie gotowac obiadow,nie wiem jak wy to robicie kobitki...jestescie w ciazy,jeszcze jedno dziecko przy ktorym trzeba ciagle latac no i jeszce kopytka...jezuuu...jak wy to robicie, ze macie tyle sily???:confused:

Do góry