reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Zeberrko zaglądaj do nas-ja już o jedzeniu nie będę pisać..przynajmniej dopóki się nie oswoisz ze swoim menu-jeszcze troszkę i inne żarcie to cię wcale nie będzie ruszać;-):tak:
tymczasem trzymam kciuki za Jasia?:);-) (mogłaby być mimo wszystko ta parka ale cii;-))

Ewa..Pastela ja naprawdę zaczynam nienawidzić Polskiego rządu, służby zdrowia itp :zawstydzona/y::wściekła/y::no: co oni wyrabiają z ludźmi...dajcie spokój:no:

Bazylko biedaku wciąż pamiętamy o tobie wracaj szybko!!!

Moja mama jeszcze leży( co za nygus:szok::-p:laugh2::laugh2:) ja wylazłam z Olą o 6 rano..
Mam pytanie Zebrra, Grubelku..mojej Oli od wczoraj okrutnie ropieją oczy rano to były pozlepiane ropą i nie mogła otworzyć:szok: od czego to cholerstwo? wiatr? u nas brzoza strasznie pyli i fruwają różne dziadostwa łącznie z piaskiem....co sądzicie o rumianku? przemywać oczka czy nie? słyszałam różne opinie...a do lekarza nie idę bo co pomoże...krople przyniosła mi właśnie kumpela do oczu dla dzieci może pomogą...

reklama
Marika ja bym poszła do lekarza a nie wpuszczała jakichś kropli od koleżanki! To sa oczy! Co do rumianku ja Julce przemywałam jak była malutka i nie skutkowało przemywałam tez sola fizjologiczną... tez nie pomogło... dopiero lekarz dał antybiotyk w masci.. tylko ze to było zaraz po urodzeniu a wiadomo że noworodkom oczy moga ropieć... Moim zdaniem do lekarza!

Marika ja też bym poszła do lekarza bo z oczami to nie ma żartów :-):-):-) Wiecie co pogoda u mnie taka sobie - świeci słońce ale wiatr cholernie zimny :wściekła/y:

Marika skarbie!! - zanim wpadniesz w panikę to powiem Ci, ze jak jako mała dziewczynka i teraz zresztą też jak tylko zaczyna sie pylenie to mam ropiaste bały jak nie wiem. Mnie pomaga przemywanie zielem świetlika, które możesz kupić w aptece, są kropelki, ale dla małej lepiej byłoby kupić ziółka do parzenia i przemywać. Świetlik na oczka jest super! Chyba, ze sie to nasila i towarzyszy katar albo trudności z oddychaniem, to musisz się udać do lekarza. Ale jak nie to ja bym dziecka nie mordowała wizytami. Ale zrobisz jak Ci podpowie matczyna intuicja. Jeśli jednak oprócz tego nic jej nie jest - to polecam świetlik - na prawdę pomaga na problemy z oczami, szczególnie ropienie czy tez puchnięcie.

A tak w ogóle to się cieplutko witam!
Zebrra - trzymam kciuki, przepraszam za te pyszności - zapomniałam, ze nasza pasiasta jest na diecie. Obiecuje - już ani słowa o jedzeniu, chyba że dietetycznym!!! A tak w ogóle to pomyśl, że za 3 miesiące będziesz laska, a my - wielkie godżille - dopiero będziemy na dietę przechodziły!!! No i trzymam kciuki za USG - napisz koniecznie co i jak!!!

A teraz mam pytanie - od jakiegoś czasu (mniej więcej od miesiąca) mam problemy straszne. oprócz tego, ze mnie ta alergia wykańcza, to szwankuje mi strasznie żołądek. Codziennie rano mam problemy w WC, a do tego ciągle mnie szarpie na wymioty (przechodzi przed południem, ale poranki są straszne). Już zrezygnowałam z kolacji, nie obiadam się, staram się lekkostrawne wszystko dobierać. Czasem pozwalam sobie na małe co nieco, np. wczoraj, ale ogólnie to jak na babę w ciąży to ja na prawdę mało i lekko jem. Nawet mama i mąż się zainteresowali co się dzieje. Zawsze miałam hopla na punkcie odchudzania i oni aż zarzucają mi, że nie myślę o dziecku tylko o sobie i że się teraz odchudzam, a ja po prostu cierpię katusze i dlatego mam dosłownie stracha przed jedzeniem... Do tego dochodzą potworne trudności z oddychaniem - i nie wiem już od czego to wszystko. objawy typu: puchnięcie nóg, bóle brzucha i takie tam pomijam bo to pewnie normalne w ciąży. Dziwne to wszystko, bo ja bardzo aktywnie staram się żyć, dbam o siebie, a tu d... Polecicie coś????

Aśka a może pogadaj z lekarzem i powiedz mu jakie masz objawy ???? :-):-):-)

A teraz mam coś specjalnie dla Pasiastej

Przychodzi do fotografa zebra z pingwinem, żeby zrobić sobie zdjęcie.
Fotograf pyta: Kolorowe czy czarno- białe?
Zebra na to - A jebnąć Ci ???? :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

No to jeszcze jeden ale ten normalny ;-)

Kolejka w aptece. Pierwszy klient podchodzi do okienka, daje receptę, aptekarz mówi : 20 złotych proszę. Drugi podchodzi, daje receptę, aptekarz mówi : 40 złotych. Trzeci podchodzi, aptekarz mówi : 90 złotych. Czwarty facet w kolejce sie lekko poddenerwował i mówi:
- Panie mgr, wszyscy idziemy od tego samego lekarza, wszyscy mamy taki sam lek na recepcie, dlaczego jedni płacą mniej, a inni więcej?
Mgr odpowiada:
- ....No wie pan..... mamy taki kod... z lekarzem,..... taka umowę.
Facet się zdenerwował i mówi:
- Panie, niech pan nam powie co to za lek, dlaczego ma inna cenę ?
Na recepcie było napisane : CCNWKCMJDMCC.
Klienci zaczęli nerwowo naciskać na aptekarza, bardzo chcieli żeby im przeczytał, co to oznacza, co to za lekarstwo... W koncu aptekarz pod wpływem nacisku zaczął czytać z rumieńcami na twarzy:
"Cześć Czesiek, Nie Wiem K**** Co Mu Jest Daj Mu Co Chcesz :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Idę na zakupy narazie papa dziewczynki

reklama
negri - dobre :-D:-)
a co do lekarza to mówiłam. Dostałam mukofalk - takie świństwo gdzie praktycznie jest sam błonnik - miało mi wszystko wyregulować, ale jest po prostu ohydne. Pomogło na zaparcie, ale pozostałe objawy są nadal, łącznie w wymiotami. Ale obawiam się, że to moje wrzody. Zawsze na wiosnę i jesień się tak nasilają i bardzo wtedy chudnę. No a przecież wszystkie leki musiałam odstawić. Czy ja mam jeszcze w organizmie cokolwiek sprawnego?????????????

Do góry