reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

reklama
Ewo wózek mi sie podoba (pomijając cene... :baffled: ) no i chyba funkcjonalny będzie, tylko nie wiem czy nie kręce ale kupiłaś już chyba fotelik do samochodu po co Ci drugi :confused: tak tylko pytam.... :-)

Witam się serdecznie po tym głupim weekendzie...
Grubelek - co do alergii - to może faktycznie to być to. Teraz i w maju kwitnie najwięcej drzewek, krzewów i traw - to one nam tak po nosie dają...
Potem jeszcze w lipcu jest tragiczna lipa, która też zawiera bardzo dużo alergenów. Oczywiście Ci tego nie życzę, lepiej, żeby to były te lody, ale w ostatnich latach coraz więcej ludzi ma alergię, mimo, że nigdy wcześniej nie był to ich problem. Lekarze coraz głośniej alarmują o tym, że jeszcze parę lat temu problem alergii dotyczył mniej więcej co 10 - ta osobę, a teraz 90parę% osób jest na coś uczulona. Ja mam ten problem od dziecka i nauczyłam się z tym żyć. Wiem kiedy co występuje, co mi szkodzi, nie mam w domu włochatych dywanów (musiałam się pozbyć..), wiem, jakie proszki i płyny mogę stosować i jakie leki brać w jakim czasie. Tylko teraz to utrudnione, bo moich leków nie można brać w ciąży. Bardzo bym chciała żeby małego to ominęło, bo to bardzo uciążliwe.
W niedzielę byłam na działce i chodziłam w ... masce (takiej, której się używa jak coś bardzo kurzy) no i oczywiście zmoczonej, bo krople wody zatrzymują pyłki. Nie uwierzyłabyś ile mi się tego na tej masce zatrzymało!! A!! Zakupiłam też specjalne moskitiery (bo miałam tylko takie od owadów), które też się moczy. Ogólnie przechodzę teraz kwarantannę, mimo, ze mam potworną ochotę się wyrwać na jakiś spacerek :wściekła/y: Takie słoneczko piękne... A z nosa jak leciało tak leci, głowa jak bolała tak boli!!!
Dzisiaj jadę do lekarza mojego. jak sie dowiem czegoś ciekawego to dam znać.

Hello!!
Ale dziś mam jakiś taki sama nie wiem jaki humor-jutro moja mamcia przyjedzie a mnie przerasta sprzątanie....
taka syzyfowa praca-sprzątam i zaraz jest to samo co przed sprzątaniem-bałagan..
wielka góra prasowania,przydało by się coś upiec(albo łatwiej kupić hihihi) ale nie...nie mogę nic słodkiego za bardzo...Zebrra coś pisałaś że dzień-dwa przed tą glukozą powinno się być na dietce-zero słodyczy....w środę mam to badanie, tylko mam jedno pytanie ile razy będę miała pobieraną krew? ile czasu spędzę w przychodni? na skierowaniu mam tak napisane glukoza po 1godzinie i po 2 godz....czyli dwa razy? a na czczo nie pobierają przed badaniem? już nic nie wiem i nie pamiętam..:confused::confused:

Dzięki dziewczyny odnośnie mojego kierowania autem;-) miło że ktoś w ciebie wierzy-a ty sam tej wiary masz tyle co nic...:zawstydzona/y::zawstydzona/y: przeboje z autem były-kurcze i straszne i śmieszne zarazem...to jest "robocze" auto Jarka i on wie co i jak jak mu coś stuka czy nie chce odpalić-to auto zna na wylot(lepiej jak własną żonę):-p
Kupiłam wczoraj body dla maleństwa 2 sztuki,były dość tanie jedno 7 zł drugie 4 zł..ale 100% bawełna-nauczyłam się czytać metki i etykietki:)

Wiecie co w Auchanie są tanie śpiworki jeśli kogoś to interesuje 28 zł kosztowały, były dość porządne, odpinane na dole różne kolory, i wielkości:tak: ale nie kupiłam bo nie jestem przekonana czy dziecko będzie w tym spać.....
dobra spadam sprzątać, chciałam napisać że od jutra będę mniej zaglądać przez ok tydzień...może zatęsknicie;-);-):laugh2::szok::laugh2::laugh2::laugh2:
buziaki dziewczyny i życzę Wam abyście nie miały żadnych przykrych incydentów i przebojów ze swoimi brzuszkami;-);-)

Witam się Babeczki i od razu spadam. Mariusz znowu ma wolne i jedziemy pooglądać meble.

Grubelku mnie alergia właśnie dopadła od soboty, zużywam tony chusteczek :(

Marika ja nie pisałam nic na temat niejedzenia słodyczy przed glukozą... Teraz jak byłam w szpitalu położna powiedziała, że przed glukozą należy ostatni posiłek zjeść max o 22 dnia poprzewdniego i nie najadac się wtedy słodyczy...
Krew pobiorą Ci 3 razy (przy dawce 75g glukozy): na czczo, po godzinie i dwóch od wypicia roztworu...

Ankami witaj :) Miłego oglądania :))

Hello!!
.... na skierowaniu mam tak napisane glukoza po 1godzinie i po 2 godz....czyli dwa razy? a na czczo nie pobierają przed badaniem? już nic nie wiem i nie pamiętam..:confused::confused:
mariczko jak wejdziesz odrazu pobiora krew i po godzinie znowu
dobra spadam sprzątać, chciałam napisać że od jutra będę mniej zaglądać przez ok tydzień...może zatęsknicie;-);-):laugh2::szok::laugh2::laugh2::laugh2:
buziaki dziewczyny i życzę Wam abyście nie miały żadnych przykrych incydentów i przebojów ze swoimi brzuszkami;-);-)

mariczko jak wejdziesz odrazu pobiora krew i po godzinie znowu..przy dawce 50
miłego odpoczynku z mama.....fajnie,bedziemy teskniły napewno

reklama
Do góry