reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

a mila dołączy bo też przecież z pyrlandii:) zapije tego sierściucha grillowanego:)
Nooo, popiję, popiję, żeby mnie jego wąsiska nie łaskotały w przełyk :-D:-D.
Nicoya, nie wywiniesz się od tej parapetówy. Tylko jak Ci się tam wszystkie zwalimy, to strach się bać - chata nie wytrzyma w posadach :-D.
Marika, uważaj, bo laski zaczną licytować Twoją teściową :-). I sądząc z ich historii, niejedna sprzeda na ten szczytny cel ostatnią koszulinę :tak:. Czemu miałaś, dziewczynko, cesarkę?
Kluska, mnie się wydaje, że to raczej trudna sytuacja - ta z Twoją teściową (pewnie przede wszystkim dla Twojego męża, bo w końcu to jego matka). Może rzeczywiście narodziny dziecka trochę wyprostują te klimaty?
Magdalenka, córciowe gratulacje.

reklama
Chwila nieobecności na necie i człowiek nie nadąża za Wami ;-)
Ja właśnie wróciłam z maratonu po mechanikach samochodowych - mam dość. Za chwilę biegnę dalej... a gdzie taryfa ulgowa dla ciężarnych?

Dziś spytał mnie 8 letni chłopiec widząc, że nie mogę dopiąć płaszcza: Dlaczego pani jest taka gruba??
I tłumacz tu dziecku co i jak :)
!!!:baffled:!!! buuu.... przytyłam 8 kilo... a tu jeszcze 4 miesiące....

Ktoś pisał, że ma problemy z koncentracją w ciąży, ja natomiast zapominam nazw. Ostatnio nie mogłam sobie przypomnieć jak jest łazienka i mówię: "No tam gdzie się siku robi" cała rodzina się ze mnie śmiała. Albo przekręcam nazwy na kuchnie mówię sypialnia :tak:

to zdjęcie z 10 tygodnia ciążyZobacz załącznik 33001a to terazZobacz załącznik 33002to jest nic jak ja w zeszlym roku latem lipiec chyba to byl zalozylam ogrodniczki takie letnie i poszlam do sklepu to uslyszalam takie oto slowa(dwie dziewczynki moze z 6 lat mialy mowily do siebie) zobacz ta pani jest w ciazy bo ma takie spodnie hahaha! nie pomyslalam sobie wtedy ze za rok o tej porze urodze dzidziusia hahaha!!!!

mila poród miał być naturalny, czekali do maksymalnego rozwarcia, jak miałam na 9 to zadecydowali o cesarce bo Ola źle się ułożyła..tzn odgięła główkę...w książeczce mam napisane przyczyna cesarki..". UłOżENIE ODGIęCIOWE I ZBYT DUżY PłóD"

A teściowej nie oddam za żadne skarby :-p bo to ewenement:)

2411Magdalenka tak to jest z tymi teściami ale może jak są u was chwalą brata...a jak są u brata to chwalą twojego męża...może są z niego-z was dumni tylko tak skrycie:):tak:

Miałam napisać że cholernie mnie boli (nadal) tak nisko-to chyba miednica jak wstaje z łóżka to koszmar:hmm: w ogóle czasem nawet chodzenie sprawia mi ból...ale trzeba przeżyć.
Ja naprawdę bym chciała aby był już ten czerwiec..może i to temat wagowy ale boje się końcowego efektu mojego tycia:oo2:

Witam :)
Wczorajsza nieobecność i tyle postów do nadrobienia.:-)
Czy Wy też możecie spać, ew. wylegiwać się godzinami w łóżku? Chodzę spać 23-24 wstaję o 6.00 na 1,5h i śpię do 11-12 :wściekła/y: pół dnia straconego :zawstydzona/y:

Anna_79 - moja glukoza na czczo 81mg/100, po 1 godz. 102mg/100

Mam za to nieciekawe wyniki krwi :baffled: Na szczęście już jutro do gin :happy:
leukocyty miałam przed ciążą podwyższone (było 13-14 a norma do 10):confused: a teraz wygląda to u mnie tak (wypiszę te, które nie są w normie):

Morfologia krwi obwodowej:

Leukocyty 17 (4,5-10)
Erytrocyty 3,66 (4,2 - 5,4)
Hemoglobina 10,5 (12,0 - 16,0)
Hematokryt 30,7 (37,0-47,0)

Rozmaz automatyczny:
NEU% 74,1 (40,0 - 68,0)
LYMPH% 15,6 (19,0 - 48,0)
BASO% 2,10 (0,0-2,0)

Biochemia:
Sód 134 (135-145)
Glukoza 58 (70-110)

My jesteśmy z meżem 2,5 roku po ślubie a nasi rodzice ani razu nie usłyszeli od nas "mamo, tato", teściowa to bardzo dobra kobieta i jest naprawdę w porządku, ale jakoś nie przechodzi mi to przez gardło... zawsze używam form bezosobowych:-) ostatnio zaczęli mówić, ze prędzej usłyszą "babciu, dziadku" niż "mamo, tato"mila333 - w moim przypadku mówienie do teściów w trzeciej osobie (jeśli to kiedykolwiek nastąpi) jest najbardziej prawdopodobne :-)

zebra - jeśli chodzi o zajady - moze to nie jest higieniczna metoda ale bardzo skuteczna: dobrze jest przed snem dotknąć kącika ust zmywakiem, ja to stosuję i juz następnego dnia zajada znika

Magdalenko - gratuluję córeczki
negri - ja też oglądam serial "Veronica Mars" :-) jak już pisałam wcześniej wstaję razem z mężem, robię mu śniadanie, pogadamy chwilę przy stole a o 6.45 idę na serial :happy: a on o 7.00 wychodzi do pracy :laugh2: potem zasypiam i wstaję prawie w południe

No to widzę Alkmena że mamy taki sam tryb dnia :-) a może raczej poranków :-D Natomiast w weekend śpimy ile się da bo nie trzeba wstawać o 6.30 :-D

No nic idę robić naleśniczki, dzisiaj z jabłuszkami bo zaraz mężuś wraca do domu ;-) :-p :happy: :wink:

negri ale mnie naszła ochota na te naleśniki, zrobię na kolacje z serem:) ja nie mogę albo zaraz zrobię:dry: ja mam cały czas tego tasiemca...dziś memłam non stop.mam ochotę na słodkie to zjadłam gruszkę...nie pomogło.:baffled::surprised:.zjadłam banana..i nic..to jabłko.potem serek danio....i dalej mam ochotę na słodkie:szok::szok::szok: może naleśnik zabije "głoda"??

reklama
Do góry