reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

reklama
Zebrra, jeśli serio dobrze Ci się to czyta, to bardzo mi przyjemnie z tego powodu :)
I chyba nadal źle odczytujecie suwaczek Jazztiny, pewnie ona urodziła się ok. 30 tygodnia - zgadza się Jazztina?

Edit, znowu ten mój refleks. Widzę już - zgadza się, zgadza ;)

Oki, większośc ma suwaczki z info ile tygodni jesteśmy w ciąży, stąd moja pomyłka... Jazztinie zostało do porodu niecałe 18 tygodni... :)

Ale to i tak bardzo wcześnie... Ile wazyłaś Jazztina? Moja Wika w 35tc tylko 1500g...

Jeszcze podpowiem, że w najnowszym numerze "M jak mama" (pierwszy raz kupiłam jakąkolwiek gazetkę z tej branży ;-)) są artykuły na temat wizyt u dentysty w czasie ciąży, o wyborze wózków, o szkole rodzenia, o pielęgnacji skóry, o przygotowaniach do samego porodu (zabiegi, znieczulenia etc.), o mleku dla noworodków, o kolce, ćwiczenia, o pielęgnacji w połogu, o urlopie macierzyńskim, o wyborze imienia, no i jak odeprzeć ataki "cioci dobrej rady" ;)
Większość może takie pitu-pitu, ale za 3 zyle jest co poczytać.

A przy okazji trafiłam za 20 zetów piękny album z obrazami Kandinsky'ego i się strasznie przyjarałam :)

w tamtym roku wiosną wypatrywałam bocianów i robiłam sobie z tego wróżbę, im więcej tym lepiej, a potem jak się już staraliśmy o tego bocianka, to wróżyłam sobie na sygnalizatorach świetlnych, jak zapali sie zielone zanim dojade do skrzyżowania to BINGO!!!, głupie,nie?:laugh2:

Jazztina, wcale nie głupie. Zdziwiłabyś się ilu ludzi robi sobie podobne wróżby z jakichś przypadkowych elementów!. To jest raczej zabawne :) A dla mnie świetny materiał do badań ;)

reklama
Ankami a jakimi badaniami się zajmujesz? Uspokoiłam sie ze ze mna wszystko w porządku gdy zobaczyłam jak Magda M stojąc samochodem przed przejściem dla pieszych, odlicza ich na zasadzie kocha ,nie kocha, kocha i zapala sie zielone a jej stanęło na nie kocha, więc nie rusza i każe facetowi przebiec na czerwonym, pokazując że go przepuszcza:-D ,zagmatwałam...?

Do góry