reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

witam!
piekny dzien dzis z nastroj mi sie poprawia z dnia na dzien...ja ostatnio myslalam po co tak wczesnie poszlam na l4 ale jak pomyslalam ze musialabym chodzis do pracy to jednak stwierdzilam ze lepiej tak siedziec w domu
ja tez jutro usg na 9 rano :-)

reklama
Nikt nie mówi, że jak się jest długona L4, tym mniejsza pensja na macierzyńskim, bo chodzi o coś zupełnie innego! Pisałam już o tym kilka razy...

No to jutro duzo nas zobaczy swoje maleństwa :)

bede miała kasy mniej niż zarabiam ponieważ.......
-liczone jest na 12 miesiecy wstecz od zwolnienia
-jesli wczesniej przez 2 miesiace byłasna zwolnieniu to srednia z ostatnich12 miesiecy przed tamtym zwolnieniem

i mi wychodzi ze ja wtedy zarabiałam srednio 800zł i tylemi dadza macierzynskiego
ale...
-jak wroce teraz na 3 miesiace to policza mi srednia od lipca 2007 na 12 miesiecy w tył i tedy to bedzie jakies 1200 zl.,,dla mnie to ogromna roznica , wiec nie mam wyboru, chyba ze dzidzia nie da rady to oczywiscie spasuje

Kurczę szkoda, że dzisiaj nie jest tak pięknie jak wczoraj, bo już nie ma takiego powera...a tyle do zrobienia...
Postanowiłam posprzątać balkon, umyć podłogi, wygonić z domu zimę i wszystkie ciuchy z nią związane i pomyć okna, ale nie wiem, czy wystarczy mi energii... :)

Cześć dziewczyny!
Odnośnie zwolnień. Jestem na zwolnieniu prawie od początku ciąży (ciągłe wymioty, 6-7kg w dół itd), po 182 dniach kończy się zwolnienie a zaczyna zasiłek rehabilitacyjny, który potem zamienia sie na zasiłek macierzyński i mam nadzieję ze to bedzie cały czas ta sama kwota(chociaż i tak jest marna), czy się mylę?

reklama
HaHaHa Zebrra nie za duzo jak na jeden dzień??? :confused: Przeforsujesz się kobieto! Ja tam dzisiaj nic nie robie, mąż i dziecię wracają ok 19.00.... :-) Będę słodko leniuchować :tak:

Do góry