reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Fasolek - to ja znowu wchodzę do niego do gabinetu i stanęłam na środku tak niepewnie i lekarz pyta się, czy czegoś zapomniałam. Ja mu na to, że owszem - męża. Zaczął się śmiać. A mój mąż z całych nerwów został na korytarzu i musiałam po niego wyjść hihi.
No a potem jak pytałam o płeć, bo myślę, że będzie dziewczynka to mi powiedział, że moja córeczka ma wielkiego ptaka hehe.
Fajny lekarz. Ale dobrze, że to było tylko USG - bo był trochę za młody i za przystojny (nie najpiękniejszy ale nie oblech) - żeby przed nim tyłek pokazywać :-D

reklama
Znalazłam moje WBC - 11,2 H
Ale w przyszłym tygodniou idę na kolejne badania: mocz, krew i test obciążenia glukozą. Jak ja go przeżyję? Feeee!:baffled:

Anna_79 :-D :-D
Ja bądz co bądz i tak do niego jeszcze pójdę,ale czy mu tyłek pokażę,to się jeszcze zastanowię.. :-D :laugh2:
Taki trochę typ MISIA :-D
A ja już jednego miśka mam...przynajmniej duuużo do przytulania :) ;)

Fasolek nie przejmuj się wynikami są typowe dla tego okresu krew się teraz rozrzedza a poza tym dziecko też potrzebuje troszke więcej
dziewczyny dziękuję ogólnie za wsparcie, jutro idę do gina to się jeszcze upewnie a mam świetnego ginekologa nie chwaląc sie

Kochane u mnie również dziewczynka, więc będzie Zuzia! :)

Wszystko jest w porządku a oto wymiary:
BPD 54,7 mm
OFD 63,5 mm
HC 185,9 mm
ASD 50,5 mm
ATD 53,0 mm
AC 162,6 mm
FL 36,2 mm

Waga 425 g :)

Aaaaaa jeszcze zapomniałam podobno ważna rzecz grubość fałdu karku (zupełnie co innego niż przezierność) 3,8 mm (norma do 6 mm)

Szyjka macicy 46 mm

Nie wiem, musze poszukać w necie... :)))

Na razie znalazłam tyle:

• [*]CRL
      – wymiar ciemieniowo-siedzeniowy
      [*]BPD
      – wymiar dwuciemieniowy
      [*]OFD
      – wymiar potyliczno-czołowy
      [*]HC
      – obwód główki
      [*]CER
      – wymiar poprzeczny móżdżku
      [*]FL
      – długość kości udowej
      [*]HL
      – długość kości ramiennej
      [*]APAD
      – przednio-tylny wymiar brzucha
      [*]TAD
      – wymiar poprzeczny brzucha
      [*]AC
      – obwód brzucha.
TU jest to fajnie pokazane...

Jutro poszukam, bo padam... Dobranoc!

reklama
zebrra-GRATULACJE

mila- dziękuję za troskę, odebrałam Krzysia i byl w świetnym nastroju, do lekarza nie czekałam ponieważ za dużo dzieci chorych było, teraz czuwam nad małym, dziś po południu polece, choćby po szczepionkę uodparniającą........

A tak przy okazji to BEZSENNOŚĆ W BIAŁYMSTOKU!!!!!!!GRRRRRRR
i katar kolejny silny, mąż w aptece:baffled: :baffled: :baffled: :baffled: :baffled:

Do góry