reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

reklama
Fasolek - GRATULUJĘ CÓRECZKI!!!!!
I jakie wrażenia po badaniu? Miły ten lekarz, no nie?

Jazztina - co to jest to WBC?

Anna_79 zajebisty lekarz.....Wszystko pokazał,co i jak :-D :happy:
Ja Tobie gratuluję SYNECZKA!!!Może kiedyś się skumają,w sumie to niedaleko :-D :-)
Takie łóżeczka jak Tobie się podobają,to są w DUDUSIU,na ulicy Powstańców Śląskich,ja też się nad nim zastanawiałam...ale 450 zł?
Na allegro widziałam po 419 już z materacykiem po 419....

Dziękuję wszystkim za gratulacje!!!!Miałam przeczucie,że będzie Kruszynka :dry:

Polecam to USG 4d,poprostu SUPER,niesamowite przeżycie i fajna pamiątka..... :happy: :happy:

Dziewczynki jakie macie wyniki krwinek czerwonych????Bo ja dzisiaj odebrałam i okazało się,że wszystkie mi pospadały :-(
Hematokryt mam 34.4
Krwinki czerwone 3.99
Hemoglobinka 11.5 co to znaczy???Bo lekarza mam dopiero za 3 dni i się martwię :-(

A leukocytów norma mi tu pisze 4.0-10.0,ja mam 9.7 ale mi babka mówiła,że może być podwyższone w ciąży :)

"ponoć jest przepis że wcale dziecko nie może być wożone z przodu! czy poduszki czy ich brak nie wolno i tyle, kuzynka mojego męża by za to mandat dostała-nie wiedziała..bo mało kto jest na bieżąco z przepisami..."

Marika, nie ma takiego przepisu. Na przednim siedzeniu nie wolno wozić dziecka w foteliku tylko wtedy, jeśli masz auto z poduszką pasażera (przy czym w niektórych autach tę poduszkę można wyłączyć przyciskiem - w takich ta zasada nie obowiązuje i dziecko może być wożone z przodu). Policjanci paradoksalnie są często ostro niedouczeni w zakresie przepisów i wydaje im się, że mogą ludziom wszystko wmówić, byle tylko zarobić na kolację ;-). Jeśli chcesz wozić dzidzię z przodu, a nie masz tam poduszki lub możesz ją wyłączyć, na w razie czego wydrukuj sobie kodeks drogowy - i niech Ci wtedy ktoś spróbuje pyszczyć ;-).
Jazztina, rzeczywiście masz tych leukocytów trochę za dużo, jeśli brać pod uwagę zwykłe normy. Ale normy w ciąży są podobno inne. Poza tym poziom leukocytów może podbić zwykły stan zapalny, np. przyzębia. Słuchaj lekarza i nie stresuj się.

Eh...jeszcze coś mi się przypomniało!!!
Byłam na badaniu z moim chłopem...Lekarz mówi:(chodziło o cipeczkę)-Tu bułeczka...Z drugiej strony bułeczka...A pośrodku...
A mój z pełnym zawiedzeniem w głosie:CHŁOPAK!!!
A lekarz i ja patrzymy na niego i w śmiech!!!!!! :-D :-D :-D
Potem musiałam się uspokajać :-D :laugh2: bo nie można było dalej badać, tak się śmiałam,że cały obraz zamazany :szok: :laugh2:
A i tak moje Kochanie ma upragnioną Księżniczkę ;-)

reklama
Do góry