reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

reklama
Paula, cieszę sie że wszystko ok.
chyba teraz wyjątkowo powinnaś na siebie i malenstwo uważać. dzielna bądź!
poziomko, przykro mi bardzo, mam nadzieję, że następnym razem sie uda.

Poziomko bardzo mi przykro, ale gdzies pisałas ze brzuszek c sie powiekszył a ty nagle pusty pecherzyk płodowy...Dziwne. Moze warto isc jeszcze raz do innego lekarza.Tak dla świetego spokoju.

dzis bylam na usg....jak narazie powiedzial lekarz ze jest pecherzyk ale nic pozatym i stwierdzil ze to moze za wczesna ciaza mam przyjsc 4 grudnia....czytam i boje sie xe to taki przypadek jak u poziomki :-( ....
jedno pytanie dlaczego pecherzyk jest pusty i czy jak tak sie okaze to jest robiony jakis zzabieg czy co????

własnie, czy założeniem takiego pęcherzyka nie jest chronienie "czegos" w środku? Jak to możliwe ze jest pusty?
moze faktycznie warto by bylko skonsultowac sie z innym lekarzem...

Dziewczyny to jest z innego forum:
Wysłany: 13 05 2004, 11:21
ijo u mnie stwierdzono pusty pecherzyk płodowy na przełomie 6/7 tyg. a ze przy okazji plamiłam zakwalifikowano mnie do zabiegu
icon_confused.gif

jednak na szczescie zainteresował sie tym ordynator jako,ze 2 miesiace wczesniej lezałm na oddziale z poronieniem samoistnym w 6 tyg. odwołał zabieg kazał isc do domu i zgłosic sie za tydzien. Dzis mój "pusty pecherzyk płodowy" ma skonczone 3 tyg lezy własnie na moich kolanach i jest sliczna zdrowa dziewczynka-wiec spokojnie odczekaj ten tydzien i badz dobrej mysli POWODZENIA

moze warto poczekac i sie nie matrwic na zapas!!!!!!!!!!!! I to nie jest jedyny przypadek z tego co przejrzałam w internecie i wszedzie pisze zalecana kontrola po 7 dniach od wykrycia pustego pecherzyka!!!!

Lilu - dzieki za troske! czuje sie dobrze, fizycznie bardzi dobrze i wlasnie mnie to w sumie niepokoi no bo nic nie czuje ze jestem w cizay....cycki nie bola, zmeczona tez sie nie czuje jak w poprzedniej ciazy..oj martwie sie ..ale nic czekam cierpliwie do nastepnego usg za 2 tyg...
PaulaC- super wiesci!! tak trzymac!!
poziomka- nie poddawaj sie tak szybko! moze jeszcze nie wszystko starcone!

a reszta dziewczyn nic sie nie bojcie ze cos jest nie tak!! myslcie pozytywnie prosze!!!:-) :-) :-) :-) :-) :-)

reklama
PaulaC cieszę się że u "was" wszystko dobrze się skończyło;-)
Jeśli chodzi o prenatal, materny i te inne chemiczne cuda to w pierwszej ciąży brałam prenatal po którym okropnie się czułam,wręcz mną telepało jak po 8 kawach, następnie brałam materne po niej było jak trzeba., a o "dużych dzieciach po tym leku?- to się naśmiałam cyrk! paranoja moja córka mała nie była ,ale rok temu moja kumpela też ją brała i małego synka urodziła. Z tego co wiem to co rok-czy co pokolenie dzieci rodzą się większe, zdrowsze, silniejsze...sposób odżywiania się i styl życia matek!!!! a nie materna:no:!!!!
Ktoś tu pytał czy może brać ten lek(prenatal) moim zdaniem tak ,każda kobieta w ciąży ma większe zapotrzebowanie na witaminy i minerały najlepiej takie naturalne ale jak wiemy teraz więcej jest chemii we wszystkim niż natury-głupi chleb ma tyle spulchniaczy i ulepszaczy że głowa pęka. Te witaminy mają kwas foliowy ale z tym akurat nie wiem czy brać folik i prenatal na raz....:confused:

Do góry