reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Ewa, Grubelek Ci dobrze radzi z tymi lodami - najmilsze chyba wspomnienie mojego męża z dzieciństwa to dni po wycięciu migdałków, kiedy przynosili mu do szpitala kolejne termosy lodów, bo podobno super działają po zabiegu... :-) Widzisz, już po wszystkim, a Krzyś jest chłopak na schwał!
Grubelek, wow, Olsztyn, Spotkania Zamkowe... Tylko kiedy to było?! Matko, jak ten czas galopuje! Czasami czuję się jak stulatka. Mieszkasz w pięknym miejscu. Namiocik się kiedyś postawi :tak:.
Patina, dzwoniłam niedawno do szkoły rodzenia i dowiedziałam się, że najlepszy czas na rozpoczęcie zajęć to 25 tc.
Aha, ja tyję dużo szybciej. Ostatnio mam wrażenie, że z dnia na dzień... :-D Dziś byłam podciąć włosy, a fryzjerka z przekonaniem: - No, jest brzuszek, jest... :-)
Bazylia, ale sen! Ale przynajmniej dobrze się na tej imprezie bawiłaś. ;-)
Marika, ja dziś przeżyłam inny szok z rodzaju wschód-zachód. Oglądałam TVN 24 (mój nieszczęsny nałóg) i tam była relacja na żywo z Wawki. To było ok. godziny 16.30-16.40. U nas panował delikatny zmrok, a w Wawce egipskie ciemności! :szok: Szok!

reklama
Patina ja na basen chodzę od początku ciązy i nic mi nie jest a wręcz przeciewnie bo przynajmniej raz w tygodniu mogę się na spokojnie odprężyć :-)
A co do kilogramów to wierzę Ci bo ja na początku ciąży schudłam 5 kg a od miesiąca przytyłam tylko 1,1 kg :tak: hihihi Cudnie, ja tam się cieszę bo zawsze byłam troszkę pulchniutka więc teraz dziecko wyciąga mój tłuszczyk ;-)

Mila a u mnie w szkole rodzenia przyjmują już po 20 tc.

Pozdrawiam

To widze że każda szkoła inaczej przyjmuje :-) Ale ja chce się już niedługo wybrac z moją przyjaciółką (ona jest w czerwcówkach) hihihi a koniecznie chcemy iść razem ;-)

[url=http://pregnancy.baby-gaga.com/]
dev181pr___.png
[/url]

Właśnie w ramach walki z brakiem apetytu zamówiłam i pożarłam pizzę i popiłam colą.. a co, jak szaleć to szaleć ;)
Dziewczyny, mój brzuszek się zastopował. Urósł, a teraz zupełnie przestał. Cały czas jest taki sam. Czy to normalne??!!

a propos brzydniecia na buzi.. ja zawsze mialam idealna cere i nie musialam uzywac pudru czy podkladow.. a teraz robia mi sie takie czerwone plamy a la liszaj w roznych czesciach twarzy..
staram sie dobrze nawilzac skore, a twarz myje kremem do mycia twarzy dla skory Nivei, ale nie zniklo.. :(

Julcia pij duzo!!! wez policz sobie jednego dnia ile pijesz plynow (zupa,herbata,woda mineralna - wszystko) zeby zdac sobie sprawe o ile powinnas zwiekszyc ta ilosc.Bo cos mi sie wydaje ze to nie jest kwestia szklanki, ale nawet litra wiecej...

mila mialam taki sam dylemat jak Ty..narazie cialko wyglada ok i stosuje tylko balsamy nawilzajace+ujedrniajace na zmiane z oliwka.. dzis ogladalam te preparaty na rozstepy, ale sie wstrzymalam.. nie wiem.... kupic? bylam na nieeee, ale zebrra radzi... hmmm

Patina basen jest super, tylko infekcje mozna zlapac.. ja jestem swiezo "po" wiec sie wstrzymuje mimo iz mam mozliwosc korzystania z prywatnego basenu wujka.. jednak woda to sobie wplywa gdzie chce;)

Ewa ciesze sie, ze Krzys wraca do sil :))))

magdalenka z tą buzią to mam to samo, takie suche"placki"na twarzy i na policzkach drobniusieńkie krosteczki.....:no:nie przywykłam do takiego dziadostwa....
Zebrra już późno ale naszła mnie ochota na ogórkową:) zupa z konkretnym smakiem;-)
bazylia a propos pizzy, ja w ciągu ostatnich 5 dni zjadłam i kebaba i hamburgera z górą sosu czosnkowego(ale pachniałam!:zawstydzona/y::laugh2:)
co do tycia to jak na razie 1 kg tak jak Patina....podejrzewam że druga połowa ciąży będzie mniej łaskawa:) bo apetyt mi rośnie z dnia na dzien-a niestety mam tendencje do tycia:no::wściekła/y: brzuch no faktycznie kiepsko widać bo panie w poczekalni u lekarki jak byłam myślały że jestem gdzieś w 2-3mcu a ja niebawem 5 zacznę!

mila ja tak jak zebra smarowałam się oliwką w poprzedniej ciąży-i rozstępy mnie nie ominęły, moja siostra się smarowała oliwką bambino i nie ma nic, a kumpela niczym się nie smarowała i nie ma rozstępów....:-( wszystko zależy kto ma jaką skórę jak się mają zrobić to się zrobią a krem zminimalizuje widoczność i ilość , ale 100% gwarancji anty-rozstępowej nie daje....żaden krem:no:

Bazylia, myślę, że są różne fazy wzrostu brzuszków. Widocznie Twój ma chęć na małe przystopowanie. Mój za to jest chyba w fazie totalnego wzrostu - właśnie wyszłam spod prysznica i przy smarowaniu się oliwką stwierdziłam, że od wczoraj powiększył się co najmniej o kilka centymetrów. :tak:
Z uwagi na to tempo chyba zacznę już "na zaś" stosować ten krem, który polecała Zebrra (czy możesz, dziewczynko, jakoś bliżej go określić? chociaż kolor opakowania albo coś takiego), bo skóra na pewno będzie mi się bardzo mocno napinać - przed ciążą brzuch miałam zupełnie płaski, więc teraz nawet mała fałdka więcej daje efekt Everestu. :-) A co mi tam!
Co do pizzy, to ja też ją dziś jadłam, tyle że własnej produkcji. Nawet miałam apetyt!

Witam się porankowo :)

Bazylia...pizza..hmmm mniam mniam :-) tak dawno nie jadłam :)... Co do brzunia, to mój też zastopował, więc nie masz się co martwić...

Magdalenka, Marika ja też mam problemy z cerą... nie wiem skąd się wzięły, bo w życiu nie miałam żadnego trądziku, nic...a teraz od samego początku coś mi wyskakuje na twarzy... zresztą w ogóle mam ostatnio bardzo bardzo suchą skórę...
Marika, ogórkowej jeszcze trochę jest więc zapraszam :tak:. Niestety zgadzam się co do rozstępów... zależy od skóry, no ale trzeba wierzyć, że ich nie będzie :)

Mila proszę bardzo :) Ziajka MammaMia

reklama
Witam:-) :-) :-) wy sie macie fajnie:-) tak malo przytylyscie ja tez nie uwazam ze duzo przytylam bo 3,9kg i jestem w 18 tygodniu i 2 dni brzuszek juz mam dosc spory widac juz po mnie ze jestem w ciazy a ze skora tez mam problemy ciagle mi sie robia jakies syfy jakbym miala 15 lat:-D :-D :-D .We wtorek bylam u szperacza<gina>i powiedzial ze na 100%bedziemy mieli coreczke:-) :laugh2: :-D juz myslimy nad imieniem.Pozdrawiam wszystkie mamusie:-)

Do góry