reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

czesc

Wszystkim roczniakom mnostwa buziakow:-)

Wczoraj wrocilam z PL bylo bardzo fajnie ja jestem zadowolona z wyjazdu:) Laura zostala z moja siostra wiec byla pod dobra opieka ale mimo tego dzwonilam jak szalona:tak:

Jeszcze nie nadrobilam postow ale napewno to zrobie

reklama
troszke mnie nie bylo ale nadrobie;-)dzisiaj bylismy na zakupkach w glogowie kupilam sobie sukienusie sliczna:-) Julia marudzi caly dzien ale to chyba przez pogode bo ja tez jestem taka jaks snieta:wściekła/y::no: nie do zycia

anka26 super Ze ci sie podobalo wpoczelas troszke:confused:
asiulinka i jaśmina dzielne e wasze chlopczki i podziwiam was za wytrwalosc ja tu byle katarek i panikuje a wy takie problemy z dzieciaczkami i dzielne:szok:

Witam wieczorowa pora:-)

U nas bez zmian, szczerze to juz mnie troche meczy ta rutyna, ale coz takie jest nasze zycie:-)
Dzis kupilismy juz stoiki na urodziny, tzn.balony, serpentyny, czapeczki..itp.
Udalo sie wkoncu bedzie tort ze zdjeciem, ale sie ciesze:-):-)tak bardzo chcialam taki torcik, strasznie mi sie podoboja. Jeszcze zostalo nam tylko kupic rowerek i wszystko.
Pozatym to pogoda u nas do bani, nawet na spacer niema za bardzo jak wyjsc bo co chwile pada, dobrze ze ogrod mam to chociaz tam mozna chwile zalapac swiezego powietrza:-D a co najgorsze, wczoraj w sieci wyczytalam ze po raz pierwszy w historii Anglii cale lato ma byc opadane, mam nadzieje ze prognoza jednak sie nie sprawdzi:wściekła/y::no: Jak pomysle ze Wy laski macie taka piegna pogode w PL...hmmm no coz to tylko pogoda, najwazniejsze jest zdrowie!

KArmicie jeszcze piersia? Ja juz chce odstawic Victorka, ale latwo nie jest, ciagnie mnie za bluzke, krzyczy, on chce i juz:no::-D:-D

Zmykam spac, zycze spokojnej nocy.

Hej Kobitki!

Dlugo mnie tu nie bylo ale jestem na biezaco:tak:podczytuje Was...ale na odpisanie nie zawsze staracza mi czasu:-(

Niusia my tez dzis bylismy na zakupach:-) balony,czapeczki itp kupione:tak::-D chcialam kupic taki basennik w kształcie rozoewego samochodziku w ktorym mazna sie kapac lub bawic z pileczkami badz w piasku ale niestety kurcze akurat go juz nie mieli:wściekła/y: pozatym chcemy kupic jej jakis rowerek ale nie wiem jaki:no: zostalo malo czasu....Tort mamy zamowiony...z podobizną Amelki i pieskiem:biggrin2:....bo uwielbia je hehehee zobaczymy jak wyjdzie bo odbior bedzie dopiero w dzien urodzin czyli w niedziele...

Ja karmie jeszcze...mnie tez ciagnie za bluzke :-D ja moze jeszce z 2-3 miesiaczki pociagne z cycanie nie wiem zobaczymy
Zmykam spac papapa

Ostatnia edycja:
Hej Kobitki!

Dlugo mnie tu nie bylo ale jestem na biezaco:tak:podczytuje Was...ale na odpisanie nie zawsze staracza mi czasu:-(

Niusia my tez dzis bylismy na zakupach:-) balony,czapeczki itp kupione:tak::-D chcialam kupic taki basennik w kształcie rozoewego samochodziku w ktorym mazna sie kapac lub bawic z pileczkami badz w piasku ale niestety kurcze akurat go juz nie mieli:wściekła/y: pozatym chcemy kupic jej jakis rowerek ale nie wiem jaki:no: zostalo malo czasu....Tort mamy zamowiony...z podobizną Amelki i pieskiem:biggrin2:....bo uwielbia je hehehee zobaczymy jak wyjdzie bo odbior bedzie dopiero w dzien urodzin czyli w niedziele...

Ja karmie jeszcze...mnie tez ciagnie za bluzke :-D ja moze jeszce z 2-3 miesiaczki pociagne z cycanie nie wiem zobaczymy
Zmykam spac papapa

Witam, my dopiero wstalismy:tak:

Aga, czy ten samochodzik to przypadkiem nie z mothercare? My ogladalismy wlasnie w mothercare taki dmuchany samochodzik do ktorego mozna nalac wody badz wrzucic kulki mialam juz go kupic nawet mialam go w reku ale po dluzszym przemysleniu z M, doszlismy do wnoisku ze jako on jest dmuchany to dlugo nie pobedzie bo Victor jeszcze wszystko przeciez bierze do buzi i gryzie:-D taki maly gryzon:-D:-D mial dmuchana pilke na plaze to tez przegryzl:-D:-D

Mam pytanko odnosnie karmienia, dajecie dzieciaczka jesc wtedy kiedy chca, czy macie stale pory? Bo moj narazie je kiedy chce, ale wlasnie sie zastanawiam czy to dobre, czy nie powinien lepiej miec stalych por.

U mnie kolejny deszczowy dzien:no:wiec siedzimy w domu, boze co tu robic w tym domu, co to za lato:wściekła/y::wściekła/y:
Zaraz idziemy do lekarza, bo maly juz od dwoch tyg.ma biala krostke na cycusiu, czekalam az moze samo zejdzie, ale nie zeszlo wiec idziemy sie upewnic czy wszystko dobrze.

Zmykam sie szykowac

czesc

Paaulisia nie odpoczelam heheh wrocilam skrajnie wyczerpana ale na pozytywnie:-)

Niusia ja daje Laurze jesc co 3-4h oczywiscie noc cala przespana klade o 21 wstaje o 8-9:-)

Agaa
witaj po przrwie my tez mamy gadzety urodzinowe typu balony, czapeczki...Torcki zrobi siostra:-)

Wow, troszke cisza sie zrobila;-)
Wyjechalyscie gdzies, kobitki?

Bylismy u lekarza, powiedzial ze ta krostka to zwykla ropka i zeby sie tym nie przejmowac:tak:

Dobrej nocki

Cześć.:blink:
U nas pogoda w kratkę -świeci słońce, a za chwile leje.:baffled:
Grzesiek coraz lepiej sobie radzi z chodzeniem.:tak: Raczkuje i chodzi na przemian, ale chyba częściej na dwóch nóżkach, no chyba, że ucieka przed mamą, to szybciej się raczkuje.;-):-p:-D:-D

KArmicie jeszcze piersia? Ja juz chce odstawic Victorka, ale latwo nie jest, ciagnie mnie za bluzke, krzyczy, on chce i juz:no::-D:-D
Ja jeszcze karmię, ale tuż po pierwszych urodzinkach chce przestać.:tak: Już mnie męczy to cycanie.:sorry: Nie wiem jak nam to pójdzie. Co prawda nie łapie mnie za bluzkę jak Twój Victorek, ale Grzesiek nie toleruje żadnego mleka (w tym i mojego) w butelce.:eek: Ale jestem dobrej myśli.:-p

Mam pytanko odnosnie karmienia, dajecie dzieciaczka jesc wtedy kiedy chca, czy macie stale pory? Bo moj narazie je kiedy chce, ale wlasnie sie zastanawiam czy to dobre, czy nie powinien lepiej miec stalych por.
Staram się przestrzegać stałych pór dnia, ale czasem mamy małe "niedociągnięcia";-) -wynikają np. z różnych pór zasypiania (nieraz zasnął mi na spacerze), wstawania itp.:blink:

Anka fajnie, że pobyt w PL udany.:tak:

Niusia dobrze, że z małym wszystko ok.:-)

hej dziewczyneczki!!!!

dzisiejszy dzien spedzxilismy u moich rodzicow i znow rozpieszczanie Juleczki no ale coz ja na to poradze:confused::no:czasami mne to okropnie denerwuje ale moze to dobrze :confused::-)

niusia asiulinka i reszta cycusiowych mam ja karmilam cycusiem tylko miesisac wiec nie mam tego problemu ale gdzies ogladalam ze rodzice zrobili taki mini bal na pozegnanie cycusia a w zamian dali mu jakis maly prezencik byly tance przebierance a na koniec mama podeszla do synka i poweidziala ze wlasnie od dzisiaj nie ma cycusia jedzie gdzies tam i trzeba mu pomachac:-D:-D:tak:moze dobry sposob potem gdy dziecko sie doamgalo piersi powtarzala z enie ma wyjechal itd... Julia je o regularnych porach i ja sie do tego przyzwyczailam czasami sie zdarzaja maja poslizgniecia ale coz takie zycie;-)
w kazdym badz razie zycze wam powodzenia w oduczaniu:tak::-) u nas pogoda jakas smieszna raz slonce raz deszcz nie wiadomo jak sie ubrac ajjjj szkoda gadac mam nadzieje ze sie wypogodzi bo moje dziecko odkrylo sekrety chodzenia z wozeczkiem dla lali a w domu raczej sie to nie udaje:no::-p ostatnio tak wlasnie chodzila a jak jakas przeszkoda na jej drodzze sie pokazala i nie pozwolila jej jechac to tak sie zloscila tupala krzyczla mala zlosnica;-):-p:sorry2:

lecve do wanienki sie troszku odstresowac a potem aaaa do podusi dobranoc

reklama
Witam kobietki my juz skonczylysmy z cycusiem tydzien przed pierwszymi urodzinkami.Bylo tak jak piszecie zero mowy o butelce tylko cyc.podchodzilysmy juz wczesniej do odstawienia ale zal mi sie jej robilo to dawalam:zawstydzona/y:Dominisia dostala jakiegos wirusa nawet po cycusiu wymiotowala :shocked2: trafifysmy do szpitala dali nam pyln zeby sie nie odwodnila(jezeli sie go uzywa dziecko nic nie moze jesc)nawadnialismy ja 2 dni,wiec bez cycka byla.Przezucilismy ja na butelke na poczatku nie chciala ale za chwile doslownie wydoila 250:szok::sorry: Ciesze sie ze pije z buteleczki widze ze przybiera na wadze (taka kruszynka roczek a wazy 7.9 taka jej uroda)udziki juz ma i zaczela jesc obiadki i spi cala nocke.

Do góry