reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Tak na prawdę to nie zastanawiałam się do końca ile chciałabym mieć dzieciaczków.Może 2-3 jeśli będzie w przyszłości większe mieszkanie.Wszystko zależy od tzw.finansów ale jak to będzie czas pokaże.Mąż mówi że nawet teraz już by chciał mieć kolejnego brzdąca(tęskni za brzuszkiem)ale co on tam może wiedzieć pół dnia w pracy.
Zgodziłam się pod warunkiem że sam będzie w ciąży (początki były fatalne)i sam urodzi.
A co do rodzeństwa to posiadam 4 siostry i 5 braci odkąd pamiętam zawsze było fajnie i jest fajnie zawsze możemy na siebie liczyć pod każdym względem (czego nie mogę powiedzieć o rodzeństwie męża)

reklama
My z mężem stwierdziliśmy że będzie raczej dwójka(ale to ze względów finansowych). Przemyśleliśmy wszystkie ZA i PRZECIW i doszliśmy do wniosku że najlepsza różnica wieku będzie 2 latka i jak troszkę dzieci podrosną można myśleć o sobie i o pracy(mojej),bo chcę pracować.Czyli za jakieś dwa,trzy miesiące trzeba się wziąć do roboty:-D:-D:-D:-D Chciałabym urodzić na początku roku 2009.
Ciekawe czy się uda:-D:-D:-D

Ja też zawsze chciałam 3. Ale ustaliliśmy z mężem że będzie 2. Oboje mamy po dwójce rodzeństwa i oboje jesteśmy ze środka:tak: Mój mąż chce drugą dziewczynkę, ja bym wolała chłopca. Ale ucieszę się bez względu na to co będzie:-) Ja planuję ciążę jak tylko lekarka mi pozwoli po cesarce:-( stwierdziłam że jak teraz się nie wysypiam to jeszcze trochę wytrzymam:tak:A w ciąży czułam się świetnie:tak: z małymi wyjątkami[ 2 razy schodziły mi kamienie z nerki, i raz wylądowałam w szpitalu przez serce] ale i tak było super:-D

Aga witaj w klubie "cieżarnych z kamieniami" Ja wylądowałam w 36 tygodniu w szpitalu bo dostałam bóli przez kamienie,ale było ok. I też miałam cesarkę po dwóch dniach rodzenia. I teraz tylko na nią się decyduję,po prostu boję się przeżywać takie samo cierpienie... :-:)-:)-(

Wiem że poród siłami natury jest najlepszy,ale nie każdemu jest to dane,a później kobieta się go boi.

Ja też chcę znowu cesarkę:-) tylko nie wiem po jakim czasie można. Niby w szpitalu mi powiedzieli że po 3 latach, ale moja mama też miała cesarki [3]. Drugą miała po 1,5 roku, a 3 był odstęp 3 lata i nic jej nie było. Ja tez nie chcę czekać;-)

iiwka a na te kamienie w szpitalu to coś Ci dawali? bo ja nawet ani 1 tabletki nie wzięłam, bo się bałam. No ale teraz jestem z siebie dumna że dałam radę:tak: Teraz też mi schodzą co jakiś czas, a ja dalej boję się coś wziąć przeciwbólowego.

23.gif
Dla Juleczka od Juleczka z okazji 7 miesiąca:tak:.

reklama
Do góry