reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Przepraszam buziaczku jak pisalam odpowiedz nie widzialam Twojego wpisu.:zawstydzona/y:
To nic ;-)

Katrinm5 - Powiedzialam lekarce, poradzila mi zebym sama gotowala i tak zrobilam. Daje mu pol sloiczka- to chyba nie jest za duzo??? Bo moze faktycznie wpycham w niego ale z drugiej strony jablko tez dostaje pol sloiczka i nie chlusta. Jak powiedzialam lekarce ze i moimi przeswietnymi daniami chlusta podjelysmy decyzje ze narazie odstawiamy i od 7 miesiaca zaczniemy znowu wprowadzac. Zapomnialam napisac ze kleik ryzowy z mlekiem bobovity zjada z mila checia :-)
Ahaa, skoro lekarka tak powiedziala to pewnie ma racje:tak: .
Ja bym probowala dawac chociarz jedna lyzeczke czy dwie :sorry2:, bo nie wiem czy pozniej nie bedzie ci ciezko go przyzwyczajic - moze sie myle nie wiem , nie jestem lekarzem. Ale nie wiesz czego jest to przyczyna ?
Mam nadzieje ze minie to ulewanie i apetyt bedzie mial za dwoch :-) tego Ci zycze ;-) z calego serduszka :tak:

reklama
Napoczatku dawalam mu sloiczki bobovity marchew z ziemniaczkami, ziemniaki z wazywami i jakas tam kaszka (teraz nie pamietam) ziemniaki ze szpinakiem. pozniej przeszlam na gerbera tam sa podobne sloiczki marchewka z ziemniaczkami. Poniewaz i tymi wymiotowal i ulewal postanowilam sama mu ugotowac. I co? I to samo. Moze on nie wymiotuje tego tak doslownie ale ulewa tak ze chlusta i wydaje mi sie ze to trwa tak dlugo az ma pusty brzuszek. Zaczelam mu wprowadzac zupki zaraz po skonczeniu piatego miesiaca bo w wynikach krwi wyszlo ze ma anemie.
I tak to wyglada.
A może spróbuj bardziej zagęścić te papki np.kleikiem czy kaszką- ja tak robię bo też nam się to czasem zdarzało oprócz tego to karmię bardziej w pozycji pionowej(Julek już sam siedzi) oraz robię duże odstępy między jedną łyżeczką a drugą (tzn karmię powoli mimo tego że Julek krzyczy że chce już).Jest to czasem pracochłonne bo trwa to nieraz pół godziny ale pomaga.

Asiulinka to widzę że my mamy ten sam problem Karolinka nie chce nic jeść tylko cycuś. Ja już nie daje rady bo chce jeść co godzinę. A jak daje zupkę czy cokolwiek innego to jest straszny wrzask:no:
za to kupki nam się powoli normują jest średnio jedna na 3 dni, ale dalej ciężko wychodzi:-(
Buziaczku Karolina też na początku jak poczuła mięsko to zaraz wypluwała, póżniej ładnie zjadała[ no teraz nie je} na pewno się przyzwyczai do kawałeczków:-)
Jaśmina może rzeczywiście trochę poczekaj z obiadkami:dry:skoro lekarka tak mówi. Albo spróbuj ugotować np samego ziemniaczka, ugnieć go i spróbuj dawać palcami prosto do buzi małemu. Karolina tak się uczyła jeść.Może nie zwymiotuje. Powodzenia

Julkowa, Buziaczek - narazie wstrzymam sie z podawaniem obiadkow (no chyba ze nie wytrzymam). Dziekuje za rade zeby zagescic to jedzonko. Dzieki bardzo.
;-) zrobisz jak bedziesz uwazala :tak: my tylko chcemy Wam pomoc ;-)

Buziaczku Karolina też na początku jak poczuła mięsko to zaraz wypluwała, póżniej ładnie zjadała[ no teraz nie je} na pewno się przyzwyczai do kawałeczków:-)
ale to nie byly kawaleczki nawet heh :-Dtylko takie minimalne niteczki , ale w smaku czuc bylo miesko :tak:noi Corcia sie sprzeciwila:-p:-pale dzis podaje jej ze sloiczka gerbera samego kurczaka wymieszam z marcheweczka :tak:;-)

Dziewczyny prosze Was o pomoc , znacie jakies sposoby na przeziebienie:confused::-(
Blania obudziala sie dzis o 3-30 i nie mogla zasnac do 5 az sie meczyla , co juz zasypiala to kaszelek ja meczyl , daje jej syropek ale bardzo niechetnie go pije wykreca sie wymiotuje , pluje i wyrywa sie , musze na sile jej dawac ale kaszle az ma odruch wymiotny,wiec musze jej wcisnac chociarz troszke bo sie wtedy uspokaja troszke :-(nie ma goraczki :no:ma kaszel taki przejsciowy troche suchy jakby a zarazem mokry:confused::dry:,i katarek :wściekła/y: , wieczorem wczoraj dalam jej paracetamol calpol, i nasmarowalam plecki, stopki i klatke piersiowa mascia rozgrzewajaca mietowa, pospala troszke bez kaszlu..ale nie chce by sie to rozwinelo na dobra? sa jakies domowe sposoby :confused: Pomozcie prosze :-:)-:)-(ja tez nie za najlepiej sie czuje :dry:

buziaczku,kup ziele tymianku,zaparz,przecedź i dodaj do kąpieli.To taka kąpiel inhalacyjna.Tymianek ma działanie odkażające i wykrztuśne.Po kąpieli nasmaruj Blaneczkę maścią rozgrzewającą( u nas jest PULMEX BABY od 7 m-ca)ale ja Julka nią smaruję.Połóż małą na kolanach,buzią do dołu,złóż rękę w łódkę i oklepuj po pleckach(od pasa do szyjki) omijając nerki i kręgosłup.

Buziaczek - jezeli katar jest duzy to warto do sciagnac. Sprobuj rozrzedzic katar - prysnij no noska malej wode morska.
I oklepuj oklepuj oklepuj
Wlasnie mi sie woda morska skonczyla :-(a tu nie wiem gdzie taka kupic, w aptece nie znaja tego :dry:katarek ma taki rzadki sam wyplywa z noska , a Blanka nie daje sobie sciagnac gruszka :no::no: wyrywa sie placze, piszczy, krzyczy i nie moge jej trfic do noska :wściekła/y::no: daje jej na pieluszke olbas. Oklepuje ja na kolanach a Ona lezy i patrzy sie :tak:grzecznie :-)

buziaczku,kup ziele tymianku,zaparz,przecedź i dodaj do kąpieli.To taka kąpiel inhalacyjna.Tymianek ma działanie odkażające i wykrztuśne.Po kąpieli nasmaruj Blaneczkę maścią rozgrzewającą( u nas jest PULMEX BABY od 7 m-ca)ale ja Julka nią smaruję.Połóż małą na kolanach,buzią do dołu,złóż rękę w łódkę i oklepuj po pleckach(od pasa do szyjki) omijając nerki i kręgosłup.
A rumianku ani szalwi nie moge dodac ?? nie maja takiego dzialania?? wieczorem nasmaruje ja ta mascia :tak:ja mam taka od 6 miesiaca :happy2:

hmmm, podaje jej duzo herbatki bo dziala kojaco i uspokajajaco :sorry2: wieczorkiem podam jej calpol, i dam witaminki moze uda sie szybko wyleczyc Blanie , w poniedzialek mamy wizyte u lekarza mam nadzieje ze bedzie lepiej do tego czasu , a jak myslicie kapac ja dzis ?? czy moze darowac sobie kapielke?? nie wiem co robic serce mi peka jak ja widze jak strasznie sie meczy z tym kaszelkiem , az ma odruch wymiotny i placze jak kaszle , a syropek na kaszle tez jest mi ciezko jej wcisnac :-:)-:)-( zalamka ...

Buziaczku tak mi przykro że robaczek tak się męczy ja nie znam sposobów na przeziębienie a raczej jeszcze się nie zapoznałam, bo moja Milenka zdrowiutka, więc nie pomoge niestety.
Śzybkiego powrotu do zdrówka

reklama
My na katarek stosowaliśmy Otrivin dla niemowląt a lekarka zapisała nam Zyrtec krople doustne ale tam pisze że dla dzieci powyżej roku i tylko dwa razy stosowałam.Niestety nie znam żadnych domowych sposobów wiem tylko że trzeba często oczyszczać nosek my stosowaliśmy wodę morską i Fridę (Julek też tego nie znosi)gruszka w ogóle nie zdawała egzaminu.A co do wody morskiej to nawet NIVEA ma taki produkt,spróbuj jeszcze popytać nawet te które są u nas to przeważnie produkty zagraniczne powinny być dostępne wszędzie.
Aha przy kaszelku ważne jest nawilżanie powietrza,suche powietrze podrażnia błony śluzowe.
Życzymy Blaneczce szybkiego zdrówka.Niema nic gorszego niż chory maluszek w domciu.Ojjj żeby to można było brać na siebie ich katarki i kaszelki.

Do góry