A ja nadal nie wiem o co chodzi Grzesiowi? Kiedys tak ladnie jadl wszystko (zjadal prawie poltora sloiczka), a teraz (od jakis dwoch tygodni) ledwo pare lyzeczek jestem w stanie mu wcisnac. Macie jakies pomysly o co mu chodzi?
reklama
katrinm5
Fan(ka)
asiulinka nie mam pojęcia bo mój Grzesiak je narazie wszystko i w tych samych ilościach co zawszeA może to troszkę przez ząbki
Blania nie lubi soczkow :-no:chociarz probuije ja przekonac i nie poddaje sie , nie chcxe nic pic prawie udaje mi sie wcisnac mleka troche i herbatke w poludnie ale zauwazylam zelepiej jej ida zilowe niz smakoweWidzę że Blania jadła to samo co Grzesiaczek dzisiaj:-)Tylko ze nie popił mleczkiem a soczkiemGrzesiaczek spał prawie 3 godzTeraz rządzi w łóżeczku
buziaczku śliczny avatarek i zdjątko Blani
a tez mixujesz kurczaka i sa takie delikatne niteczki wyczuwalne jak reaguje malenstwo twoje bo Blania jak poczuje cos cos nie da sie polknac jak mleko , ma odruch wymiotny ,ale musi sie nuczyc jesc cos innego niz wszystko w postaci mleka
Hmmm...a ile razy juz mu podalas ?? ile prob podjelas? i z jakimi sloiczkami ?Moj Dawidek je tylko owoce tj. jablko i jablko z jagodami ze sloiczkow. Zupki narazie przestalam mu podawac bo wymiotowal wszystko. Chyba jeszcze poczekam.
ronze przyczyny moga byc , wymiotow a po jakim czasie zwymiotowal
Mam to samo , wydaje mi sie ze dzieciaczki tez maja swoje dni kiedy maja zaostrzony apetyt i kiedy nie maja ochoty na nic i zyja powietrzem jak moja Blanka , a ja wtedy umieram z zamartwinia sie ze nic nie jeei mam wrazenie ze chudnie w oczach :-( a nastepna przyczyna moga byc zabki, wtedy tez podobno maluchy traca na wadze jak zabkuja, i zabawa (mozna przecierz sie pobawic a na jedzenie bedzie czas kiedys wcale nie jest tak fajne jak rozwalanie zabawek lub inne tego typu rzeczy hehehe)A ja nadal nie wiem o co chodzi Grzesiowi? Kiedys tak ladnie jadl wszystko (zjadal prawie poltora sloiczka), a teraz (od jakis dwoch tygodni) ledwo pare lyzeczek jestem w stanie mu wcisnac. Macie jakies pomysly o co mu chodzi?
Zazdroszcze ...ale pewnie tez to przejdziecie kryzysasiulinka nie mam pojęcia bo mój Grzesiak je narazie wszystko i w tych samych ilościach co zawsze
katrinm5
Fan(ka)
buziaczek ja wszystko razem wrzucam do blendera i miksuję.Wychodzi mi jednolita papka no czasem cos można wyczuć.Jednak Grzesiowi to nie przeszkadza.On zje naprawdę wszystko nie wybrzydza:-)No czasem coś mu nie zasmakuje
Ja miksuje recznym rownierz na papake,ale mimo to miesko z kurczaka ma tkj.delikatne niteczki i prawie nie dalo sie ich wyczuc ale Blania musiala je wyweszyc poszlo jej nawet dobrze dzis to nie jednolita papaka jak merchewkabuziaczek ja wszystko razem wrzucam do blendera i miksuję.Wychodzi mi jednolita papka no czasem cos można wyczuć.Jednak Grzesiowi to nie przeszkadza.On zje naprawdę wszystko nie wybrzydza:-)No czasem coś mu nie zasmakuje
mam nadzieje z wiecei o co mi mniej wiecej chodzi
jasmina111
Fan(ka)
Napoczatku dawalam mu sloiczki bobovity marchew z ziemniaczkami, ziemniaki z wazywami i jakas tam kaszka (teraz nie pamietam) ziemniaki ze szpinakiem. pozniej przeszlam na gerbera tam sa podobne sloiczki marchewka z ziemniaczkami. Poniewaz i tymi wymiotowal i ulewal postanowilam sama mu ugotowac. I co? I to samo. Moze on nie wymiotuje tego tak doslownie ale ulewa tak ze chlusta i wydaje mi sie ze to trwa tak dlugo az ma pusty brzuszek. Zaczelam mu wprowadzac zupki zaraz po skonczeniu piatego miesiaca bo w wynikach krwi wyszlo ze ma anemie.
I tak to wyglada.
I tak to wyglada.
katrinm5
Fan(ka)
Może je za dużo i dlatego ulewaAlbo marchwi nie tolerujeA pytałaś lekarza???Napoczatku dawalam mu sloiczki bobovity marchew z ziemniaczkami, ziemniaki z wazywami i jakas tam kaszka (teraz nie pamietam) ziemniaki ze szpinakiem. pozniej przeszlam na gerbera tam sa podobne sloiczki marchewka z ziemniaczkami. Poniewaz i tymi wymiotowal i ulewal postanowilam sama mu ugotowac. I co? I to samo. Moze on nie wymiotuje tego tak doslownie ale ulewa tak ze chlusta i wydaje mi sie ze to trwa tak dlugo az ma pusty brzuszek. Zaczelam mu wprowadzac zupki zaraz po skonczeniu piatego miesiaca bo w wynikach krwi wyszlo ze ma anemie.
I tak to wyglada.
uuuuuuuuuuuuuuuuuu:-( nie za ciekawie ...hmmm a po kazdym sloiczku bylo tak samo? moze za duze ilosci? lub jest uczulony na jakis skladnik ? jakies warzywko a moze lezal na brzuszku potem jak duzo zjadl i dlatego ? albo wsciekla sie i zoladeczek zwracal? moja blania jak zje to sie tak gimnastykuje ze beka glosno, ale nie ulewa a konsultowalas to z jakims lekarzemNapoczatku dawalam mu sloiczki bobovity marchew z ziemniaczkami, ziemniaki z wazywami i jakas tam kaszka (teraz nie pamietam) ziemniaki ze szpinakiem. pozniej przeszlam na gerbera tam sa podobne sloiczki marchewka z ziemniaczkami. Poniewaz i tymi wymiotowal i ulewal postanowilam sama mu ugotowac. I co? I to samo. Moze on nie wymiotuje tego tak doslownie ale ulewa tak ze chlusta i wydaje mi sie ze to trwa tak dlugo az ma pusty brzuszek. Zaczelam mu wprowadzac zupki zaraz po skonczeniu piatego miesiaca bo w wynikach krwi wyszlo ze ma anemie.
I tak to wyglada.
jasmina111
Fan(ka)
Katrinm5 - Powiedzialam lekarce, poradzila mi zebym sama gotowala i tak zrobilam. Daje mu pol sloiczka- to chyba nie jest za duzo??? Bo moze faktycznie wpycham w niego ale z drugiej strony jablko tez dostaje pol sloiczka i nie chlusta. Jak powiedzialam lekarce ze i moimi przeswietnymi daniami chlusta podjelysmy decyzje ze narazie odstawiamy i od 7 miesiaca zaczniemy znowu wprowadzac. Zapomnialam napisac ze kleik ryzowy z mlekiem bobovity zjada z mila checia :-)
reklama
jasmina111
Fan(ka)
Przepraszam buziaczku jak pisalam odpowiedz nie widzialam Twojego wpisu.