reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

reklama
Zanet - bo tak naprawde nie wiadomo na co Amelka ma alergie,jej organizm czegos nie toleruje,lekarze mowia ze to moze byc wszystko..dlatego nie jem niczego co moze ja uczulac.Ostatnio słyszalam ze marchewka,wedliny tez moga byc przyczyna uczulenia.

Pytanie do mam dzieci z skazą?
Bartoszkowi jakis miesiąc temu wyskoczyły trzy plamki na policzku, lekarz w którego wierzy cała rodzina męża powiedzał ze to skaza, tyle że ja po tym jak małemu znikły te plamki znów zaczęłam pic mleko i one nie wykoczyły z powrotem , jak myslicie czy diagnoza tego pediatry była błedna?

Pozdrawiam wszystkie mamy,. wracamy do zdrowia, tyle że Bartoszek po zapaleniu oskrzeli musi 2 tygodnie siedziec w domu :-(

saratonie- Julka co prawda nie ze skazą ale i tak się wypowiem;-). Moim zdaniem to nie skaza. Inaczej po każdym nabiale w Twojej diecie Bartosz miałby wysypkę a do tego taką suchą skórę na łokciach i kolankach. Najlepiej będzie jak się skonsultujesz z innym lekarzem. Takiemu maluchowi jak nasze to plamki na buzi moga od wszystkiego wyskoczyć np od czekolady czy ostrych przypraw. mam nadzieję, że u was to nie skaza.

agaa321
- świetnie, ze podróż się udała. A to, ze rodzinka się w Amelce zakochała to było oczywiste. Jak tu nie kochac takiego maluszka. Strasznie Ci współczuje tej diety. ja nie jadłam nabiału 2 tyg i to był koszmar, bo mleko lub jego pochodne wszedzie a Ty na dodatek jeszcze masz dietę bezglutenową. Pisałas o całej brygadzie lekarzy ale u alergologa tez byliście? wiesz ja poszłam z Wojtkiem do dermatologa i kazała nam zmienić proszki, zapisała kremy a alergii na melko nie stwierdziła. A ja sama obserwowałam jak reaguje Wojtka organizm i co... po każdej kanapce z serem ( biały czy żółty bez znaczenia) całe plecy obsypane, to samo po danonkach a więc jednak mleko. Mam nadzieję, że Julke alergia ominie.

Rita78- bylismy rowniez u alergologa,ktora stwierdziła,ze Malą ewidentnie coś uczula,tylko że u tak malego dziecka trudno stwierdzić co dokladnie... Przepisala kremy robione,wody do przemywania i rozne smarowidła...Powiedziała mi,ze jednak dieta jest najważniejsza i nalezy bardzo dokładnie obserwowac Małą,a kremy moga tylko pomóc dziecku przy swędzeniu i łagodzic stan.
Diete białkowa juz kiedys sobie robiłam,za jakis czas powoli wprowadziłam i wszystko było ok,a teraz znowu cos...kurcze juz sie pogubilam w tym wszystkim,zaczynam bac sie cokolwiek jeść:-(
Najbardziej żal mi Naszej Niuni gdy patrze na jej plecki w plamach(tam jest ich najwiecej) to plakac mi sie chce ze jestem taka bezradna:-(

Saratonie to napewno nie skaza bo ja jak tylko wezme pare łyków mleka lub przesadze z białkiem to Milenka wysypana na buziaczku. Musze uciekać Mała chce jeść

Wyobrażam sobie jakie to irytujące gdy dziecko jest na coś uczulone, coś je swędzi, piecze a mama nie może pomóc bo nie wiadomo co jest alergenem:-(.

Od 2 dni uczymy Krzysia pić z butelki. odciągam sobie pokarm i podaję mu przez smoka. Wczoraj był duży postęp, jak załapał w końcu jak zassać to wypił 60 ml. trwało to wprawdzie ze 30 minut ale zawszeto coś. Zobaczymy jak będzie dzisiaj, póki co ściągnęłam już 120 jak nie wypije wszystkiego to dodam mu juyro do kaszki.

Dzisiaj zjadł 110 ml kaszki mleczno-ryżowej na modyfikowanym! Jest nadzieja że do stycznia nauczy się,że można się obyć pół dnia bez mleka mamy.

Dzisiaj na deserek zaserwuję mu malinowo-jagodowy mus :-) jak mu nie zasmakuję to na pewno się nie zmarnuje :-D:-D:-D mniaaaaammmmmmmm.

Mój Olek miał skazę, do 5 m-ca był na Bebilonie pepti 1.Potem testowałm na nim różne mleka z różnymi skutkami (biegunka,krosty,ulewania,ciemieniucha,wymioty).W końcu aptekarka poleciła mi mleko sojowe Isomil 2,ono jest na receptę ok.7,50zl.Synio rozsmakował się nim aż do 2 urodzin.Później zrobił sobie 3 m-ce przerwy na mleko i wogółe cały nabiał i skaza przeszła sama.Teraz to mleko pije prosto od krowy,a płatki na mleku to może jeśc cały dzień:-)! Robiłam nawet testy alergiczne - jedna wielka ściema i marnotrastwo kasy.Jak byłam z nim w ciąży to mi też się zrobiła skaza,ale już przeszła.Myślałam że z Julkiem będzie podobnie ale się myliłam.Mały wcina Bebiko 2 i nic mu nie jest.Pozdrawiam

Hej u Milenki dzisiaj okropna wysypka nie skazowa tylko jak dla mnie uczuleniowa tylko na co?? Pare chrosteczek się pare dni temu na brzusiu pojawiło, a dzisiaj są na brzusiu pleckach i buziulce jakoś to nie swędzi Milenki bo w jej zachowaniu się nic nie zmieniło, daje wapno narazie i myśle o co chodzi. Zaczynam zmieniać mleko od dzisiaj na Nan hipoalergiczny bo bebilon Ha ma zamałe porcje 150 ml 4 razy dziennie to troche mało, Nan ma po 180, a mała szczególnie przed snem zjada 200 ml kaszki.

reklama
Do góry