reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowa mama - Super gospodyni domowa!

Np. Tobie EWCIA TY chidzielcu!!
Mi takie mączne nie smakują ,ja zabielam śmietanką albo jogurtem!!
Mąke daje do grochówki tzn.zasmażke i też nie zawsze;)!!
A tesciowa nawet do pomidorówki !:/

reklama
Ja też zabielam śmietanką... czasem dodaję do śmietany trochę mąki jak zupa kwaśna, żeby się nie zważyła :)

ja tez dodaje maki i smietany do prawie kazdej zupy:sorry2::tak:
a co do szczawiowej to ja uwielbiam:tak: jeszcze mam jeden sloik szczawiu od mamy, moze tak jutro na obiad...

Ja akurat nie zaciagam grochówki ale pomidorówke troszke zabielam i śmietanka i maka.Nom karzda troche inaczej.Ja też bardzo lubie szczawiówke albo barszcz szczawiowy do ziemniaczków:-)a ze nie moge smietanki i jajek to dawno nie jadłam,A w spiżarce stoi ze 30 słoiczków ze szczawiem,nudziło mi sie w ciąży:-DJustys co bedziesz czekac na wiosne ja ci chetnie odstapie słoiczki jak na kawke zajedziesz:-)
Ja jestem straszna zupiara,a grzybowa to moge jesc wazówą prosto z gara:zawstydzona/y:

Ja akurat nie zaciagam grochówki ale pomidorówke troszke zabielam i śmietanka i maka.Nom karzda troche inaczej.Ja też bardzo lubie szczawiówke albo barszcz szczawiowy do ziemniaczków:-)a ze nie moge smietanki i jajek to dawno nie jadłam,A w spiżarce stoi ze 30 słoiczków ze szczawiem,nudziło mi sie w ciąży:-DJustys co bedziesz czekac na wiosne ja ci chetnie odstapie słoiczki jak na kawke zajedziesz:-)
Ja jestem straszna zupiara,a grzybowa to moge jesc wazówą prosto z gara:zawstydzona/y:

:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
wow 30 !!!!:szok::szok::szok::szok::szok::szok:
Ja chyba zaczne też szczaw pakować w słoiki!!!

kochane a możecie dać przepiś na odpowiednim wątku a ten szczaw w słoikach? bo ja kupuję i jest fantastyczny , a że kosztuje ledwo 1.70 to mi sie nie opłaca na łące szukać szczawiu. Ale może się skuszę, a co mi tam :)

kochane a możecie dać przepiś na odpowiednim wątku a ten szczaw w słoikach? bo ja kupuję i jest fantastyczny , a że kosztuje ledwo 1.70 to mi sie nie opłaca na łące szukać szczawiu. Ale może się skuszę, a co mi tam :)

Beatko siosta keidyś kupiła i mówiła ,że nie za dobry wiec ja jestem uprzedzona.
Pewnie na nie fajny trafiła!!

no ja szczawiową też lubię, a co do zabielania zupek to i mi się zdąży dodać śmietany i troszeczkę mąki, ale że zupki to ja gotuję od święta więc nie zdarza się to częśto, u mnie podobnie jak u Justynki mój M nie lubi zup więc ich często nie gotuję, to jest typowo mięsożerne zwierzę więc jak nie ma ziemniaków z mięsem i surówką na obiad to wtedy to dla niego nie jest obiad, no wyjątkiem jest piątek bo zamiast mięso może być ryba (bo my ogólnie mięsa w pt nie jadamy) :-p

pamietacie jak kiedys pisałam,że mam wanne od rdzy, bo nam bojler pękł, no więc wanna juz czysciutka, pomógł nam Cilit Bang na kamien i rdze, kupiłam w Auchan za 16 zł, były pakowane akurat po dwa z tym na silne zabrudzenia. Normalnie ten Bang-rewelacja, popsikałam, scieram i nie ma rdzy, bez szorowania, to samo jak miałm kuchenke od gotowania zabrudzona, psikam i scieram jak w reklamie;-);-);-)

I powtórze jeszcze pytanie, co jest najlepsze na plamy od wit C w płynie, kropelki Cebion, zostawiły okropne plamy na poscieli( jak nie trafiłam do buzki Filipka) vanish nie dał rady:no:
Zastanwaim sie czy tym Cilitem nie zrobic w jednym m-cu? Macie jakies sposoby?

reklama
Ja też używam tylko vanisha, ale mam wrażenie że jest gorszy niż kiedyś, dużo plam mi zostaje i on sobie z nimi nie radzi. I szczeże mówiąc to nie wiem niestety co by pomogło na te plamy z wit C

Do góry