reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Leżące fonoterolowe przyszłe mamusie

Witam :-)

Ja wczoraj cały dzień walczyłam ze skurczami :baffled:
Ale rozeszło się wszystko wieczorem, spałam doskanale :tak:

Dużo zdrówka i cierpliwości :sorry:

reklama
hej:-)
Chanel ja w poprzedniej ciąży miałam atak kolki nerkowej, byłam wtedy nad morzem i zdecydowałam się wracać.8h jechaliśmy do Poznania a ja cały czas wyłam z bólu i nerwów to był 11tc więc myślałam o najgorszym, trafiłam na polną i lezałam tydzień, leczyli mnie antybiotykami i jakos przeszło.
dodam że poprzednią ciąże byłam od 10-do36tc na fenoterolu i staveranie, teraz tez biorę 6*1/2tabl fenoterolu i 2*staveran ale tak od 3 tygodni poza tym funkcjonuje normalnie ale oszczedzać się muszę
pozdrawiam

hejka
o widze ze Sempe tez Poznanianka;-)
moze spotkamy si ena porodówce;-)

ja sie czuje dzis kiepsko ale to przez pogode, mam okropne bole nadgarstków (takie reumatologiczne), łokcia i kostek, ale najgorzej z nadgarstkami.mąz mi nasmarowal taką maścią rozgrzewającą dla dzieci. do tego straszne mam dzis bole krzyzowe ale nie takie jak na okres ale takie dziwne.grzecznie leze..zjadlam truskawek, w tv zupełnie nic:-(
pdliczam dni do poniedzialku i do badanek...

Cześć dziewczynki.

Ja mam dzis strasznego doła. Głownie dlatego, ze miedzy mną i mezem strasznie sie chrzani. Aż plakac mi sie chce.

Wczoraj bylam na kontroli u gina. Na szczescie sytuacja opanowana. Krazek trzyma a szyjka sie nie skraca. Ulzylo mi, ze ostatnie akcje skurczowe nie zaszkodzily.

Chanel strasznie wspolczuje Ci ostatnich problemow. Mam nadzieje, ze juz jest lepiej. Podnioslo mnie na duchu to co napisalas o samotnosci - ze po urodzeniu dzidziusia juz nigdy nie bedziemy same.

Ostatnio szperalam w necie i znalazlam informacje, ze jest lek lepszy niz fenoterol - nazywa sie Gynipral. Chodzi o to, ze nie powoduje problemow z sercem i nie trzeba brac przy nim isoptinu czy staweranu. To jest taki "oczyszczony" fenoterol. Jest jednak maly problem - nie jest dostepny w Polsce. M stwierdzil, ze jak trzeba to pojedzie za granice i go kupi. Ginekolog wypisal recepte, tylko na razie M nie ma jak sie urwac z pracy by zrobic sobie wycieczke.

Pozdrawiam!

Leila83 a czy próbowałaś zażywać Cordafen? Jak byłam w szpitalu to cały oddział na tym jechał....mi też lekarz zmienił z fenoterolu na cordafen, musze przyznać że skurcze sie skończyły, są twardnienia brzucha ale myśle że nie są one tak groźne jak skurcze.
Sąsiadka w szpitalu z łóżka obok miała uczulenie na cordafen (wysypka) i dawali jej fenoterol ale miała straszne skurcze mimo leku i kroplówek....przyszedł ordynator i mimo uczulenia kazał zmienić znów na cordafen bo jak powiedział " fenoterolem tego nie wychamujemy!"...i skurcze mineły. Ale wiadomo, każdy organizm jest inny i inaczej reaguje na lek....
pozdrowionka;-)

Sempe Syle do jakiego lekarza chodzicie?
Ja tez z Poznania:)
Ja wczoraj mialam caly dzien twardy brzuch i lekarz zwiekszyl mi dawke fenoterolu.
Czuje ze tego 8 jak mi odstawi zacznie sie akcja porodowa.
Mam juz lęki,ze nie wychwyce momentu kiedy do szpitala trzeba jechac.

Juz jestem w domku :-) Pojechalam w srode do szpitala i dzisiaj wyszlam. Z dzieciatkiem wszystko ok i skurczy tez nie ma wiec sie ciesze. Tylko ta glupia kamica mi zostala. Wogole to tak mi sie wydaje, ze chyba w srode rodzilam ten kamien z prawej nerki, bo dostalam tak silne bole, ze zaslablam i z izby na oddzial mnie na wozku wiezli. A teraz tfu tfu nie zapeszajac wogole mnie ta nerka nie boli. Tylko strasznie mnie "ciagnie" w pachwinach ale lekarz powiedzial, ze to dlatego, ze dzidzus sie wstawil w kanal i przygotowuje sie do porodu i naciska na szyjke i mam lezec i sie pilnowac, bo jeszcze dwa tygodnie musze donosic. W poniedzialek ide do mojego doktorka - zobaczymy co on powie. Rano jeszcze skocze do urologa, zeby zobaczyl na usg co z tymi nerkami, bo w razie gdyby sie te ataki powtarzaly to poprosze mojego doktorka o skierowanie na cesarke po 37tygodniu ciazy, bo w szpitalu to mi zrobia dopiero po 40 a tak to leki a obliczylam, ze w ciagu doby lacznie biore 21 tabletek !!!!!!!! Przeciez ten moj dzidzius sie zielony urodzi od tych lekow :no: wiec juz chyba lepiej zrobic ta cesarke ???

Sempe Syle do jakiego lekarza chodzicie?
Ja tez z Poznania:)
Ja wczoraj mialam caly dzien twardy brzuch i lekarz zwiekszyl mi dawke fenoterolu.
Czuje ze tego 8 jak mi odstawi zacznie sie akcja porodowa.
Mam juz lęki,ze nie wychwyce momentu kiedy do szpitala trzeba jechac.
ja w poprzedniej ciąży odstawiłam fenoterol na początku 36tc ale do akcji porodowej czekałam 3tygodnie:szok:
ja chodze do dr Bruszewskiego tez na Polnej stacjonuje:-)
Syla do zobaczenia na porodówce;-)

reklama
chanel fjnie ze juz wrócilas w dwupaku:-)
pilnuj sie i grzeznie lez zeby donosi te 2 tygodnie.
u nas bez zmian, leze i leze i wszystko od lezenia mnie boli!

Semoe trzymam za słowo,hihh kto wie moze sie spotkamy na porodówce;-)
oby dotrwac do terminu:-)

Do góry