reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Leki ,witaminy w ciąży....

Dziewczyny, widzialam kiedys w Rossmannie wlasnie tabletki z DHA, ktore nie pochodza z oleju rybiego ( jakos tak - czytalam w pospiechu, kiedy bylam w Polsce, ale wowczas nie kupilam ).

Teraz chcialabym zamowic je przez internet, ale nie wiem, jak sie nazywaja? Czy moze ktoras z Was wie ?! Lub inaczej - szukam dobrych tabletek z DHA ( i tylko DHA, bo witaminowe pelne mam stad i nie bede ich dublowac ), ale wolalabym, zeby nie byly wyizolowane z oleju rybiego...a juz na pewno nie z tunczyka. Mozecie cos polecic ? :)

Właśnie jak jest z tym DHA? Ja mam zalecone 4 tabletki dziennie (po 250 każda) i wydaje mi się, że to strasznie dużo...

To bardzo duzo... Tak mi sie wydaje, ale to chyba raczej nie moze zaszkodzic ;)

Lekarz mnie nie kontroluje pod kątem tych badań, biorę żelazny zestaw ze względu na poronienia

Doris, no, domyslilam sie, rzecz jasna.. Ale z tego, co mi polski lekarz powiedzial, musze badania powtarazac min.co cztery tygodnie, bo przyjmowanie lekow antyzakrzepowych zupelnie bez kontroli tez nie jest wskazane ( delikatnie mowiac ). Kombinuje teraz, jak dostac zlecenie na badania, a zebym nie musiala specjalnie po to do Polski jechac...

reklama
Zielona stokrotka- jedyne jakie kojarzę z rossmana to pregna plus dha. Nie wiem może są jeszcze jakieś, ale mnie się tylko te rzuciły w oczy podczas zakupów.

Dziekuje, Hope, :) przyszlo mi wlasnie do glowy, ze Rossmann ma swoja strone internetowa i tam jeszcze poszperam. A jesli nie, to bede musiala zaczekac z zakupem do przyjazdu do Polski.

Witam :)
Jestem tu Nowa i zamierzam się u Was zadomowić :)
W pierwszym trymestrze brałam kwas foliowy, euthyrox 125, jodid 150, a od 13-go tygodnia biorę euthyrox 125 i vita-miner +DHA (polecam)

Dziewczyny od którego tygodnia można z kwasu przejsc na witaminy? Zapomniałam na ostatniej wizycie zapytać lekarza czy dalej tylko kwas brać :/

Mi w 13-14 tygodniu gin mówił żebym odstawiła

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Myślę, że spokojnie możesz brać :)

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

reklama
wiecie co, zastanawiam się nad wiosennym wyjazdem w przerwie świątecznej do Mielna, ostatnio odkrylam tam hotel Unitral w którym są zdrowotne zabiegi dla przyszlych mam i nie wiem w sumie, brzmi fajnie ale się zastanawiam, co myślicie ?

Basia z tym wyjazdem to super pomysł. Mój mąż za dwa tygodnie też mnie porywa nad morze. Tylko albo 5 dni, ale zawsze coś tam jodu niuchne. Ja i moja tarczyca już się nie możemy doczekać :)

Do góry