reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

leki,Choroby- lecczenie podczas karmienia

ratujcie dziewczyny! łamie mnie w kościach i boli mnie gardło, jednym słowem przeziębienie albo grypa... :( a naprawde nie wiem co moge łykać karmiąc piersią mojego 2,5 miesięcznego synka. Brałam już panadol ale nie bardzo pomaga i nie wiem czy można więcej niż te2-3 tabletki dziennie. Piłabym herbatki ziołowe na przeziębienie ale chyba nie bardzo jest to wskazane? Może dacie mi jakąś radę? pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Napewno najlepsze, co możesz zrobić to leżeć i się wygrzewać, tylko wiem z doświadczenia, że przy takim maluchu to raczej niewykonalne... ale może choć troszkę Ci sie uda.

zdrówka życzę
nikita

Napewno wszelakie lekarstwa przechodzą w mleko matki nie w takim stęzeniu jak je podajesz sobie ale jednak zawsze. Wieć najlepiej ich nie brać no ale choroba nie wybiera, tak jak powiedziały dziewczyny, wygrzewanie, dużo herbatek z cytryną no i ewentualnie konsultacja lekarska, bo nie wszystkie leki musza zaszkodzić maluszkowi a najważniejsze jest to żebyś Ty była na chodzie.
Powodzenia !!!

Tylko z tą cytryną to ostrożnie, trzeba dzieciaka obserwować po takich herbatkach, mój Filip na przykład miał kolosalne uczulenie, nawet plasterka nie mogłam wrzucić do herbatki, a tak lubię...

Groszku,

Na bolące gardło:
1płukanki z wody z solą kuchenną (pół szklanki letniej wody i łyżka stołowa soli)... płuczesz tyle razy ile tylko możesz...
2tabletki z podbiału do "ciućkania"...
3inhalacje z cebuli (w słoik wkładamy pokrojoną cebulę i wdychamy po kilka razy dziennie)...

Na gorączkę:
1herbatka z lipy, malin...
2Nurofen...

Moim zdaniem powinnaś "się wypocić" ale konsultacja lekarska byłaby jednak wskazana... są leki, które nie zaszkodzą dziecku a znacznie bezpieczniej będzie skorzystać z pomocy farmakologii niż rozchorować się na dobre...

Pozdrowionka

PS"Cytrynka di herbatki jest fajowa ale... mały może dostać alergii wiuęc ostrożnie ;)"

bardzo Wam wszystkim dziekuje za dobre rady.  :) czuje sie juz lepiej- skorzystałam z większości Waszych zaleceń i powiem Wam że pomogło! juz troche stanelam na nogi Grunt to pozytywne podejście no i próbowałam wykorzystac każdą chwilkę kiedy mały spał :laugh: i odpoczywać...

hej!

pomozcie bo wlasnie zaczyna mi sie migrena! juz prawie nie widze monitora :(
co moge wziac na bol głowy jak karmię??

Praktycznie niestety nic :( jedyne co to poprostu oddać dziecko w dobre ręce rodzinki i samemu położyć sie i przespać, albo zadzwonić na pogotowie i zapytać sie co mama karmiąca moze wziać bo ja już nie pamiętam, też tak miałam kiedyś, ale na szczęscie w domu był mąż zajął sie dzieckiem a ja sie przespałam i pomogło :)
Powodzenia

dzieki blaszako :)

poradzilam sie pediatry i wzielam paracetamol... zwykly bol glowy moze bym wytrzymala, ale nie migrene :(
po prochach wstalam dopiro o 15:30!
sciskam!

reklama
Do góry