reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Łaskotki, bulgotki, wywijanie i kopanie - czyli ruchy naszych maleństw :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja zgagi również wcześniej nie znałam to raczej kwestia wrzodów dzięki nieregularnemu jedzeniu. Zgaga teraz będzie głównie wywołana naciskiem dzieciaczków na żołądek podobnie jak trudności z oddychaniem...

reklama
No to chyba taki etap ciąży że nas tak zbiorczo wzięło bo ja też ze zgagą walczę cały czas i teraz też mam po maślanym rogaliku :eek:

ja poczułam pierwsze ruchy w 18 tygodniu w połowie. zwłaszcza jak wieczorem leżałam. na początku nie wiedziałam ze to malec. takie łaskotanie w brzuchu i bąbelki. ale potem poczytałam i gin mi powiedziała że to ruchy maluszka.
:-)
Kopniaków jako takich jeszcze nie miałam.
Nie wiem czy mogę kopniakami nazwać uderzanie w okolicach lewej strony żeber/serca/płuc. jak tak to nieźle mnie malec kopie że aż serduszko czasem mnie boli.
zaczał/ła niedawno. To moje pierwsza ciąża więc nie wiem jak to jest.

betunka ja właśnie zaczęłam dzień od Fantazji z truskawkami i co ? zgaga :dry:

ja zgage mam ale na szczęście nie codziennie więc tragedii nie ma. Od kąd mały obrócił się głową w dół mniej się rusza. to chyba normalne co?

dziewczyny powiedzcie mi czy wasze maluchy sa bardzo ruchliwe?? zdaza sie ze nie rusza sie dziec cały dzien?? wczoraj skakała cały dzien a dzisiaj rano i od tej pory cisza :confused: nie wiem czy to powód do zmartwienia?? jak myslicie??

Sabib a dużo dzisiaj chodzisz? Generalnie taki płód to mały człowiek i też ma swoje humory, nie zawsze chce mu się ruszać zwłaszcza w taki upał. Ja zauważyłam, że jeśli mam bardzo aktywny dzień, np idę na badania do lekarza na zakupy, spacer i w ogóle dużo chodzę, to potrafię jej przez cały dzień nie czuć. Mój sposób: zjedz coś słodkiego, wypij szklankę soku pomarańczowego albo zjedz jakąś taką dobrą przekąskę. Potem się połóż i odczekaj pół godziny spokojnie. Dziecko powinno zacząć się ruszać. To oznaka, że masz małego leniuszka, ja się też kiedyś tak wystraszyłam i mało nie zwariowałam. W pewnym momencie ruszyłam brzuchem tak ostro, że chyba się wystraszyła i obudziła, bo zaczęła skakać po całym brzuchu.

dziewczyny powiedzcie mi czy wasze maluchy sa bardzo ruchliwe?? zdaza sie ze nie rusza sie dziec cały dzien?? wczoraj skakała cały dzien a dzisiaj rano i od tej pory cisza :confused: nie wiem czy to powód do zmartwienia?? jak myslicie??

ja tak mam jak pisze Sophie:tak: jak cały dzień łażę, ganiam za Igorem, bo Maleństwo w brzuszku jest bardzo spokojne. dopiero wieczorem, jak usiądę na doopce, to Mały zaczyna szalec:tak::tak:

ja czytałam że od 31 tyg. ciąży dziecko śpi 18-20 h na dobę , więc możliwe że coraz mniej będzie je czuć :)
ale moja to ma dni leniuszka a ma dni takie że non stop ją czuje jak się wypina albo jak tam tańczy nie wiem już co bo zaczyna mi to zakrawać o breakdance :D

reklama
Dziewczny a takiego kopniaka juz mialyscie ? Bo ja jeszcze nie i jak tak patrze na niego, to aaaaauuuua ;-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry