reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Łaskotki, bulgotki, wywijanie i kopanie - czyli ruchy naszych maleństw :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Mój chyba miał wczoraj czkawkę, ale pewna nie jestem, tak rytmicznie delikatnie łaskotało. Mońcia mi isę wydaje że częściej wali w szyjkę, choc i pęcherz się mu zdarzy zachaczyć. Cały czas czuje go z lewej strony na dole i to jest chyba rączka bo czuje jak nią rusza i uwielbiam to. Ogólnie jest spokojnym dzieckiem w porównianiu do Waszych pociech.

reklama
No ja mam nadzieję :) Ogólnie mam nadzieje że niedługo będzie miał na tyle mało miejsca że bedę go cały czas czuć.

moja malutka coraz mocniej się rozpycha, chyba jest zazdrosna o braciszka, jak tylko biorę Łukaszka na pęcę to ona zaraz zaczyna rozpychanko na całego, tak jaby chiała zepchnąć brata z moich kolan :-)

moja mała tak raczej delikatnie kopie, żadko się zdarzy żeby mocny kop :-) jedyne nieprzyjemne doznanie to kop w pęcherz:baffled: wczoraj aż podskoczyłam jak mi tam gdzieś przyłożyła :-)
czkawki jeszcze nie odczułam :eek: wszystkie już miałyscie czkawki u maluszków?????????
od wczoraj to czuje że sie rusza ale tak dziwnie jakby do środka :eek:macie tak może??

Sabib ja niw czułam czkawki...

U mnie jest najgorzej jak kopie a brzuch jest twardy. Normalnie aż mi się chce płakać wtedy :-(

Kurde, chciałabym taką czkawke poczuć. Fajnie to musi być uczucie. a łatwo to rozpoznać, tzn czy można to pomylić z normalnymi ruchami ;-) (czuję się jak łoś zadając takie pytania :-D:-D:-D)

Z Igorem czkawkę czułam często jako rytmiczne podskakiwanie brzucha:-D:-D teraz nie:no::no: ani razu:no::no:

reklama
Ja czułam czkawkę 2 razy dopiero. Takie rytmiczne podskakiwanie brzucha...czasem nawet nie widzialam jak brzuch sie rusza, tylko w srodku tak skakało. Ale dziwne uczucie...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry