reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Laktacja/karmienie piersia; butelką, problemy bóle itp

Ja jeszcze z butelki. Adaś dostaje na "dobranoc" i na " dzień dobry" kaszkę z butli ze smoka , wieczorem kaszkę mleczno-ryżową a rano kaszkę ryżową na bazie mleka.

reklama
no właśnie boję się, że zacznę dawać butelkę to tak się nauczy, że inaczej nie będzie chciał
a lubi strasznie przyssać się do smoka butelkowego mimo, że on z tych niesmoczkowych
chyba zaeksperymentuję i jutro dam z bidonka:confused::cool2:

no i bądź tu mądry
ja właśnie najbardziej obawiam się tego butelkowego smoka, choć pamiętam, że moja pani dr zawsze mówi, że dziecko najlepiej jak jest uniwersalne i pić czy jeść potrafi z wszytskiego;-)

ja też bym chciała mleczko z bidona ale ona butla i butla,,
Może faktycznie spróbuję z soczkiem z kartonika??
A taki ma fajny bidon:baffled:

Renia, ja butli nie daję, bo uważam, że bez sensu jest roczne dziecko do smoka przyzwyczajać...co innego, gdyby od początku tak piła. Zresztą Florka mleka w ogóle nie pije jako takiego, tylko w postaci kaszy na gęsto, więc problem jak podać zdechł śmiercią naturalną. Ale gdybym miala dawać samo mleko, to bym jednak niekapka próbowała albo bidonu.

reklama
Misiek z niekapka pije napoje jednak na wieczor dostaje kaszke i niekapek ma za mala dziurke:tak:Fakt dzieci juz takie duze ze musze kupic bidon lub inne "dorosle" cudo:tak:

Do góry