reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Laktacja/karmienie piersia; butelką, problemy bóle itp

Ja jeszcze z butelki. Adaś dostaje na "dobranoc" i na " dzień dobry" kaszkę z butli ze smoka , wieczorem kaszkę mleczno-ryżową a rano kaszkę ryżową na bazie mleka.

reklama
no właśnie boję się, że zacznę dawać butelkę to tak się nauczy, że inaczej nie będzie chciał
a lubi strasznie przyssać się do smoka butelkowego mimo, że on z tych niesmoczkowych
chyba zaeksperymentuję i jutro dam z bidonka:confused::cool2:

no i bądź tu mądry
ja właśnie najbardziej obawiam się tego butelkowego smoka, choć pamiętam, że moja pani dr zawsze mówi, że dziecko najlepiej jak jest uniwersalne i pić czy jeść potrafi z wszytskiego;-)

ja też bym chciała mleczko z bidona ale ona butla i butla,,
Może faktycznie spróbuję z soczkiem z kartonika??
A taki ma fajny bidon:baffled:

Renia, ja butli nie daję, bo uważam, że bez sensu jest roczne dziecko do smoka przyzwyczajać...co innego, gdyby od początku tak piła. Zresztą Florka mleka w ogóle nie pije jako takiego, tylko w postaci kaszy na gęsto, więc problem jak podać zdechł śmiercią naturalną. Ale gdybym miala dawać samo mleko, to bym jednak niekapka próbowała albo bidonu.

reklama
Misiek z niekapka pije napoje jednak na wieczor dostaje kaszke i niekapek ma za mala dziurke:tak:Fakt dzieci juz takie duze ze musze kupic bidon lub inne "dorosle" cudo:tak:

Do góry