reklama
survivor26
Mamy lipcowe'08
Liwus, no możesz próbować wymóc laktację częstszym podawaniem piersi, ale jak mały nie bardzo chce jeść to go nie zmusisz, więc chyba jednak lepiej, jak Kasia, pisała, że sam się odstawił, bo dla niego stres mniejszy
U nas na razie wręcz odwrotnie, Młoda całą noc ciamka, ale to raczej uzależnienie psychiczne, które musimy trochę opanować, bo nie sądzę, żebym miała więcej mleka niż po urodzeniu... no i też bym chciała, żeby to Florka zdecydowała o zakończeniu karmienia...byle nastąpiło to przed 1 urodzinami
U nas na razie wręcz odwrotnie, Młoda całą noc ciamka, ale to raczej uzależnienie psychiczne, które musimy trochę opanować, bo nie sądzę, żebym miała więcej mleka niż po urodzeniu... no i też bym chciała, żeby to Florka zdecydowała o zakończeniu karmienia...byle nastąpiło to przed 1 urodzinami
Tia, Olga przybija piątkę Florce
a Tymek przybija piątkę dziewczynom:-)Tia, Olga przybija piątkę Florce
Liwus u nas bardzo podobnieja się cieszę że to Kuba zdecydował że cycuś mu już nie jest za bardzo potrzebnyTeraz karmie tylko rano no i raz w nocy. Jeszcze tydzień temu odciągałam mleko na wieczorne karmienie ale bardzo mnie to męczyło odciągałm ok 40 min a w butelce było 100ml z obu piersi wiec postanowiłam że nie będe odciągac i zobacze jak to zniosą moje piersi, okazało się że żaden zastój się nie zrobił więc od tamtej pory mały na wieczór je nutramigen. Rano przy karmieniu też się wierci, najlepiej by zabrał cycka i se poszedłale tak się nie dawięc narazie rano je ale to ja narazie nie umiem powiedzieć paspo cyckowaniu wytrzymuje jakies 2-3 godzinki a potem wypija 100ml nutramigenu to wydaje mi się że głodny nie jest i na ten jeden posiłke cycki jeszcze wystarcza
Andula
Fanka BB :)
Liwus u mnie tez coraz mniej mleka karmie malego juz tylko 3 razy na dobeCzasami tez mi smutnawo ale i tak dlugo karmilysmy ponad 7 miesiecy bedac w ciazy myslalam ze pokarmie max 3 .Najwazniejsze juz dzieciaczki od nas dostaly a butla to nic zlego chociaz ja zawsze przy butli mam takie dziwne uczucie ze bylabym lepsza mama jakbym cyca dala choc wiem ze sposob karmienia nie decyduje o byciu dobra matka.
post_ptaszyna
mamy lipcowe'08 zakręcona
7 miesięcy to kawał czasu więc się nie stresujcie
Żal zawsze chyba się pojawia, ale kilka dni i wam szybko przejdzie. Dzieciaki wkraczają na kolejny pułap
Żal zawsze chyba się pojawia, ale kilka dni i wam szybko przejdzie. Dzieciaki wkraczają na kolejny pułap
Wlasnie dziewczyny moze to i lepiej ze dzieciaczki same sie odzwyczajaja od cycka.
Moja kuzynka ma synka 20lutego skonczyl rok i w nocy jeszcze domaga sie cycka(5razy).W dzien tez chce, ona juz jest wykonczona tym ale chce zeby maly sam sie odstawial.
Moja kuzynka ma synka 20lutego skonczyl rok i w nocy jeszcze domaga sie cycka(5razy).W dzien tez chce, ona juz jest wykonczona tym ale chce zeby maly sam sie odstawial.
u nas tez o odstawieniu nie ma mowy, Szymon nauczyl sie nawet rozbierac mame;-)
liwus wazne ze karmiłas przez 7 miesiecy to bardzo duzo wiec nie martw sie niczym i bardzo dobrze ze Adas sam zdecydowal, najgorzej to Malemu odbierac cos co tak bardzo kocha...
liwus wazne ze karmiłas przez 7 miesiecy to bardzo duzo wiec nie martw sie niczym i bardzo dobrze ze Adas sam zdecydowal, najgorzej to Malemu odbierac cos co tak bardzo kocha...
reklama
Podziel się: