reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Laktacja/karmienie piersia; butelką, problemy bóle itp

reklama
Liwus, no możesz próbować wymóc laktację częstszym podawaniem piersi, ale jak mały nie bardzo chce jeść to go nie zmusisz, więc chyba jednak lepiej, jak Kasia, pisała, że sam się odstawił, bo dla niego stres mniejszy:tak:
U nas na razie wręcz odwrotnie, Młoda całą noc ciamka, ale to raczej uzależnienie psychiczne, które musimy trochę opanować, bo nie sądzę, żebym miała więcej mleka niż po urodzeniu... no i też bym chciała, żeby to Florka zdecydowała o zakończeniu karmienia...byle nastąpiło to przed 1 urodzinami:tak:

U nas na razie wręcz odwrotnie, Młoda całą noc ciamka, ale to raczej uzależnienie psychiczne, które musimy trochę opanować, bo nie sądzę, żebym miała więcej mleka niż po urodzeniu... no i też bym chciała, żeby to Florka zdecydowała o zakończeniu karmienia...byle nastąpiło to przed 1 urodzinami:tak:

Tia, Olga przybija piątkę Florce:baffled:

Liwus u nas bardzo podobnie:tak:ja się cieszę że to Kuba zdecydował że cycuś mu już nie jest za bardzo potrzebny:tak:Teraz karmie tylko rano no i raz w nocy. Jeszcze tydzień temu odciągałam mleko na wieczorne karmienie ale bardzo mnie to męczyło odciągałm ok 40 min a w butelce było 100ml z obu piersi wiec postanowiłam że nie będe odciągac i zobacze jak to zniosą moje piersi, okazało się że żaden zastój się nie zrobił więc od tamtej pory mały na wieczór je nutramigen. Rano przy karmieniu też się wierci, najlepiej by zabrał cycka i se poszedł:-Dale tak się nie da:-Dwięc narazie rano je ale to ja narazie nie umiem powiedzieć pas:zawstydzona/y:po cyckowaniu wytrzymuje jakies 2-3 godzinki a potem wypija 100ml nutramigenu to wydaje mi się że głodny nie jest i na ten jeden posiłke cycki jeszcze wystarcza

Liwus u mnie tez coraz mniej mleka karmie malego juz tylko 3 razy na dobe:baffled:Czasami tez mi smutnawo ale i tak dlugo karmilysmy ponad 7 miesiecy bedac w ciazy myslalam ze pokarmie max 3 .Najwazniejsze juz dzieciaczki od nas dostaly a butla to nic zlego chociaz ja zawsze przy butli mam takie dziwne uczucie ze bylabym lepsza mama jakbym cyca dala choc wiem ze sposob karmienia nie decyduje o byciu dobra matka.

7 miesięcy to kawał czasu:tak::tak::tak::tak: więc się nie stresujcie
Żal zawsze chyba się pojawia, ale kilka dni i wam szybko przejdzie. Dzieciaki wkraczają na kolejny pułap:tak::tak::tak:

Wlasnie dziewczyny moze to i lepiej ze dzieciaczki same sie odzwyczajaja od cycka.
Moja kuzynka ma synka 20lutego skonczyl rok i w nocy jeszcze domaga sie cycka(5razy:szok:).W dzien tez chce, ona juz jest wykonczona tym ale chce zeby maly sam sie odstawial.

u nas tez o odstawieniu nie ma mowy, Szymon nauczyl sie nawet rozbierac mame;-)
liwus wazne ze karmiłas przez 7 miesiecy to bardzo duzo wiec nie martw sie niczym i bardzo dobrze ze Adas sam zdecydowal, najgorzej to Malemu odbierac cos co tak bardzo kocha...

reklama
liwus 7 miesięcy to super duzo czasu więc pewnie przykro ze juz nie bedzie cycusia ale juz pięknie odkarmiony więc dacie radę:-)
u nas tez te piersi jakies mniejsze i wyssane ale nocne ciumcianie nawet co 2h:rofl2:

Do góry