mamabartka
...i Natalki :)
dziewczyny co zrobić jak mała nie robiła kupki już 5 dni, ale chociaż bączki sadzi! macie jakieś sposoby?
My raz czekaliśmy 6 dni na kupę i w końcu włożyłam młodej czopek glicerynowy-taki malutki dla dzieci i za pół godziny zrobiła mega kupala. Masowanie brzuszka i termometr do pupki nie pomogły.
Niestety karmienia piersią finisz :-(
Mała już nawet nie chce wziąć cyca do ust. Pokarmu coraz mniej -wczoraj odciągnęłam z obu piersi 50ml po całym dniu. Młoda wciagnęła to z butli i tyle. Chciałam jej w ciągu dnia coś odciągnąć ale w cyckach echo Tak więc jesteśmy na butli.
Na początku dawałam Natali Nan1 activ ale miała problemy z kupką i na buźce pojawiły się krostki więc spróbowałam podać jej hypoalergiczne i teraz jest super. Wcina Nan1 HA. Buziula gładka, kupki codziennie i wszystko OK poza moim samopoczuciem. Trochę mi smutno że nie dałam rady jej karmić piersią :-(...no ale najważniejsze że niunia teraz jest najedzona, zadowolona i przybiera na wadze.
Aha, dziewczyny ile Wasze butelkowe maluchy wypijają płynów poza mleczkiem?
Natalka niezbyt chętnie pije wodę czy herbatkę. 60ml dziennie to chyba za mało...
Ostatnia edycja: