reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Laktacja, karmienie itp

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Powoli odstawiam Antosia od piersi, najpierw zredukowałam karmienie do 2 w ciagu doby, teraz jest juz jedno- z rana:tak: bo wygodnie, nie trzeba wstawac i jedzonka szykowac. Ale przymierzam sie do odstawienia i tego! Myślałam ze bedzie nawał pokarmu sie zbierała tu nic, wszytsko w normie:-)

reklama
Ja jeszcze czekam. No i fakt - szczególnie ranne karmienie zniechęca mnie do odstawienia. A mam koleżankę w biurze obo, która karmi syna właśnie tylko rano. Syn ma 17 m-cy, ale na razie nie rezygnuje, bo tak jej wygodnie. dodam, że to 4 syn, a matką jest super (az jej zadroszczę pomysłów i organizacji -ostatnio się na garncarstwo zapisała).
Ja chyba dociągnę do 16 m-cy.

Ja odstawiłam Karolcię już ponad miesiąc temu (12 lutego) już karmień było bardzo mało (1-2 na dobę) przeważnie rano o 6 dostawała i z obu piersi :tak: Odstawienie nie było straszne ani dla małej ani dla mnie a pokarm naturalnie chyba sam zanikł :tak:

A nie uważacie,że jak się karmi raz na dobę to jest tylko dodatek.Mi się wydaje,że w tej piersi już nic nie ma jak tylko raz na dobę:confused:Pokarm mało wartościowy bo za długo leży.No ale to moje zdanie.

Na pewno nie jest mało wartościowy, bo pokarm się zmienia wraz wiekiem dziecka i sie dostosowuje.
Koleżanka twierdzi, że starcza małemu na 3h. To chyba nie jest tak źle.

Ale np u nas rano Jagodzie starcza na 3-3,5h, a po południu tylko na 2h. Tego to już nie rozumiem.

aha - i mleko w piersi się nie psuje

Sama widzisz po nocy jest więcej a popoudniu już mało więc starcza na krócej-chyba w końcu już nie karmię i nie wiem do końca.

no ale właśnie po pracy Jagoda dostaje z piersi mleko, które się produkuje od popołudni dzień wcześniej.

Ech - za skomplikowane to dla mnie ;p

Albo po mamusi Jagoda ma większy apetyt po południu ;p

ja tez ciagle karmie 2 razy rano po spaniu kolo 7-8 (potem kolo 9 jogurcik jako dodatek) i drugi raz na noc kolo 20:30 - na cala noc :)
przymierzam sie do odtawienia powoli ale jest mi tak wygodnie ze nie wiem kiedy to nastapi; michala karmilam do 1,5 roku ( na koniec tylko na noc) ;
ale z kamila chyba bedzie odwrotnie bo zostawie posilek poranny a nocny zlikwiduje wczesniej :)

no i Joaska ma racje - mleko w piersi sie nie psuje :)

To u nas cycus jest potrzebny tylko do zasniecia i w nocy. Generalnie przestalam traktowac to jako posilek, zwlaszcza ze zrodelko powloi wysycha;-) Nie wiem jak dlugo bede jeszcze dawac piers malemu, bo przyznam ze w nocy jest mi znacznie wygodniej dac cycusia niz wstawac do kuchni i szykowac butelke gdy maly sie przebudzi

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry