reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ładna mama po ciąży - ćwiczenia, kosmetyki, moda

Moim zdaniem nie ma co wariować. Mamy dbać o siebie i o dziecko, ale jeśli odstawimy wszystko(bo o wszystkim można znaleść informację że szkodzi) to wyrządzimy więcej szkody niż pożytku. Przecież żadna z nas nie je pasty do zębów, ani nie kąpie się w kremach... Zdrowy rozsądek i brak nerwów praed wszystkim!

reklama
Cześć
Zakupiłam wczoraj balsam Perfekta Mama z Dax Costmetic. Na rozstępy i do biustu. Raz użyłam i jest ok. Używałam go już w pierwszej ciąży. Teraz nic się nie zmienił.

A na suchą skórę na twarzy kupiłam krem na zimę z Flos Lek. Za 10 zł chyba. Też jest ok. Najważniejsze że skutecznie nawilża. Ale widziałam też krem oliwkowy z Ziaji w wersji soft. Używał ktoś tej wersji?

A ja od przyszłego tygodnia zaczynam jogę dla ciężarnych, a jak zrobi się cieplej, to znalazłam fajne zajęcia Aqua Mama, nie lubię sie suszyć po basenie, więc musi być na tyle ciepło, żeby można było wracać z mokrymi włosami :)

Marcia, K8libby zazdroszczę tych zajęć. Tez bardzo chciałam chodzić na takie zajęcia, a ze względu na kręgosłup to wręcz powinnam, ale koło mnie takich nie ma. Klubów jest kilka i tylko w jednym proponuja zajęcia dla kobiet w ciąży, ale jest za mało chętnych. na razie wpisują na listę, zapisałam się już dawno temu i nic :baffled: wielkie miasto a taka lipa. Sa takie zajęcia w innym klubie ale mam tam bardzo daleko i w godz. popołudniowych, a u nas takie korki, jeszcze zimą, że chyba by mnie szlag trafił zanim bym tam dojechała :wściekła/y:

Na razie byłam na basenie i w aquaparku - fajnie, tylko za dużo ludzi na torach, boje się jak płynę, że mnie ktoś kopnie w brzuch :baffled: Muszę sprawdzić różne godziny i zobaczyć kiedy najmniej ludzi przychodzi.

A zapisujecie się do szkoły rodzenia?

Cornelka, ja poprzednio do szkoły rodzenia nie chodziłam i teraz też nie będę. Oglądałam jakieś filmiki w internecie o porodzie, Zawitkowskiego o pielęgnacji dziecka i tyle. Moim zdaniem to zbędny wydatek :) A w czasie porodu jak oddychałam głęboko na skurczu, to lekarz i tak mi powiedział, że widać, że jestem szkolona ;)

Cornelka, ja poprzednio do szkoły rodzenia nie chodziłam i teraz też nie będę. Oglądałam jakieś filmiki w internecie o porodzie, Zawitkowskiego o pielęgnacji dziecka i tyle. Moim zdaniem to zbędny wydatek :)

ewa - w Żeromskim jest darmowa szkoła rodzenia, mi się podobało :-)

A ja się zaczęłam zastanawiać nad szkołą rodzenia :-D nie uważam żeby mi była jakoś szczególnie potrzebna ale ze względów towarzyskich bym może poszła. Potrzebuję miejsc gdzie uciekam przed M i Maksem ;-) poćwiczyłabym sobie, posłuchała o porodach a zajęcia z opieki bym sobie odpuściła

Ja myślę o zajęciach z jogi lub delikatny fitness dla kobiet w ciąży + coraz dłuższe spacery, bo dziś po zakupach, jak wdrapałam się w końcu na to moje 4piętro, to miałam taką zadyszkę, że hej, o mało nie umarłam:-) Na razie jeszcze się wstrzymam, myślę, że tak do 15-16 tygodnia, a w tym czasie poszukam czegoś w mojej okolicy i popytam. Mam nadzieję, że lekarz mi pozwoli, bo jak pytałam go na poprzedniej wizycie o jakiś wysiłek (przed ciążą trochę ćwiczyłam i dbałam o kondycję), to powiedział, że w I trymestrze raczej to nie jest wskazane, bo maleństwo jest jeszcze galaretką, ewentualnie zgodził się na basen (ale bardzo delikatnie) oraz krótkie spacery. Nie lubię zimą chodzić na basen:-( Kiedyś chodziłam na aqua aerobik i zrezygnowałam z niego właśnie zimą, bo za dużo było z tym roboty - ubieranie i suszenie, a do tego woda zimna, na dworze zimno, brrrr:-(
A o szkole rodzenia myślę intensywnie, bo to nasze pierwsze dziecko i chciałabym się podszkolić, no i żeby Tatuś też się podszkolił i nie bał brać maleństwa na ręce, przewijać, kąpać:-)

reklama
A mi lekarz właśnie powiedział na początku, żebym nie rezygnowała z dotychczasowych ćwiczeń to będzie mi lepiej w późniejszej ciąży i się faktycznie sprawdza:) Tylko intensywnego orbitreka zamieniłam na taniec/ aerobic (w domu), dużo ćwiczeń rozciągających i basen który nie opuszczę do samego końca:)

Do góry