reklama
Jesli w umowie masz wpisaną najniższą krajową - to podstawą będzie nowa najniższa krajowa (a nie średnia z 12 m-cy).
Podstawa wymiaru zasiłku nie może być niższa od kwoty wynagrodzenia minimalnego pracowników, po pomniejszeniu o kwotę odpowiadającą 13,71% - art. 45 ust. 1 ustawy zasiłkowej.
Podstawa wymiaru zasiłku nie może być niższa od kwoty wynagrodzenia minimalnego pracowników, po pomniejszeniu o kwotę odpowiadającą 13,71% - art. 45 ust. 1 ustawy zasiłkowej.
Ostatnia edycja:
Madzia86G
Fanka BB :)
W skrócie bo ja dostaję a dzwoniłam do zusu pytać o to .
ZUS liczy 12 ostatnich miesięcy z kwot które dostałaś na czysto przy wypłacie , a na koniec z kwoty która im wyjdzie odejmują 18% ,,zaliczki podatkowej" .
ZUS liczy 12 ostatnich miesięcy z kwot które dostałaś na czysto przy wypłacie , a na koniec z kwoty która im wyjdzie odejmują 18% ,,zaliczki podatkowej" .
G
gość _199
Gość
Chyba 17%W skrócie bo ja dostaję a dzwoniłam do zusu pytać o to .
G
gość _199
Gość
No tak, ja na l4 w ciąży straciłam 2300 zł przez ten podatek, który nie jest do zwrotu oczywiścieCzyli lepiej pracować
reklama
reklama
G
gość _199
Gość
Zależy ile masz lat, bo ja nie płaciłam podatku w ogóle, więc na l4 byłam mega stratną na tym. I macierzyniski miałam wyliczone z tego l4 niestety .Polskie realia , i każdy w pracy mi gada idz na l4