Witajcie. Mam pytanie odnośnie mojej obecnej sutuacji czy ktoś jest w podobnej i może coś wie więcej na ten temat. Miałam problemy z kręgosłupem po ostatniej operacji i w tym czasie jak byłam na zwolnieniu kończyła mi się umowa o pracę. Jako że miałam zamiar zmienić miejsce pracy po powrocie z chorobowego to specjalnie się tym nie przejmowałam. Kolejne 2 miesiące po ustaniu umowy o pracę byłam na rehabilitacji i po miałam zwolnienie jeszcze na 3 tyg. W tym czasie dostawałam zasiłek chorobowy równy mojej wypłacie. Natomiast nim te 3 tyg minęły stawiłam się w ZUS na termin u orzecznika , który stwierdził zdolność do pracy i z dniem następnym miałam się stawić w urzędzie pracy. Tak też zrobiłam, bo pracy też nie znajdę z dnia na dzień to uznałam , że dojdę już do siebie w tym czasie a pracy będę szukać. Oczywiście jako bezrobotna zasiłek jest prawie połową tego co zarabiałam. Jestem od 1,5 h zarejestrowana jako bezrobotna a dzisiaj się okazało, że jestem w ciąży. Wychodzi na to że jak ustała umowa o pracę to jeszcze w ciaży nie byłam, ale na pewno byłam będąc na zwolnieniu i jak byłam u orzecznika. Ciąża nie była powodem L4 więc po ustaniu umowy i tak bym musiała się rejestrować w UP , ale czy to nie jest tak , że będąc na L4 i w ciąży to dalej przysługuje 100% ? Jak wygląda teraz kwestia zasiłku dla bezrobotnych? Czy coś ten fakt , że jestem w ciąży zmienia?