reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Ewitka wiem co to znaczy ospa w domu,bo Ola przyniosła i zaraziła Kacpra. Oli przeszła bokiem wigilia klasowa przez ospę,a bal miała wczoraj i także nie była,bo chora:-( Jeśli ty nie miałaś,to powinnaś już się zaopatrzyć w Heviran i zacząć brać zanim cię wysypie, mała też. Ja przegapiłam i Kacper dostał za późno,dlatego był tak bardzo wysypany.
Zdrówka życzę wszystkim lutówkom:tak:

reklama
Agunia, a reszta rodzeństwa już chorowała? Biedny Kacperek, bardzo go wysypało? Ale przynajmniej juz ma z głowy. Agnieszka bierze groprinosinę, ja tez powinnam, ale nie wiem czy moge jak karmię i w jakiej dawce, chyba musze iść w poniedziałek do lekarza. No i mam trochę dylemat, czy po prostu nie dać jej się zarazić i bedzie miała "z glowy"... A podobno jak się podaje leki antywirusowe, to organizm nawet jak się zarazi, to nie zdąży wytworzyć przeciwciał i potem niestety mozna zachorować.

Ewitka Kacper był bardzo wysypany,to co Olka miała na całym ciele,to on miał na twarzy.Cały był,kropka na kropce,kropkę poganiała:szok: Starsze dzieci miały,jak się Ola urodziła i oczywiście najstarszy był najmniej,a Kuba miał wtedy 19 msc i był cały:tak: Jak dajesz małej antywirusowe leki,to nie znaczy,że nie zachoruje,ale słabiej przejdzie. Mała na pewno się zaraziła,bo synek już zarażał 3 dni przed pojawieniem się krostek,ale nie koniecznie musi być chora. Jeżeli jej organizm jest silny i nie był osłabiony,to może sobie z wirusem poradzić.;-);-)Kacprowi krosta wyskoczyła dokładnie 14 dni po Oli:tak: Z tego co wiem i widziałam,to małe dzieci gorzej przechodzą ospę.

Wczoraj wieczorem byłam z Kacprem na pogotowiu,bo dostał drgawek po berodualu. Lekarka także stwierdziła obturacyjne zapalenie oskrzeli i przepisała całkiem inny antybiotyk(a tamten brał od środy) i inhalacje z atroventu,zamiast berodualu. Zobaczymy czy to coś pomoże.:-(

Udanej niedzieli życzę i nadal dużo zdrówka:-)

Dziewczyny pomóżmy...

Załączniki

• Magda.jpg
    Magda.jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 32
Witam się wcześnie rano:szok: Bo zaraz do pracy wychodzę.
Kacper bez zmian,dalej duszność się utrzymuje.:-( Na 15 idę do przychodni i chcę,żeby mu badania z krwi zrobili,bo coś jest nie tak. Nie jest normalne,żeby duszność się przez ponad 2 tyg utrzymywała,a po inhalacji nic lepiej nie jest:no:

witam, u nas już po gorączce, już całkowicie zdrowi jesteśmy ufff
oj współczuje wam chorób, Aguina zdrowka dla Kacperka, trzymam kciuki, by szybko wyzdrowiał, Ewitka wam tez zdrówka życzę
Margoz gratuluję kolejnych ząbków :) u nas w dalszym ciągu 8 i jak na razie kolejne nie idą

a co do tej pół rocznej Madzi, co zaginęła, to tak współczuję jej rodzicom, nie mam pojęcia co bym zrobiła na ich miejscu, jak tylko sobie o tym pomyślę to aż mnie w żołądku ściska :(

Nasia trzymam kciuki za Tatę, wierze, ze będzie dobrze :* oraz gratuluje postępów Igorka w chodzeniu :) teraz to oczy dookoła głowy muszą być :)

czy wasze dzieci śpią już na poduszeczkach? Mój dalej bez poduszki i tak się zastanawiam, kiedy mu kupić..
i do ilu stopni na minusie wychodzicie na spacery? u nas ostatnio średnio na minusie 10 i nie wiem czy wychodzić czy zostawać w domku ;-/

Witam się i ja:)

widzę, że ospa porządnie zagościła wśród maluszków, ja małą zamierzam zaszczepić, na 20 lutego mamy wizytę w przychodni. Fajne jest to, że dzieci chodzące do żłobka mają mieć szczepionki za darmo;)
poza tym w porządku, Nina jest rozkoszna, radosna i na szczęście zdrowa.

Pojutrze jedziemy na kilka dni na urlop, mam nadzieję że trochę odpocznę i się odstresuję bo ostatnio jestem strasznie znerwicowana- zastanawiam się ciągle nad tą zmianą pracy- chodzi przede wszystkim o kasę, bo wróciłam na 3/4 etatu i zarabiam grosze i mi to przeszkadza, na razie nie mogę wrócić na cały etat, ale ta nowa praca którą znalazłam tak średnio pewna jest, zarobki też nie będą wiele większe przynajmniej na razie i nie wiadomo czy mnie nie zwolnią (albo ja będę chciała) po 3 miesiącach i strasznie się tym gryzę.

dziewczyny ratujcie! mankowi wychodzi górna CZWÓRKA :szok: ma sine, drze sie całymi dniami, jakas masakra, przy wczesniejszych zębach nie przechodził tak drastycznie :szok: czy u ktoregos z waszych maluchow wychodzily juz czworki?

reklama
Poziomkowa czwórki to zęby trzonowe i mają więcej to przebicia się. U nas na razie brak, ale coś się szykuje, bo młody gryźć nie chce. Może daj mu nurofen, przeciwbólowo i przeciwzapalnie działa.

Do góry