reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Witam dziewczynki;)
Angel cieszę się że dzisiaj masz dobry humorek i tak trzymaj;D
A ja z kolei dzisiaj strasznie się denerwuję przed wizytą mimo że wszystko jest ok bo maluszek cały czas kopie i rusza się ale mimo wszystko przed wizytą się stresuję jak nie wiem co.... Normalnie trzęsę się jak galaretka a nie mam nawet z kim porozmawiać bo sama w domu siedzę:/ Na szczęście mężul podjął się że wcześniej dzisiaj z pracy wróci także za niecałe 3 godzinki będzie a do tego czasu doprowadze się do porządku bo moje kudełki muszę umyć (czego najbardziej nie lubię bo mam kręcone włosy i to męczarnia dla mnie jest) Powiem Wam że ostatnio w nocy spać nie mogę a jak śpię to co chwila się budzę dopiero koło 6 nad ranem zasypiam i śpię do 11:/ O szok ale się rozpisałam.

reklama
dzięki dziewczynki za rady
tak staram się robić, żeby przyciągać palce do siebie, ale właśnie łapią mnie te skurcze jak prostuję nogi, za to ból jest nie do opisania
też jem czekoladę, aż za dużo hehehe
a z zachcianek to miałam od wczoraj ochotę na gołąbki a że z tym trochę zachodu, więc skorzystałam z reklamy i zrobiłam gołąbki bez zawijania...mmmmm, pychotka :)))
angel, tak trzymaj i nie dawaj się czarnym myślom :)

Skoro uzupełniasz magnez w organizmie to może te skurcze to objaw braku potasu? Może spróbuj Asparaginian Ekstra sobie kupić - to preparat z magnezem i potasem, niedrogi i wszędzie go kupisz, nie tylko w aptekach, nawet w Rossmannie go widziałam. Kobieta, z którą leżałam w szpitalu miała straszne nocne skurcze łydek, ale po podaniu kilku kroplówek z potasem jej przeszło.

Witam, nie pisałam ostatnio, bo miałam popsuty komputer.

Też łapały mnie skurcze ostatnio, że wyłam z bólu, ale zwiększyłam dawki magnezu i już się nie pojawiają na szczęście.
Margoz a jakiej firmy łykasz magnez, najczęściej polecany, bo najlepiej przyswajalny jest magne b6.

Witam Dziewczynki!!!!

Rutkosia
oczywiscie ze wszystko bedzie dobrze!!!! Trzymam kciuki!!!!

Gosiu
dziękuję za odpowiedź :) Ja męczę się dalej... Ten bol jest okropny!!!! Powiedz mi po jakim czasie takie coś przechodzi?

A u mnie fatalnie... Bol kregoslupa nasila sie coraz bardziej, kazdy ruch sprawia ogromny bol :( Rozmawialam z ginka i to nie problem giekologiczny wiec ona nie jest w stanie mi pomoc, zalecila kontakt z ortopedą, ale co on mi doradzi? Lekow przeciwbolowych brac nie mozna, masazy nie mozna.. Ah.... Z prężnej cieżaróweczki stalam sie z dnia na dzien coraz bardziej niedołężna - wkurza mnie to :( nic nie moge zrobic :(

Kurcze ciągle ktoś narzeka, coś boli, kuje oj nie dobrze z nami. Ale ja od kilku dni jakoś nawet lepiej się czuję, tylko jak robię się głodna to mdłości mnie dopadają. I wydaje i się że z dnia na dzień brzuch jest coraz większy, jak w takim tempie będzie rósł to będzie straszne. A Kubuś wczoraj tak mocno i długo mnie kopał, że aż mi to humor poprawiło.

angelka123 ja mam mocne bóle pleców, od paru dni zdarza się, ze na krześle siedzieć nie mogę, zaczęło się od lędźwi, a teraz ból lędźwiowy jest niczym przy nowym bólu ... w okolicach lewej łopatki, nie wiadomo od czego to jest, prawdopodobnie od złej postawy + dodatkowe kilogramy w brzuchu i nie tylko ;-)

wczoraj byłam u ginekologa i powiedział, ze spokojnie nawet 3x dziennie spokojnie mozna zazywać panadol itp (paracetamol)
mój lekarz jest naprawdę cenionym i dobrym specjalista, więc ufam mu, ze jak bardzo boli, mozna jeden panadol zjeść

z drugiej strony nastraszył mnie, ze moze być gorzej i wtedy będę do niego jeździła na jakieś zastrzyki :szok:
a gdy zapytałam, czy to normalne w ciazy powiedział, ze dla niego zadne bóle w ciazy nie sa dobre ani normalne :baffled:

ogólnie się wczoraj zdołowałam, bo na wadze w gabinecie wyszło + 9 kilo, doktor powiedział, ze o te 5 mogłoby być mniej .. :sorry:
ma rację, bo duzo słodyczy jadłam i ogólnie uwielbiam teraz naleśniki, placuszki, pasty, wszystko kaloryczne, ale zamierzam więcej ćwiczyć jogę, więc moze się uda spowolnić tycie :eek:

a z bobaskiem wszystko w porzadku, wazy juz prawie 700 gram i ponoć się uśmiechał

ale ze mna kiepsko jak widać :zawstydzona/y: do tego mam mała nadzerkę :szok:
lekarz powiedział abym się nie przejmowała, ze zapewne zniknie po ciazy, ale i tak się przejmuję, tyle niedobrego naraz ;-)

wiecie coś moze o tej nadzerce?

Angelka no niestety to ja Ci nie powiem ile to może trwać, bo u każdego to inaczej jest, ja miałam w miarę "delikatne" rwy, ale już przeszły. Gorsza rwa, wtedy to było pierwszy raz, dopadła mnie kiedyś w pracy, przez 3 dni nawet obrócić się na bok nie mogłam, ale wtedy to leczyłam się ketonalem (na szczęście obyło się bez zastrzyków). Te w ciąży napady rwy w porównaniu z tamtym bólem były w miarę łagodne, czyli nacisk na nerw był dość lekki.

Moniabir ja generalnie czuję się wyśmienicie, komfort psychiczny wręcz cudny, to że mnie łapią jakieś dolegliwości ciążowe to dodatek, ale nie narzekam. Nie lezę całymi dniami, ale też nie forsuje organizmu, bo wtedy objawia się to bólem kręgosłupa, w pionie mogę robić, ale schylanie to już katastrofa, jakoś się przyzwyczaiłam i nie przejmuję się, ze czegoś nie posprzątam od razu, obowiązki rozkładam na raty.
Najbardziej lubie sobie siedzieć i obserwować jak mi brzuszek skacze to mi rekompensuje wszystkie dolegliwości.

Sonia to że paracetamol można łykać to wiadomo, z tym, ze nie zawsze on pomaga, szczególnie na rwę kulszową. Na mnie panadol, apap itp. nie działa w ogóle.
A nadżerkę ma większość kobiet już teraz, nie ma co się przejmować, jedyne co to upławy większe czasem są. Ja mam nadżerkę od dawna a żadnych infekcji nie miałam, raz tylko i to w ciąży lekkiego grzybka, który szybko minął po globulkach.

Ostatnia edycja:
Sonia niestety bol kregoslupa u takich chudzinek jak my jest bardzo czesty :( Kregoslup nie nosil nigdy takich ciężarów :)
Najbardziej mnie wkurza to, że nic nie moge zrobic a nie lubie siedziec bezczynnie :(

angelka ja mam to samo, dzisiaj na razie lezę, ale zaraz muszę iść na pocztę przez to, ze cały czas coś robię, nawet jak gotuję czy sprzatam, to pewnie mam zła postawę i po tym bola mnie plecy
przed ciaza mogłyśmy przypakować mięśnie pleców :-) to by teraz dały radę

a próbowałaś coś ćwiczyć?
ja się czuję świetnie jak poćwiczę jogę, dobrze wyciaga kręgosłup na pewno trochę go wzmacnia i rozluźnia, poza tym uczy oddechu który przyda się przy porodzie ;-)

reklama
Na bóle pleców staram się codziennie robić kocie grzbiety i troche rozciągania, póki co mi pomaga. A rwa kulszowa mnie zaczęłą dopadać na samym początku ciąży to też robiłam ćwiczenia na rozciąganie i wzmacnianie kręgosłupa i póki co od 3 miesięcy mam spokój - uff

Do góry