reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Angel współczuję sytuacji, kurcze na czerwcówkach też była mama bliźniaków, których ojciec nie podjął odpowiedzialnosci za dzieciaki i dziewczyna starała się o alimenty o jego rodziców. Potem on chciał do nich wrócić, w sumie nie wiem jak się historia skończyła, bo przestałam sledzić ten wątek.
Co do kultury ustępowania, to u nas takowej w większości brak. Sama była kiedyś świadkiem, jak ciężarna dziewczyna zamierzała usiąść na siedzeniu, które ktoś jej zwolnił, ale nie zdążyła, bo babka wślizgnęła się na to siedzenie bokiem i w rezultacie dziewczyna o mało co nie usiadła tej babce na kolanach :-( W supermarketach, urzędach, aptekach jest nie lepiej, kiedyś jak się babki w kolejce burzyły, jak chciałam cez kolejki kupić witaminy (tania apteka wiec ciągle są kolejki) to sam farmaceuta mnie poprosił bez kolejki i tak im utarł nosa :-)
I ja tez preferuję kluczyki jak crazy mama - jadę w korku, ale przynajmniej siedzę, nie jest mi za zimno lub za gorąco, tylko parkowanie czasem przyprawia o zawrót głowy. No i do tego trzeba mieć autko, które tanie w utrzymaniu i eksploatacji niestety nie jest.
Ps. Ja mieszkam na Krowodrzy Górce.

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc Dziewczynki, ja dzis lepiej, zgaga na razie nie meczy, za to co chwile mam zachcianki, a to mleka, soku, owocow, niestety w domu nie ma nic dopiero jutro na wieksze zakupy jedziemy, a ja z chorym bratankiem nadal wiec zachcianki musza zaczekac :( czy wy tez tak macie ze po prostu jadlybyscie co tylko sie pod reke nawinie???
A wczoraj moja mala wieczorem sie wyciagla w brzuszku w jednym momencie czulam glowke nogi i chyba raczki bo w trzech miejscach na raz hehe
margoz lekarz mi zalecil ostatnio ze jak zlapie mnie skurcz to trzeba polozyc plasko noge i przycigac palce do siebie, oczywiscie musi to zrobic druga osoba, nie ma rady meza trzeba budzic ;)

Witam wszystkie Kobitki:) Ja od prau dni mam fajny humor, szkoda że tak nie zostaje po porodzie;/
A mnie ostatnio łapie skurcz w łydkę jak chcę ja napiąć ale prostuję noge i jakos przechodzi. Idziemy na spacer zaraz bo pogoda całkiem ładna tylko pewnie zimno;/

Może któraś z was potrzebuje piżamę lub koszule do karmienia bo chciałabym się ich pozbyć:
Dł. rękaw RÓŻNE KOSZULA TUNIKA NOCNA r. M (1268717756) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Koszula do karmienia i nie tylko MUZZY r. M (1280432345) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

margoz lekarz mi zalecil ostatnio ze jak zlapie mnie skurcz to trzeba polozyc plasko noge i przycigac palce do siebie, oczywiscie musi to zrobic druga osoba, nie ma rady meza trzeba budzic ;)

dokladnie tak.Mozna tez samemu sprobowac bardzo mocno podciagnac palce do gory w kierunku kolana i tak trzymac napiecie az skurcz pusci.
Nocne skurcze to koszmar mnie meczyly co noc kilka lat temu. Potrafilo mnie zlapac w obie lydki naraz:szok:

Cześć mamuśki,
dziekuję dorissL i Ewitko za te słowa otuchy, dziekuję Wam wszystkim kochane!
dzis juz lepiej sie czuję, jak wstałam i zobaczyłam sie w lusterku to sie przeraziłam, taka opuchnięta, pomarszczona i powiedziałam sobie że tak byc nie może!!!
posłuchałam rady od którejs z Was i jadę oglądac wersalkę, ta na której teraz spię nie jest juz ok, sie popsula to znaczy, wiec czas ja zastapić, czekam własnie na transport i wyruszam, może też do jakiegos sklepiku z ubrankami dla dzieciaczków wstąpię z babcią bliźniaków!
Miłego dnia mamuski i wierzcie mi możemy pokonać wszelkie trudnosci, najpierw są łzy i rozpacz ale potem wychodzi słonko!
ps. ja mieszkam tuż przed N.Hutą, do centrum jednym autobusem 15-20 min.

Angel trzymaj się najważniejsze że nie jesteś całkiem sama!!

Mnie też ostatnio złapał straszny skurcz dlatego kupiłam sobie bardzooo gorzką czekoladę 90% dla smaczku z chili i uzupełniam magnez w bardzo przyjemny sposób.
pozdrawiam

dzięki dziewczynki za rady
tak staram się robić, żeby przyciągać palce do siebie, ale właśnie łapią mnie te skurcze jak prostuję nogi, za to ból jest nie do opisania
też jem czekoladę, aż za dużo hehehe
a z zachcianek to miałam od wczoraj ochotę na gołąbki a że z tym trochę zachodu, więc skorzystałam z reklamy i zrobiłam gołąbki bez zawijania...mmmmm, pychotka :)))
angel, tak trzymaj i nie dawaj się czarnym myślom :)

reklama
Do góry