reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Crazymama sprawdz z lekarzem bo to standardowy test i robia kazdej kobiecie w ciazy.

Mi z chlopakami powiedzieli ze mam robione tylko dlatego bo normalne badanie wyszlo mi zle.Teraz mam wizyte na poczatku pazdziernika i obiecuje ze bede dobra mamusia i sie dopytam.Bylam przekonana ze teraz bedzie tak samo jak wtedy.A moze lekarka sobie zlekcewarzyla?? Z drugiej strony to wcale nie byloby az takie zaskakujace bo o tym ze spodziewam sie blizniakow dowiedzialam sie w 16 tyg. a to ze szybciej rosne niz inne kobitki w ciazy wyjasniala tym ze pewnie za duzo pochlaniam...
W kazdym badz razie dzieki napewno sprawdze.

sprawdz sprawdz, ja wcozraj bylam na wizycie i juz dostalam skierowanie ale oczywiscie najwczesniej kazal zrobic w 24 tyg

Mnie tez przeziebienie dopadlo i mam kare musze siedziec w domu i odpoczywac ;-)
Nie bardzo mi to pasuje bo coreczki urodziny w niedziele i tyle musze zrobic, no zobaczymy jak to bedzie. Ale przejade sie do internisty dzisaj bo niestety jak sie przeziebie to mam takie objawy jak astma.

jesli chodzi o farbowanie to ja robie pasemke tak by farba nie dotykala skory, wiem ze prawdopodobnie ta chemia nie dostaje sie do krwi ale kto wie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witam wszystkie Mamy:biggrin2:

przez kilka dni się nie odzywałam bo miałam strasznie dużo zajęć i w pracy i w domu i po prostu czasu nie miałam.

Gratuluję Mamusią, które znają już płeć dziecka. Ja ma USG w poniedziałek, nie mogę się już doczekać. Dalej myślę, że będzie to dziewczynka chociaż kolejne osoby patrząc na mnie mówią, że na pewno chłopiec... zobaczymy.

Co do zagrożenia konfliktem serologicznym to u mnie też jest, na razie miałam badane przeciwciała (były ujemne). Z tego co słyszałam to dopiero po porodzie podają zastrzyk by konflikt nie wystąpił.

Moje maleństwo także nie odzywa się regularnie, czasami bardzo często, czasami rzadziej. Pewnie zależy to od tego jak się ułoży. Ale jest już coraz bardziej widoczny, nawet bez przyglądania się.

Co do szkoły rodzenia to wszystkie mamusie bardzo polecają, można się dużo nauczyć o opiece nad dzieckiem no i przydaje się podczas porodu. My na pewno zapiszemy się w listopadzie do szkoły przy szpitalu, w którym zamierzam rodzić.

aniaprzemka, Karolina super gratuluję dziewczynek, może i mój dzidziolek w czwartek pokaże w końcu kim jest

Sonia straszne to co przeżyłaś, po co on cię w ogóle wziernikiem badał to ja nie wiem

Moje maleństwo kopie mnie codziennie, czasami tylko mniej lub więcej ale na szczęście codziennie, wieczorami intensywniej zawsze i śmieję się wtedy do samej siebie

Ostatnia edycja:
Witam Dziewczynki, ja w koncu wybralam sie do lekarza, bo ten kaszel meczy mnie ostro, a do tego zaczelo mnie wszystko bolec :( niestety tak jak myslalam, do ginekologa nie bylo szans, a internista to jakas masakra, osluchal mnie i wypisal cala litanie leków, niestety ani jeden nie nadaje sie dla kobiet w ciazy, pan z apteki zrobil wielkie oczy jak to zobaczyl, w koncu skonczylo sie na syropie prawoslazowym i tyle, wiec pozostaje nam kurowac sie w lozeczku, buziaki milego wieczorku, a przed nami weekend, ja wybieram sie do rodzicow, tzn oni mnie przygarna, bo maz jedzie na pogrzeb i wroci za cztery dni, ale u mamy zawsze dobrze wiec w sumie sie ciesze, bede do Was zagladac buziaki

Tydzień z głowy, teraz trochę oddechu.
6 października wizyta. Już przebieram nogami z niecierpliwości.
Jestem tym tygodniem wykończona, a na dobitkę dostałam dziś na koniec dnia porcję nerwów w pracy. Oj, chyba czas odpocząć.

ligotka, mi laryngolog przepisał krople do nosa dla niemowląt (że niby bezpieczne), ale jak poczytałam w necie, to okazało się, że nie są wcale takie bezpieczne (miały kategorię D Stosowanie leków w ciąży - BabyBoom )i nie kupiłam. Coś mi się wydaje, że będąc w ciąży to najbardziej będę ufać ginowi. Na innych lekarzy biorę poprawkę.

Ja juz tez po USG i moje przeczucia i modlitwy sie spelnily.KONIEC TESTOSTERONU W DOMU.Jest DZIEWCZYNKA !!!!!!!!!
2 raczki 2 nozki po 5 palcow i zero armatki.
Gabrysia(bo teraz mozna juz po imieniu)zdrowiutka wymiary wahaly sie miedzy 19+6 tc a 20+3 a wiec powyzej normy ale ze oboje z mezem jestesmy raczej wysocy (178 i 186)to wyglada swietnie

reklama
Do góry