reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Agunia - spokój przede wszystkim... Trzymaj się dzielnie!

Nad rożkiem będę się zastanawiać w takim razie, może nie zaszkodzi kupić na próbę. Ale na pewno zainwestuję w chustę - bardzo mi się podoba ten sposób noszenia dzieciaczka :) no i podobno dla dziecka to dobre i wygodne.
Wiaderka widziałam, ale nie jestem przekonana. Wydają mi się dość nieporęczne.
My mamy w domu tylko prysznic i zastanawiam się czy zamiast wanienki nie kupić takiej większej miednicy, która by się tam zmieściła, żeby jak już dzieciaczek będzie siedzieć, mógł się jednak popluskać swobodnie i nie zalał przy tym łazienki ;)

reklama
Skurcze mi przeszły,Olka z bolącą ręką poszła do szkoły,bo niby już nie boli.Umówiłam się z panią,że jakby zauważyła,że coś jest nie tak to ma mi dać znać.

Witajcie
Ja wczoraj byłam w gorszej formie, ale fizycznej, nie psychicznej i dziś jest lepiej.

Agunia to tylko nie szalej, dobrze, że już przeszło. No i na córę to uważaj, bo to może być pęknięcie a wcale nie musi spuchnąć.

Aniaprzemka ja też mam prysznic tylko z wysokim brodzikiem i to o wymiarach 80x120, ale wanienkę kupuję ze stelażem, bo wygodniej kąpać malucha a jak dziecko będzie większe i na stelaż za duże to kupię tylko wkład pod pupę jak do wanienek.

No i w ogóle odnośnie wanienek to oglądałam kiedyś w Dzień Dobry TVN jak Paweł Zawistowski - ten znany fizjoterapeuta - mówił, że najlepsze do kąpieli są zwykłe wanienki bez żadnych wyprofilowań. Fakt, że jak on mył dziecko to jedną ręką mu to szło, ale myślę, że da się tego nauczyć. Więc dla mnie jakieś takie wiaderka szczególnie dla noworodka to nie za bardzo.

No i jeszcze o rożkach chciałam napisać. Ja rożek mam, bo do szpitala potrzebny ponoć, nie wiem czy wszystkie szpitale to praktykują, bo co szpital to zwyczaj, ale mam. No i jeszcze mi siostra mówiła, że ona nie używała, bo jej dzieci nie lubiły, poza tym chyba lepiej szybko przyzwyczaić, że nie jest już w brzuchu. Ja słyszałam teorie, że dziecko powinno tak spać do 3 miesiąca życia w rożku, ale z tym to się akurat nie zgodzę.
Niech nasze już doświadczone mamuśki napiszą jak to było u ich dzieciaczków.

No to ja jako najbardziej doświadczona matka polka na tym forum powiem tak:
Wanienka rzeczywiście najlepsza jest taka normalna i nie za mała,żeby swobodnie można było dzieciaczka umyć,powiem szczerze,że to nie jest żaden problem i na pewno każda z was sobie z tym poradzi przy pomocy męża,jak to mówią najgorszy jest ten pierwszy raz:)
Co do rożka,to ja nie miałam,ale zawijałam noworodka w kocyk(czyli taki rożek),ale tylko do karmienia piersią,w łóżeczku bez rożka,tylko kołderka:)
To moje doświadczenia.

Angelka123 trzymam kciuki :)

Słyszałam o takich wiaderkach do kąpania maluszków i pełno filmików na YouTube. Myślę, że to całkiem fajne rozwiązanie, ale jeszcze nie wiem co zakupimy...

Dziś rano byłam na rynku po jakieś świeże owoce i warzywa i prawie zemdlałam. Na szczęście był ze mną Mąż i pomogli nam ludzie. Jakiś wspaniały Pan szybko znalazł miejsce, żebym mogła usiąść i kupił wodę niegazowaną a Pani kazała mi włożyć głowę między nogi a potem dała herbatnika. Pomogło, ale oblałam się cała potem i jak wracałam do domku to aż miałam dreszcze. Jedzcie dziewczyny śniadania przed wyjściem z domku!

reklama
agunia31 kurcze masz się z tymi skurczami i jeszcze ta ręka, normalnie my to luksus mamy w porównaniu do Twojej ciąży.

angelka123 czekamy na wieści z usg, co mierzyli i jak ogólnie było

barbara36 odważna jesteś bez śniadania z domu nie wychodzę, w ciąży to druga rzecz jaką robię po wstaniu z łóżka, 1-wc, bo inaczej mdłości na maksa

Przyszły mi ubrania i w dresach właśnie sobie siedzę i są super wygodne i faktycznie dopiero w nich widać krągłości brzuszka, jeansy jeszcze w pasie troszkę luźne ale z paskiem jest ok i pas fajnie się trzyma, a do tego malinowa fajna bluza dresowa ale super wygląda.

DRESOWE SPODNIE CIĄŻOWE Z PANELEM - ROZMIAR 'S' (1220861458) - Aukcje internetowe Allegro
kupiłam te oliwkowe

FANTAZYJNA I NIESAMOWICIE PIEKNA BLUZA CIAZOWA M (1217510625) - Aukcje internetowe Allegro

HIT SEZONU SPODNIE CIAZOWE DENIM JEANS roz M (1209699671) - Aukcje internetowe Allegro

spodnie muszę poobcinać i podłożyć ale nie ma z tym problemu mam maszynę więc jutro się za to wezmę

Dziewczyny mam pytanie zupełnie z innej beczki, zastanawiam się nad wyborem prysznica do nowego domu i sytuacja jest taka, że będę miała dwie łazienki, w jednej prysznic w drugiej wanna i tu mam dylemat czy wybrać prysznic z głębokim brodzikiem czy z płytkim (taki mi się bardziej podoba). Jak macie w domach i co wam lepiej służy i jest przydatne.

Ostatnia edycja:
Do góry