reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Rety widze ze jedzonko tematem numer jeden:-) Mi to juz pomyslow brakuje, wiekszosc rzeczy mi nie podchodzi i ich nie jem a meza trzeba nakarmic wiec kombinuje jak moge ale generalnie nie gotowalabym nic bo mnie to strasznie drazni. Slodycze w ogoloe mi nie podchodza. Mam w szafce cala pake Rafaello i nie moge jej zaczac-normalnie to by juz dawno nic nie zostalo.
Ostatnio powiedzialam mamci ze strasznie zaluje ze nie jestesmy w Polsce bo ona fenomenalnie gotuje i na pewno cos by mi dobrego upichcila, a dla mnie bylby problem z glowy:tak: i samopoczucie na pewno lepsze. Zastanawiamy sie wiec nad dlugimi wakacjami w kraju.

Ostatnia edycja:
reklama
Justa twoj szef musi dla ciebie przygotowac Risk Assessment czyli liste rzeczy ktorych ci nie wolno. Jesli masz szkodliwa prace powinien znalesc ci inne zajecie oczywiscie w ramach zdrowego rozsadku.Przysluguje ci rowniez platny czas na wizyty u poloznej i w szkole rodzenia jesli wypada to w twoich godzinach pracy. Oczywisci eni emoze cie zwolnic, obciac ci placy lub liczby godzin i musi sie upewnic ze zarowno on jak i koledzy z pracy nie dyskryminuja cie ze wzgledu na ciaze. Wszystkie informacje sa w ulotce ktora powinnas dostac od midwife na pierwszej wizycie

Polis dzięki za odpowiedź.
Moja praca wyglada dość nieciekawie.Pracuję w pralni w domu opieki.
Rano musze poznosic wszystkie worki z praniem a waża nie mało,w pralni mam schody po ktorych musze czesto wchodzic i schodzic no i wynosic w koszach pranie ktore tez nie jest lekkie.Pralnia znajduje sie w piwnicy budynku i jestem tam sama a najgorsze jest to że jest dosyc wysoka temperatura. Wiec czy w tej ulotce sa zaware bardziej szczegolowe info na temat temperatury ilosci podnoszenia kilogramow itp.

Kurcze kupilam oliwke w zelu Johnsona, posmarowalam sie dwa razy i dostalam wysypki:baffled: Ktoras z was tez tak miala kiedys?;>
Ja miałam oliwkę w żelu Johnsona dla Majki i niestety po jednym użyciu dostała wysypki. Nie możemy jej stosować.

Kasienka kosmetyki Johnsona często uczulają, dlatego ja odradzam je zwłaszcza dla Noworodków... mnie sie dla dzieciaczka sprawdziły kosmetyki nivea baby no a oliwka bambino jest spoko no i nivea baby też wiec spróbuj jakąś inną :)
Zgadzam sie:)

Witam nowe mamusie i życzę trochę chłodu.

U nas na szczęście od rana pada deszcz i przyjemne kilkanaście stopieni na termometrze-wszystkim Wam tego życzę, bo jest czym w końcu oddychać :)

P.s fasolka po bretońsku wyszła mi przepyszna - musiałam się pochwalić-przepraszam :zawstydzona/y:
Buźka

Justa az tak dokladnych informacji nie ma ale powinnas porozmawiac z szefostwem. To ich obowiazek wiedziec co zrobic zebys byla bezpieczna. Na pewno nie powinnas tego wszystkiego dzwigac i latac z tym po schodach. Musza tez zworocic uwage na to czy nie pracujesz z zadnymi szkodliwymi substancjami itp. Powiedz im o ciazy i zapytaj jak w zwiazku z tym zmieni sie zakres twoich obowiazkow.
Gdzies wyczytalam ze jezeli pracodawca nie moze zapewnic bezpiecznych warunkow pracy przysluguje ci pelnoplatny urlop na caly okres ciazy ale to juz ekstremalne rozwiazanie. Pozdrawiam:-)

Witam ...
Ja od rana mam wielkiego wkur....a.Najpierw dzieci mnie doprowadziły do szału,a potem mój ex mąż:angry: Nie będe opowiadać,bo szkoda czasu. Przez te nerwy to bynajmiej chate doprowadziłam do porządku,bo w złości zawsze sprzątam;-)
Na pewno odchoruje to wieczorem bólem brzucha,ale dam rade:-)

witam claudia

aqunia uwazaj na siebie i dbaj bo przeforsowaniem mozesz sobie zaszkodzic

figa narobilasmi ochoty na fasolke

reklama
a ja czytałam tu dzisiaj o naleśnikach i zrobilam na obiad, jak na cos mam ochote to wcinam poki mam jeszcze apetyt :)
nadal boli mnie glowa, wpróbowałam juz wszystkie sposoby, chyba musze przetrwac......... :(((

Do góry