reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

ja dziś też faza na ziemniaczki,pokroiłam w krążki i zasmażylam z cebulka,czosnkiem i ziolami,,pycha:)
a najlepsze,ze mi chłopcy zjadli:))

siusi to sie boje jak cholercia,jak juz wstane to koniec spania:)

pierwszy raz ze swoich 30 lat mam dość lata,co mi z niego jak do 18 lepiej nie wychodzic,szkoda dzieci.Uwielbiam do 22,25 stopni w cieniu a 33 to przesada!!!!gdzie lato?

reklama
Haha, a ja dzis poza pulpetami to tylko kanapki... z pasztetem i pomidorem jem :) (co prawda nieby nie powinno sie jesc, ale co mi tam)

Czesc Dziewczynki!

Podczytuję Was ale nie mam weny by pisać :( Panikuję przed usg genetycznym, troszkę problemów mam z moją ginką, tracę do niej zaufanie coraz bardziej... Umowilam sie na genetyczne do kogos innego - poleciala mi go kolezanka. Zobaczymy...
Poki co jestesmy sobie na wakacjach, najpierw w Zakopanem, potem dwa dni w Krakowie a teraz w Murzasichlu :)

W poniedziałek idę pooglądać mojego Dzidziusia :)
Co do samopoczucia to różnie u mnie. Wymiotów nie mam ale w chwili gdy robię się głodna od razu przychodzą mdłości... No i senność... Acha i nie wiem czy to kwestia tego ze caly czas gdzies spacerujemy ale wieczorem bardzo ale to bardzo bolą mnie pośladki... kurcze jakbym zakwasy miała hi hi

Ja ziemniaków mam na razie dość- bo ostatnio jak nie zapiekanka ziemniaczana to młode ziemniaczki ble...
Na kolację: krupnik ale coś czuję, że jeszcze raz trzeba będzie cosik wszamać heh.... Tak to właśnie u nas wygląda - posiłek co dwie trzy godzinki - zwariować można bo pomysły mi się kończą - jak nie kanapki to owoce albo jogurty, kefirki albo paróweczki - muszę chyba zrobić sobie jakąś sałatkę
Na jutro zaplanowałam fasolkę po bretońsku- od jakiegoś czasu mam na nią ochotę - pycha

Co do ubrań to w swoje rzeczy już jakiś czas temu przestałam się mieścić i jeśli już coś kupuję to po prostu w większych rozmiarach. Najgorzej mam ze spodniami -jak się zrobi chłodniej to będę musiała się przymierzyć do ich kupna, bo póki co to noszę sukienki ;)
Buziaki

Ja tez jem co troche:-) dzis na kolacje smazylam nalesniki z dzemem;D Ogolnie tez bardzo smkauja mi kanapki z nutella:szok: i zupka ogorkowa;D A ochote na ziemniaki tez mam - i to pod kazda postacia;) A najbardziej na takie zwykle,gotowane z maselkiem i koperkiem i jakas suroweczka do tego;) To juz wymyslilam obiad na jutro;D Tylko do tego dodam albo nuggetsy z kurczaczka, albo jajko sadzone i maslanke;)

Kurcze kupilam oliwke w zelu Johnsona, posmarowalam sie dwa razy i dostalam wysypki:baffled: Ktoras z was tez tak miala kiedys?;>

Kasienka, no ja po oliwce z Johnsona mam skórę w miarę ok, ale po oliwce w żelu też wyskoczyło mi uczulenie, zaledwie po 2-3 nałożeniu, więc odstawiłam. Z produktami Johnson, mimo, że dobre trzeba uważać bo często uczulają niestety.
A ja mam problem ze zgagą i niestrawnością:baffled: Męczą mnie strasznie ehh:-p

Kasienka kosmetyki Johnsona często uczulają, dlatego ja odradzam je zwłaszcza dla Noworodków... mnie sie dla dzieciaczka sprawdziły kosmetyki nivea baby no a oliwka bambino jest spoko no i nivea baby też wiec spróbuj jakąś inną :)

maranatha, a kiedy masz następna wizytę? Taj jak pisałaś ponoć mam mieć wizyty w środy, więc następną mam z lekarzem 25.08, a usg w 22tc, 30.09. A zapisywałaś się do szkoły rodzenia?

U mnie na kolację była mozzarella z pomidorami i bazylią - pycha! W ogóle to ja w ciąży tak mam, że mnie odrzuca od rzeczy niezdrowych (smazone mięsa, słodycze ciasta - poza lodami) a ciągnie do owoców, warzyw. Tak miałam poprzednio i teraz znowu sie zaczyna. Ja się tam ciesze, bo w poprzedniej ciązy dzięki niejedzeniu słodyczy po porodzie miałam 10 kg mniej niż przed ciążą a w samej ciązy przytyłam 3-4 kg. Oj ciekawa jestem jak to teraz będzie ale ogólnie apetyt mam na razie wiekszy.
A kosmetyki Johnsona niestety lubią uczulać. Mojego synka uczulał np płyn do kapieli, a po oliwce w żelu nic mu nie było. A oliwka Babmono jest spoko, tylko mnie drażni niesamowicie ten zapach. Ja najbardziej lubię kosmetyki Nivea Baby, np rewelacyjna oliwka w żelu.

Ostatnia edycja:
reklama
Ewitka, tylko 3-4 kg przytyłaś? No to super;-) Ja ze słodyczy tez póki co lody najbardziej lubię. Owoce i warzywa też jem z chęcią, a najbardziej nie lubię rzeczy słonych.

Do góry