reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

W sumie od najniższej wagi w ciązy to ze 2 kg więcej, bo najpierw w I trymestrze traciłam wagę, w drugim prawie stała w miejscu, a zaczęłam tyć pod sam koniec. No ale swoją drogą miałam zapasik tłuszczykowy, więc dziecku nie mogło to zaszkodzić. Synuś rósł, a mnie ubywała na bioderkach.

Ostatnia edycja:
reklama
hej ja miałam wczoraj wizytę:-)było super!dzidzia urosła, teraz ma 3 cm:-) taka jestem szczęśliwa bo wtedy nie doczekałam 10 tyg.może uda mi sie dodać zdjęcie usg, chociaż jest 2d, to widac wyrażnie buzię rączkę i nóżki. termin mam na 17,02,2011. dobra pochwaliłam się a teraz trzeba niestety do pracy śmigać i nie mogę tak często tu zaglądać, dzięki za wyrozumiałośc:) pozdrawiam was wszystkie

ja trochę późno dołączę ale mam nadzieję ,że szczęśliwie razem z Wami doczekam się lutego ;)))) u mnie termin na 17.02 ale wg ostatniego USG 20.02 , Pozdrawiam wszystkie lutowe mamusie

Wiesz, nawet gdybys ty przyjechala i zaczela rodzic, to tez by Cie identycznie potraktowali :)
W polsce przeciez tez placicie i to dosc duze :)

Dzieki:)
Nie wiem, gdzie się płaci więcej, ale skoro i mnie, nie płacącą tam podatków i składek, potraktowaliby tak jak tych, co płacą, to tym gorzej dla Anglików i ich budżetu, koszty leczenia itp są przecież drogie. A drożeją jak jest coś takiego jak państwowa służba zdrowia. USA jest najlepszym przykładem - świadczenia zdrożały już 16krotnie, przez socjalizowanie się kraju właśnie. ;) Jestem zdecydowanie przeciwna państwowej służbie zdrowia, tam czy tu - ale tutaj szkodzi nam, a tam im, więc tamtejsza służba zdrowia jakby nie mój problem ;)

Ktoś tu pisał, że trzeba za męża dopłacić - to zależy od szpitala. W Warszawie w im. Orłowskiego nie trzeba. Dużo od szpitali zależy - są takie gdzie za poród rodzinny się płaci, i takie gdzie nie. podobnie z porodem w wannie a nawet zzo. W jednym warszawskim się nie płaci, ale nie pamiętam którym. Ja musiałam płacić za zzo. Za to chyba wszędzie płaci się za pojedynczą salę po porodzie.
I dlatego (i z masy innych powodów) uważam, że te 224zł co miesiąc na NFZ to moja strata. Płacę, wymagam i guzik. Powinno się to wszystko sprywatyzować i płacić prywatnie ubezpieczenia tam, gdzie oferują to co nas faktycznie interesuje.

Upały nadal niemiłosierne. Ale czuję sie dobrze, poza tym, że mam alergie na pyłki.
USG dopiero we wtorek. Potem od 1go długo nie będę mogła do Was zajrzeć, bo wyjeżdżamy na prawie cały sierpień. Niestety nie na wakacje, tylko do rodziny. Nie sądzę bym bardzo wypoczęła, zwłaszcza, ze do teściów jedziemy... pilnować im domu...
A ciążowe ciuszki noszę - głównie sukienkę i rybaczki jeśli jest chłodniej (no to chyba jeden raz). :)
Trzymajcie się dzielnie i niech się pięknie maluszki rozwijają!

hej ja miałam wczoraj wizytę:-)było super!dzidzia urosła, teraz ma 3 cm:-) taka jestem szczęśliwa bo wtedy nie doczekałam 10 tyg.może uda mi sie dodać zdjęcie usg, chociaż jest 2d, to widac wyrażnie buzię rączkę i nóżki. termin mam na 17,02,2011. dobra pochwaliłam się a teraz trzeba niestety do pracy śmigać i nie mogę tak często tu zaglądać, dzięki za wyrozumiałośc:) pozdrawiam was wszystkie

To fantastycznie-bardzo się cieszę, że dzidzia pięknie się rozwija

Witam nową mamusię

czesc dziewczyny, dzisiaj znowu mam wolne ale bardziej z przymusu... od wczoraj strasznie boli mnie głowa (moze na zmianę pogody) i z żołądkiem tez nie najlepiej... byłam zmuszona zadzwonic do pracy i wziasc wolne. Przed ciążą co miesiac w okolicach @ mialam straszne migreny, obecnie czuje sie podobnie, tylko zwykle bralam dwa ibupromy i przechodzilo a teraz 1 apap i zwykle po nim nasilaja mi sie mdlosci. Dlatego jak czytalam wpis aniprzemka to doskonale ja rozumimem.. Ja mimo ze nie codziennie ale tez czuje sie nienajlepiej, nastawiam sie ze wkrotce przejdzie. A najgorsze jest to ze nie bardzo mam apetyt. ponoc 2 trymestr jest łatwiejszy (wiem, ze bywaja wyjatki) obym wtedy mogla nadrobic jedzeniem samych zdrowych rzeczy dla mojej kruszynki

Witam, ja już właśnie po śniadanku i szykuję się do pracy, dziś i weekend pracuję po 12 godzin, ehh.. więc raczej na forum nie zajrzę. Witam nową mamusię:-) Życzę wszystkim miłego weekendu:-)
anula, gratuluję dobrych wieści:tak:

reklama
gartuluje udanych wynikow i witam nowa mamusie.

ja to oststnio ze spaniem mam masakre bo na noc jezdze do mamy bo nie ma jej i domem sie opiekuje a z rana przed piata pobudka bo maz na budowe jedzie i wracamy do niego wiec koszmar dosypiam z rana albo po poludniu.

co do smakow to ja tez mam na cos ochote moj m sobie zazyczyl miesko z sosem slodko kwasnym do tego ziemniaczki hmhm i jakas suroweczke no to mu zrobie w niedziele. a narobilam sobie ochote na nalesniki.

co do biustu ja mam jeszcze biustonosze z dwoch ciaz wiec mimo ze mi biust urusl mam w czym chodzic ale rosnie nadal i niedlugo nie bede miala.

co do wagi to ja waze mniej niz przed ciaza o 3 kilo z hakiem.

Do góry