reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
Mi się normalne ciuchy niestety poniszczyły i miałam już chyba tylko 2 letnie bluzki, co przy upałach było uciążliwe, bo musiałam je codziennie prać. I tak musiałam coś kupić, więc wzięłam takie "przyszłościowe". Zresztą na aukcji wystawione jako ciążowe, ale myślę, że po ciąży też spokojnie będę je nosić.

Ewuśka rzeczywiście różnica między dziećmi będzie mała, rok i cztery miesięcy tylko, ale kalendarzowo będzie róźnicy dwa lata.

JA bym mogła spać i spać, ale mój synek w nocy domaga się albo picia albo jedzenia i marzę aby pospać chociaż do 9! W pierwszej ciąży spałam jak suseł a teraz nie mam możliwości :(
Na bezsenność cierpiałam zaraz przed porodem, z miesiąc to trwało i na necie w nocy siedziałam.

Ja ma multum tunik i na lato i na zime i swetrow tunik wiec nie bede miala problemu. ja poprostu lubie leginsy i tuniki.
Nic na razie nie kupuje no chyba ze staniki niedlugo bo cycki mi sie rzucily i juz w zadne sie niedlugo nie bede miescic

Ale udane zakupy, bardzo ładne bluzeczki.
Ja też na razie chodzę w normalnych rzeczach i mam nadzieję tak do końca lata. W poprzedniej ciąży ciążowe to miałam tylko spodnie :-D, które zaczęłam nosić 3 m-ce przed porodem. Teraz na szczęście brzuszek przystopował, nawet zmalał i nadal normalne ciuchy w obiegu.
Ja ze spaniem nie mam problemu, jedynie rano jest mi gorąco.
A dzisiaj poszłam ze swoim pierworodnym na basen odkryty, on miał radochę (choć nie od początku, bo momentalnie zapomina jak to fajnie się pływa w wodzie w kole i na początku była kupa krzyków, ale potem nie szło go wyciągnąć z wody) a ja się super schłodziłam, polecam na takie upały.

Ostatnia edycja:
Ja ma multum tunik i na lato i na zime i swetrow tunik wiec nie bede miala problemu. ja poprostu lubie leginsy i tuniki.
Nic na razie nie kupuje no chyba ze staniki niedlugo bo cycki mi sie rzucily i juz w zadne sie niedlugo nie bede miescic

Ja już stanik musiałam kupić większy, bo mi w biuście 5cm przybyło. Mam nadzieję, że więcej już nie przybędzie, bo mi się rozmiarówka skończy :p

Hej dziewczyny!
Ja spędziłam dzień na basenie z córką. Sama też się moczyłam. Było super. Teraz jestem padnięta. Może w nocy będę spać:rofl2:. Przez te bezsenne nocki przynajmniej nadrabiam zaległości w czytaniu, bo jakoś zawsze brakowało mi czasu.

Poszlabym sobie na basen, ale ten w moim rodzinnym miescie, bo ostatnio nowy otworzyli i ze wszystkimi bajerami... Bo ja nie umiem plywac :D

W pierwszej ciazy mialam malo ciuchow ciazowych, jakos mi szkoda kasy bylo i w ogole mialam mase problemow, to nie chcialo mi sie wygladac... a teraz jest calkiem inaczej. Prawdopodobnie to bedzie moja ostatnia ciaza (nie planuje wiecej dzieci) wiec chce 'wycisnac' z niej ile sie da. Chce fajnie wygladac, fajnie sie czuc i w ogole.. W pierwszej ciazy (jak wiecie) zostalam zostawiona przez faceta i nawet nie myslalam, ze znow bede spodziewac sie dziecka... A teraz kiedy mam kochajacego faceta przy sobie, to wszystko jest calkiem inaczej.

To sie rozpisalam :sorry2:

Co macie na kolacje?

Harsh ja miałam ochotę na pasztet więc zjadłam sobie kanapki z pasztetem i pomidorem, pychota.

Tab ładne bluzeczki

Ja w nocy nie zawsze muszę wstawać na siusiu, czasem tak, ale czasem dopiero rano wstaję, a śpię jak zabita, tylko z zaśnięciem mam problemy, ale potem jak zasnę to do rana, chyba, że czasem siusiu w nocy to się wybudzam.

A w zwykłe ciuchy nie we wszystko się mieszczę, najgorzej ze spodniami, brzuszek mi się uwidacznia, jest sztywny więc spodni nie założę sprzed ciąży.

reklama
Witam:-) Ja dziś na kolację ziemniaczki podsmażane, korniszony i trochę piersi z kurczaka z serem żółtym. W ogóle ostatnio chodzą za mną wciąż ziemniaki i korniszony:-p
Tab, śliczne bluzeczki:tak: Ja niestety przed ciążami nosiłam same obcisłe rzeczy więc w spodnie się już dawno nie mieszczę i noszę ciążowe, mimo iż są luźne, getry i dresy. Z bluzkami łatwiej, bo niektóre są rozciągliwe;-) Staram się chodzić luźno, bo nie chcę uciskać brzuszka.
Co do nocy, to czy pracuję, czy nie mam problemy ze spaniem w nocy:zawstydzona/y: Albo nie mogę zasnąć, albo jak zasnę to i tak się budzę i kręcę się w łóżku do rana, straszne to.

Do góry