reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Rozpisałyście się strasznie od wczoraj :)

to daj znac co ci powiedzial. ja stram sie nie panikowac oszczedzam sie ale nie lece do niego bo mam tak od 3 dni i temperaturka wyzsza. zreszta ja tak mil\alam w ciazy wczesniejszej. a co ma byc to bedzie.
U mnie to infekcja, pobrał wymaz i właśnie mój mąż miał go zawieźć żeby zrobili posiew. Jak będę miała wyniki, to mam zadzwonić i gin wypisze mi receptę, wygląda na to, ze jakiś antybiotyk będzie potrzebny, więc trzeba się dowiedzieć dokładnie na co ma działać.
Natomiast ciąża rozwija się prawidłowo :) pęcherzyk ładnie rośnie i pojawiło się ciałko żółte. :) Zarodka na razie nie było widać, ale to też trochę dlatego, że usg miałam przezbrzuszne. Więc teraz najważniejsze wyleczyć infekcję.

reklama
Dziekuje ze niektore z was o mnie pytaly.Witam wszystkie nowe mamy. Na usg ok.Dziecku bije serduszko.Wszystko jest ok :-).Czas ciazy tak jak na suwaczku a jest juz serduszko.

DO DZIEWCZYN Z KRAKOWA słuchajcie, zastanawiam się nad Szpitalem Ujastek i Żeromskiego. Macie jakieś miłe/niemiłe wspomnienia? Byłabym wdzięczne:tak:

Ujastek -rodziłam tam synka. z porodu nie jestem zadowolona, bo skończyło się jak się skończyło, ale z opieki po porodzie i warunków jak najbardziej.
w Żeromskim rodziła bratowa mojego m.była bardzo zadowolona. nie słyszałam o nim żadnej złej opinii, w statystykach jest jednym z najlepszych szpitali w Polsce, nie wiem jak teraz,ale był na 2 mijescu.

jak będę rodziła kiedyś 2 raz, to znowu wybiorę ujastek.

Witam, ja wczoraj cały dzień spędziłam poza domem. Bardzo gorąco nie było, ale słonko ładnie grzało nad morzem. Dziś też się gdzieś wybierzemy, pewnie nad jezioro, bo jutro wracam już do pracy:zawstydzona/y:

Cz wasi lekarze robią Wam tez kolposkopie, czyli badanie szyjki macicy?

fajnie ze macie badania krwi itp u mnie w Anglii to dopiero zaczna robic jakies badania jak bede moze 13 tyg, nie wczesniej. a na fotel tu sie nie siada i nie sprawdzaja czy w srodku jest wszystko ok :) troche szkoda, tutaj tylko popieranie krwi, cisnienie i sluchanie bicia serduszka a reszta badan pewnie jak cos komus dolega.

reklama
Mnie największa senność bierze w ciągu dnia. Jak mam wolne jest ok bo mogę sobie pospać, ale najgorzej jest jak muszę iść do pracy Trudno mi wtedy obejść się bez drzemki;-)

Do góry