reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

polis- trzymam kciuki:)
ligotko -czym pielegnowałaś pempuszek?u nas jeszcze jest..

mysiu- wazne żeby nie pomylić ulewania z wymiotami,maluszek wymiotuje jak nie toleruje czegoś w pokarmie lub podawanego mleka,no i albo bedzie głodny,albo się uczuli,ulewanie jest zdecydowanie mniejsze i nie "na pół metra"
Jeśli dzidzia robi kupki nawet po kazdym posiłku to jet to jak najbardziej normalne:)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam!
Poddalam sie i nawet nie probuje Was nadrobic za ten czas co bylam w szpitalu, za duzo tego :-)
Pamietam jak w ciazy narzekalam ze spac nie moge i ktoras z Was mi powiedziala, ze spac to nie bede moga dopiero jak sie dziecko urodzi-ŚWIĘTE SŁOWA :tak:
Ja to juz normalnie nie wchodze za czesto tutaj bo mam tyle pytan ze az glupio by bylo o wszystko Was pytac :-) Ale i tak o dwie rzeczy zapytam ;-)
1. Czy wasze dzieci jedza i spia i kupkaja i tak w kolko? Bo moja mala zje i ma sucho, ale spac to nie zawsze. Albo budzi sie po 10 minutach i placze. I nie wiem za bardzo o co jej chodzi. W lozeczku placz, na rekach spokoj. Znow do lozeczka i znowu placz i dzis tak przez 3 h... Przeciez to noworodek!
2. Co u Was z ulewaniem? Bo moja czasem uleje tak normalnie, ale dzis w nocy to ulala tak, ze odrzut byl chyba na pol metra. Przestraszylam sie :-(

mysia, moja ma tak samo, dzisiaj nazwałam ją piętnastominutówka, bo tyle sobie pośpi sama, radar ma cholewcia jakiś, jak ja odkładam to budzi się natychmiast, najlepiej jej się śpi przy jedzonku hehehe
odnośnie ulewania, moja raz chlusnęła, właśnie tak jak opisujesz, na odległość, to już nie było ulanie tylko wymioty... mojej się wtedy nie odbiło i położyłam ją do łóżeczka i po pewnym czasie tak chlusnęła

Dzieki za odp!
Na szczescie takie chlusniecie na odleglosc zdarzylo sie raz.
Teraz mala zasnela, ale przez caly dzien niezly z niej terrorysta ;-)

A tak w ogole to jak sobie pomysle ze maz wroci dp pracy za tydzien i zostane z mala sama to mnie ciarki przechodza... Przeciez czasem jest tak, ze nawet nie ma jak do wc isc. Ahhh....:-)

Ponawiam prosbe o pomoc z suwaczkiem-zeby zdjecie bylo.

a teraz tak serio mam sprawe do mamusiek z warszawy.Wczoraj dowiedzialam sie ze moja mlodsza siostra jest w 5 tygodniu ciazy.Juuuupi po 2 latach staran.Poszla do lakarza potwierdzic ciaze i zrobic badania.Po kilku godzinkach zaczelo sie pieczenie no i wyglada na to ze pan doktor zasial grzybka.Powiedzcie mi prosze do jakich lekarzy chodzilyscie i gdzie bo ona musi sobie zmienic na kogos dobrego i z czystymi narzedziami.Moze ktoras z was mieszka w okolicy ursynowa?? Dzieki wielkie za pomoc

Crazy mama Mogę z czystym sumieniem polecić dr Sołowieja, przyjmuje niestety daleko od Ursynowa, bo na Bemowie (Centrum medyczne Bemowo, Wrocławska 21a tel. 22 638 02 01) ale jak dla mnie super profesjonalista. Robi też usg w Medicoverze, w szpitalu Medicover ale tam nie prowadzi ciąż, tylko usg. Z tego co się orientuję, nie pracuje w żadnym szpitalu poza tym prywatnym.

U nas jak narazie wszystko jest dobrze, dzis polozna przyszla zbadac Dannego i malutki prawie w ogole nie stracil na wadze :-) wazy 3600 g a urodzil sie z waga 3730.
Myslalam, ze jeszcze nie mam mleka bo mi nie cieknie nic, ale polozna stwierdzila ze mam mleko bo maly by schudl i marudzil gdybym go nie miala wiec ciesze sie ze mi nic nie cieknie, bo na to bylam przygotowana :-D
Pepuszek odpadnie w niedziele lub najpozniej poniedzialek. Do mycia uzywam tylko wody i wszystko jest ok, malutki ma sliczna skore i nic sie nie dzieje, mam nadzieje ze tak zostanie :-)

Trzymam kciuki za nierozpakowane mamuski

Witam sie wieczorkiem, mala caly dzien aktywna! Zasnela wreszcie o 18... juz sie balam ze znow ja cos boli bo przy karmieniu sie wkurzala :( ale trudno sie dziwic pewnie wyduldala z piersi cale mleko i nic juz mi nie zostalo! Najgorsze ze ja caly dzien przy cycu... a kiedy ja mam jesc i pic. Maz sie wkurza jak karmie i pije, bo "a noz cos na nia wyleje"

Ewuska poczatkowo leko, ale od 5 doby wkurzylam sie ze nie czysci i patyczki ze spirytusem, no i w koncu odpadl :)
neta kazda z nas widac ma to samo :( mnie juz powoli maz wkurza, czasem sie posprzeczamy...
mysiu jak wstawilam zdjecie na stronie z suwaczkami to sie nie pojawilo, wiec musisz je wstawic tam gdzie edytujesz sygnaturke, czyli tam gdzie wkleilas link, ponizej jest takiego cos ze zalacz zdjecie do sygnaturki

hej
A ja jeszcze podwójna..
nigdy bym nie przypuszczała ze będę jedna z ostatnich.. a może nawet ostatnia... hehe
pozdrawiam

nixie nie jesteś sama w dwupaku jeszcze Ci troche potowarzysze:-) W pn. mam sie dopiero wstawić w szpitalu na indukcje więc mój maluszek raczej zostanie marcowym bobasem;-) Kurde nie spodziewałam sie ze zostane jedna z ostanich w dwupaku:-(pozdrawiam

reklama
Widze, że nie tylko moje dziecko na cycku wisi. Dziś to już na maksa. Kubusiowi włączyła się potrzeba ssania. Nie che mi usnąć w łóżeczku tylko śpi przy cycku i tak cały dzień :-( Ledwo zjadłam obiad, bo akurat maż go wziął i ponosił. A tak jak w tygodniu jestem sama to robi się porażka.

Do góry