reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Jestem, moja czuwa za nadto.... i caly dzien trzeba sie nia zajmowac... za to noc spi i dobudzic sie nie da!
Dziewczynki wynik wyszedl 11,4 czyli o 1,6 mniejszy jupi! Nie musimy jechac do szpitala... licze ze nie bedzie sie juz powiekszal! Ale mialam stracha!
Aha Kochane co mam z tym jej noskiem robic, maz sie wkurza jak proboje pryskac woda, bo juz jej po oczkach poszlo, bo sie wkurza, sol fizjologiczna to dopiero no i wnerwia mnie to bo nic sie nie nadaje...

anusiak super wiesci! Gratulacje!!!!

super że spada:)

sól fizjologiczna w spray-u niestety jest pod takim cisnieniem że ja bym bała się zapuszczać.Kupiłam w aptece zwyklą sól taka w ampułkach i pipetkę(taki zakraplacz) i po kropelce dwóch do dziurki i po kłopocie:)
wklejam link do takiej najprostszej,w aptece powinni mieć inne ZAKRAPLACZ / PIPETA wygodne dozowanie LIQUID plyny (1481271606) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
sole fizjologiczne mozna zamknąć po obróceniu zerwanej nakretki,także można też sterylnie przechować:)

Marimar można dozować odrazu do pipety:)

Dzień Dobry:)
Sobota,wszyscy w domu.W tygodniu wychodziłam sama na ok 1-1,5 h i mąż sobie poradził także dziś mam zamiar skoczyć na zakupki,chociaż po spożywkę,w ramach relaxu:)
buziaki i miłego weekendu;-)

Ostatnia edycja:
reklama
witam i ja z rana :) nocka po wczorajszym niespaniu w dzień była super, jak mała zasnęła po kąpaniu o wpół do dziewiatej to pobudka była dopiero po północy, a druga po czwartej, i już mała była wyspana :) ale mąż ją wziął do innego pokoju i tak we dwie spałyśmy smacznie aż do wpół do ósmej, kurczę, ale mi był potrzebny ten sen, zupełnie inaczej się czuję :)
dzisiaj cieplej na dworku i piękne słoneczko, planuję spacerek jakiś, bo gdzies mi brak powietrza :)

nierozpakowane dziewczynki, życzę wam, żeby w weekend coś się zadziało :)

Witam sie ;)
Moja mala dla odmiany budzila sie w nocy co 3h, kupka, jedzonko i spanie, tylko o 5 juz ja zostawilam w lozku bo balam sie ze pomarudzi a bylam mocno spiaca...
Ewuska dzieki wlasnie po cos takiego wyslalam dzis meza do apteki ale kurcze mieli tylko z szerokimi koncowkami... kupil za to disnemar, ma mniejsza koncowke licze ze da rade, nie moge juz sluchac jak charczy jej w tym nosku.
Dzis tylko odwiedziny siostry, ale jutro mamy zjazd rodzinki, buziaki dla Was i milego weekendu

Witam kobietki, juz sie lepiej czuje :-) jeszcze musze lezec przez jakis czas ale juz mam wiecej energii co mnie bardzo cieszy:)
Raczej nie doczytam co pisalyscie, bo za duzo tego jest, przeczytalam kilka ostatnich stron, moze teraz bede na bierzaco :)

vikiigus dzieki za wskazowke,cala ciaze jadlam jagody, nawet nie wiedzialam ze maja duzo zelaza, dzis wysle chrisa do sklepu :-) chris laduje we mnie mnostwo zelaza!! wczoraj jadlam swinska watrobke myslalam ze zwymiotuje!! Jego mama przychodzi i gotuje mi rozne dania zawierajace czerwone mieso.
Swoja droga vikiigus nie wiem jak ty funkcjonowalas z tak niskim zelazem. Mnie po porodzie zostawili w tym pokoju co rodzilam tylko lozko zmienili bo jak chcieli mnie przewiezc na oddzial to wstajac 2 razy zemdlalam. Na drugi dzien przewieziono mnie do osobnej sali wiec bylam sama z Danielkiem!! W sumie ciesze sie bo wypoczelam sobie troche, nikt mi nie przeszkadzal i moglam spokojnie oswoic sie z maluszkiem.

viki tez wspolczuje przezyc z malutka i trzymam za was kciuki.

Ligotka, ja zakraplam sol fizjologiczną taką małą w ampułkach po 5 ml, zakraplam po kropelce a potem odciągam Fridą, wychodzi mi już to całkiem nieźle.
Ewusia31- nabiał jem, i to czasami nawet 2 razy na dzień. Mała na razie nie ma żadnych problemów brzuszkowych więc jem dalej. Wczoraj nawet banana zjadłam:)

U nas nocka w miarę spokojnie, dzisiaj idziemy na pierwszy spacer:)

Witam!
Poddalam sie i nawet nie probuje Was nadrobic za ten czas co bylam w szpitalu, za duzo tego :-)
Pamietam jak w ciazy narzekalam ze spac nie moge i ktoras z Was mi powiedziala, ze spac to nie bede moga dopiero jak sie dziecko urodzi-ŚWIĘTE SŁOWA :tak:
Ja to juz normalnie nie wchodze za czesto tutaj bo mam tyle pytan ze az glupio by bylo o wszystko Was pytac :-) Ale i tak o dwie rzeczy zapytam ;-)
1. Czy wasze dzieci jedza i spia i kupkaja i tak w kolko? Bo moja mala zje i ma sucho, ale spac to nie zawsze. Albo budzi sie po 10 minutach i placze. I nie wiem za bardzo o co jej chodzi. W lozeczku placz, na rekach spokoj. Znow do lozeczka i znowu placz i dzis tak przez 3 h... Przeciez to noworodek!
2. Co u Was z ulewaniem? Bo moja czasem uleje tak normalnie, ale dzis w nocy to ulala tak, ze odrzut byl chyba na pol metra. Przestraszylam sie :-(

Mysia88- u mnie to jest tak: Nina nie zawsze śpi po jedzeniu, czasami patrzy sobie co się dzieje dookoła leżąc w kołysce, nie płacze wtedy i w końcu sobie zasypia. Jak zapłacze to bierzemy ją na ręce ale jak się uspokaja to kładziemy z powrotem- i jest już spokój. Staramy się jej nie przyzwyczajać do zasypiania na rękach bo jak będzie większa to będzie problem.
Co do ulewania to mała ulewa dosyć często i czasami nawet sporo, zwłaszcza jak dostanie czkawki. Ale to raczej normalne więc się nie przejmuję.

Jeszcze jedno: Zrobilam nowy suwaczek, taki ze zdjeciam jak Wy macie, ale zdjecie sie nie pokazuje. Co zrobic zeby bylo ok?

Witam
Moj oststni dzien w dwupaku:-)
Nie moge sie juz doczekac jutra zeby miec to wszystko za soba. Koncowka okropnie mi dokucza. Na calym brzuchaly powylazily mi wstretne rozstepy a w tych rozstepach bardzo zaogniona wysypka-swedzi jak jaska ch...., smaruje czym sie da ale polozna mowila ze ustapi samo po porodzie. Moj brzuch wyglada teraz jakby mi go ktos oblal kwasem:-(Mam nadzieje ze po porodzi bedzi sie ladnie goil.

Anusiak gratuluje malenstwa

Sunshine podziwiam samozaparcie-ja bym tam watrobki za nic nie zjadla:no:

reklama
Kochane, polozna sciagnely mi szwy! Kurcze jak reka odjal! Mialam je mocno zwiazane i stad ten koszmarny bol! Wreszcie siedze na pupie ;)
mysiu wszystko o czym pisze kropla w krople pasuje do opisu dnia mojego dziecka! od rana czyli od 8 jeszcze nie spala dluzej niz pol godzinki i to tylko jak jest przy mnie, w lozeczku natychmiast sie budzi!

polis trzymamy kciuki za Ciebie :*

Ach i odpadl nam pepek!!! :)

Ostatnia edycja:
Do góry