reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Witam nowe mamusie :-) JEZYNKA dokladnie zapytaj o LUTEINE .Ja biore duphaston ale mi on zostal jeszcze z poprzedniej ciazy a pozniej jak bede musiala cos brac to napewno to bedzie LUTEINA. Co do Usg to ja robie tak jak lekarz kaze.Jak robi usg to robi jak nie to nie nalegam i czekam do kolejnego usg :-). To jest moja 3 ciaza.Pierwsza poroniona.Z OLIWKA tez prawie poronilam.Juz lekarze chcieli mi ja usunac bo ich zdaniem nie bylo sensu i teraz mam Oliwke.Ona ma chorobe genetyczna.Teraz ta ciaza i tez mam lerzec. Mnie tez czasem pobolewa brzuch a raczej jajniki i macica :-).Ponoc to normalne.Od czasu do czasu zrobi mi sie troche niedobrze i piersi staly sie tkliwe. Dobrej nocy zycze .

reklama
witam i wiedze, że nas coraz więcej :) super
ja mieszkam w Irlandii a tu opieka nad ciężarnymi bardzo różni się od tej w Polsce więc pierwszą wizyte i USG będe miec w 12 tygodniu ciązy, teraz musi wystarczyć mi tylko wynik testu ciążowego... chociaż strasznie chciałabym zobaczyć bijące serduszko szybciej, ale niestety muszę uzbroić się w cierpliwość i spokojnie poczekać a w ogóle to wpierw musze iść do GP (lekarz pierwszego kontaktu), który to da mi skierowanie do szpitala w którym będą mnie badać i w którym też będę rodzic... to tak pokrótce wygląda sprawa u mnie :)

Witam kochane!
i ja z przyjemnością się do was dopisuje, mam nadzieję, że długo tutaj zagoszczę. 02.06 po powrocie z wakacji zobaczyłam 2 cudne krechy na teście:) Po tylu przejściach, poronieniach, miesiącach starań czekam na swojego drugiego aniołeczka. mam nadzieję, że tym razem będzie dobrze.Pozdrawiam wszystkie ciężarówki!

mam nadzieję, że ciąża się utrzyma i będzie mi miło tutaj z wami plotkować:)
przewidywany termin porodu wypada mi na 04.02.2011r

Pati, Dorotka niestety nie przebywam w Polsce a w Irlandii więc tu luteiny za 3 zl nie dostanę. Chodzę do ginekolog prywatnie, bo tylko tak się da przed 12tc. Leki trochę kosztują, ale brać trzeba. W szpitalu pierwsza wizyta dopiero ok 12 tygodnia bezpłatna. Ginekolog jest dobra, więc stosuję się do jej zaleceń. Usg miałam by sprawdzić czy ciąża się dobrze zagnieździła,i usg było na z polecenia gin( ja sama szłam z zamiarem by nie robić, ale wolę się słuchać gin, w końcu ona jest lekarzem) a następne mam za 6 tyg więc nie uważam, że to dużo. Gdybym nie miała poronienia wcześniej pewnie bym się mniej bała. Póki co wolę dmuchać na zimne.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Czesc, to ja nastepna. Co prawda nie jestem pewna czy jestem w ciazy bo test robilam we wtorek I co prawda wyszedl +, ale slaby. Wizyte mam w 7 czerwca, wiec siewszystkiego dowiem na miejscu I ze szczegolami. Poki co czuje sie zle, jestem spiaca I caly czas mnie mdli. Termin wyliczylam na 6.2.2011, no coz w pn wszystko sie okaze. Pozdrawiam wszystkie mamy 

Witam Anecik, Scarletka.
Jezynka. Ja tez jestem po przejsciach i wlasnie one sprawily ze jestem przeciwniczka podtrzymywania bardzo wczesnej ciazy (tak jak ja oststnio mialam 0d 5 tyg.) Ktos bardzo madry wytlumaczyl mi ze na tym etapie organizm sam eliminuje wadliwy zarodek. A takie podtrzymywanie konczy sie albo wadami u dziecka lub wczesnymi porodami. Dlatego uwazam co ma byc to bedzie. Jak mam poronic to wole to niz donosic i pozniej przechodzic to przez co juz dwa razy przeszlam. Dbam o siebie i wogole, na wizyte ide w czwartek ale to jeszcze nie usg. Usg pewnie pozniej. Tym bardziej ze moj lekarz prowadzacy wysyla na usg do innego lekarza zaufanego.

Dzis o 13 odbieram wyniki badan z rana zrobilam sobie, bo na tyg nie mam czasu. Zobaczymy co beta wykaze ja na razie tylko na tescie i temperaturze sie upewniam (a ta niezmienna jest od jakiegos czasu podwyzszona) No i mam nadzieje ze bedzie oki bo z dwiema wczesniejszymi ciazami dawno plamienia juz mialam a teraz nic.

Witam Anecik, Scarletka.
Jezynka. Ja tez jestem po przejsciach i wlasnie one sprawily ze jestem przeciwniczka podtrzymywania bardzo wczesnej ciazy (tak jak ja oststnio mialam 0d 5 tyg.) Ktos bardzo madry wytlumaczyl mi ze na tym etapie organizm sam eliminuje wadliwy zarodek. A takie podtrzymywanie konczy sie albo wadami u dziecka lub wczesnymi porodami. Dlatego uwazam co ma byc to bedzie. Jak mam poronic to wole to niz donosic i pozniej przechodzic to przez co juz dwa razy przeszlam. Dbam o siebie i wogole, na wizyte ide w czwartek ale to jeszcze nie usg. Usg pewnie pozniej. Tym bardziej ze moj lekarz prowadzacy wysyla na usg do innego lekarza zaufanego.

Dzis o 13 odbieram wyniki badan z rana zrobilam sobie, bo na tyg nie mam czasu. Zobaczymy co beta wykaze ja na razie tylko na tescie i temperaturze sie upewniam (a ta niezmienna jest od jakiegos czasu podwyzszona) No i mam nadzieje ze bedzie oki bo z dwiema wczesniejszymi ciazami dawno plamienia juz mialam a teraz nic.

Kazdy ma inne zdanie na temat podtrzymywania ciazy.Ja mimo wszystko jestem za podtrzymywanie.Moja Oliwke podtrzymywalam.Wiem ze podtrzymywanie nie spowodowalo ze jest chora bo zachorowala w momencie gdy plemniki sie dzielily Oliwka ma chorobe Genetyczna ZESPOL TURNERA dziewczynki z taka choroba sa w 90 % wydalane w ciazy przez organizm .Ja nie zaluje Mam swoj najwiekszy skar na swiecie.Nie wyobrazam sibie jej teraz nie miec mimo ze jest chora.Jakbym miala przy Oliwce zrobic to samo wiedzac ze jest chpora to tak samo bym postapila.Oliwka to madra i sliczna dziewczynka .Rzowija sie znakomicie :-).Kochana po twoich suwaczka widze ze zycie cie doswiadczylo :-(.Nie dziwie ci sie ze masz takie podejscie i strasznie mi przykro ze musialas stracic dzieci juz po urodzeniu :-(.Kochana ja wiem ze tym razem bedzie U Ciebie inaczej.Bedzie dobrze .Bedziesz cieszyla sie maciezynstwem i tego z calego serca ci zycze . WITAM nowe mamuski.Ja wizyte bede miala kolo 16 i bede miala usg wtedy bo ostatnio byl pehcerzyk za nisko i jak nic zlego sie nie wydarzy to bede miala sprawdzane czy jest serduszko i czy pehcerzyk poszedl do gory.W moim wypadku ja nie mam nic przeciwko usg bo jakbym go nie miala to nie wiedzialabym ze mam sie pooszczedzac :-). Ja dzis sie strasznie zle czuje.Brzuch mnie co chwile pobolewa ale tak nie strasznie tylko go czuje ale wogole jestem dzis jakas slaba i taka niedozycia :-(. Kolezanka wziela swoja i moja coreczke na plac zabaw wiec mam chwile calkowitego spooju :-).Milego dnia laski :-)

reklama
witam z ranka!
3mam kciuki za wszystkie dziewczynki i czekamy tutaj w małym gronie na kolejne mamusie:-D przybywajcie jak najszybciej.
Ja przed zajściem brałam bromgeron,duphaston i luteinę od ponad pół roku. W tym momencie równiż jestem na luteinie, bo wszystkie moje poprzednie 4 ciąże nie mogłam utrzymać i roniłam przed 6 tygodniem.
Ginek mi również tłumaczył, że jak mam poronić, to żadne leki nie pomogą, bo i tak to nastąpi.
Cieszymy się szalenie, ale również drżymy co będzie dalej. widzę, że nie jestem tu jedyna po przejściach, cieszę się, bo razem będzie nam łatwiej!

Do góry