reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

A co do kontaktów to w Grupie "Lutówki 2011" masz nasze numery telefonów ;-) więc możesz sobie spisać...mój na przykład :-) ( grupa jest otwarta, bo dołączałam do niej jakiś tydzień temu)
no niestety juz otwarta nie jest, bo (cytuję): "Musisz należeć do tej grupy, żeby widzieć wiadomości. "
ale nieważne. Dzieki Mysia za wiadomosc :)

reklama
cześć dziewczyny

Mam dosłownie minutkę. Mam nadzieję że lutowych mam przybywa i że wszystkie razem z dzidziusiami są zdrowe.

Jestem od wczoraj w domku z moją Olą. Zostałyśmy dobę dłużej za względu na podwyższoną bilirubinę i mała miała fototerapię. Po jednym dniu nas wypuścili. Niestety urodziła się z wrodzoną wadą serduszka (nie rozpoznana w czasie ciąży) VSD - to taka dziurka między komorami, dziurka ma 1,5 mm więc jest maleńka i mamy skierowania do poradni kardiologicznej żeby to monitorować. Powinna sama zarosnąć w ciągu kilku miesięcy. Napłakałam się jak się o tym dowiedziałam ale teraz muszę to brać na spokojnie żeby się nie stresować za bardzo. Malutka śpi, jest grzeczna, choć czasem popłacze jak jest głodna. Karmię piersią od samego początku więc jestem szczęśliwa. Ból do zniesienia, choć Bepanthen w maści się przydaje do smarowania sutków po karmieniu żeby nie pękały. Polecam !
Dziewczyny trzymam za wszystkie kciuki. Poród potrafi być cudownym przeżyciem, naprawdę. Ja podeszłam do swojego bardzo optymistycznie i wszystko poszło szybko, troszkę bolało-wiadomo - ale ból jest zapomniany od razu gdy maleństwo "wyjdzie" i zapłacze.

Buziaki :*

dużo dzieci ma problemy z serduszkami, ale to ponoć normalne - nie zdążyły sie dobrze wykształcić przed porodem. Wszystko z czasem znika. Głowa do góry!!

witajcie babeczki :)

dzis noc była koszmarna, Ala cos miała jakies koszmary czy co... płakala mi przez sen i gadał i mnie cały czas wolala wiec mega niewyspana jestem bo ze 4 godziny tylko snu było w sumie... w sprawie porodu bez zmian... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: mama mi tu jeszcze mówi "oj tam sie martwisz zlapie Cie niespodziewanie i pojedziesz" taaaaaaaaaaaaaaaaa ku...wa nic mnie nie lapie i chodze wiecznie zla bo takie czekanie to jest najgorsze... wrrrr...
jtaudul tak sie zdarza, ale ta dziurka sie w wiekszosci przypadków sama zarasta wiec badź dobrej myśli :)

jtaudul- wszystko będzie dobrze:)jeszcze raz gratulacje i mam nadzieję do zobaczenia w parku na wiosennym spacerku:)

Becio,Agunia- STO LAT:)))))

Byłam na ostatnich wynikach przed porodem,jeszcze raz odczyn coombsa i krew.W piątek usg i ew.potwierdzenie bądz zmiana cc.Nie mogę sie doczekać:)
Tak sobie pomyslalam,że ja podchodze do tego spokojniej,mimo cięzkości,braku siły i ogólnego bólu bo nie mam kiedy myśleć.Do 14 sama z młodszym,ciagle cos do zrobienia,potem wraca ze szkoły Krzyś,potem mąz i dzień mi szybko mija.

Myślę,że u Rutkosi pośpieszono się z wywołaniem,zyczę Wam dziewczynki oczekiwania w nudach domowego ogniska niż szpitalnego bólu po kroplówce.

ps.Jestem antytalent techniczny,od rana składam hustawke małej i nie wiem jak:zawstydzona/y:

Jtaudul fajnie ze juz z Olcia w domku. Dziurka sie nie marty. Znak osobiscie kilkoro dzieci z tym samym i gdybym nie wiedziala to bym w zyciu nie powiedziala. Zadnych objawow ani problemow z tym zwiazanych. Niech sie szybko zarasta wstretna dziura.

Maranatha ty to musisz miec cierpliwosc najpierw Ala teraz Majka nie chca wyjsc. Uparciuszki a twoich dziewczyn.

Mnie od rana boli brzuch jak na @-mam nadzieje ze cos sie rozkreci w ciagu kilku dni bo jak czytam o Rutkosi to ja na zadne wywolywanie sie nie zgadzam.

Mialam przed chwila nalot policji na mieszkanie. Wylegitymowali mnie i wypytali o rozne rzeczy. Musialam nawet pokazywac stare rachunki. Szukaja mojej sasiadki ktora nie wiadomo dlaczego w ich bazie widnieje pod moim adresem:no:

Jade na lotnisko po mamcie-dzien pelen wrazen:-)

reklama
mysia hehe faceci! Normalnie jak bym mojego slyszala, bo jemu musi pasowac! Dzis mi dzwoni ze pozalatwial wszystko w pracy i moge rodzic... a mam urodzic jak najszybciej bo mu juz sie nie chce pracowac!

Jakbym słyszała swojego meza, ale wcale im sie nie dziwie, bo my siedzimy juz na wolnym i też wyczekujemy a oni czekaja i pracuja i sie doczekac nie moga tak jak my:)

jtaudul na pewno wszystko bedzie dobrze z serduszkiem - trzymam mocno kciuki:)

Dzisiaj wizyta w szpitalu mam nadzieje że uciekne z niego jak najszybciej, ewentualnie mogę zostać jesli nagrodą będzie powrót z maleństwem:)

Pozdrawiam!!!

Do góry