reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Dzien dobry.:-) Wszystikego najlepszego w dniu urodzin dla solenizantek:tak:Dorisł mi moja gin mowiła na ostatniej wizycie ze mam jechac do szpitala jeśli :1,będa regularne skurcze co 10-15min,2.odpłynięcie płynu owodniowego3.plamienie lub krwawienie. na twoim miejscu poszła bym wcześniej na ta wizyte:-)

reklama
Agunia Becio wszystkiego naj naj naj z okazji urodzin !!!

Wstalam i pierwsze co zrobilam to doslownie pochlonelam banana-z takim glodem sie teraz budze.
Do tego wszystko mnie dzis boli. Najpierw podbrzusze jak na @ teraz cala miednica i plecy.

Za 4 godzinki przylatuje moja Mamcia wiec zbieram sie po nia na lotnisko i od poludnia moge rodzic-ciekawe tylko czy moja corcia o tym wie;-)

Bylismy wczoraj u znajomych i osluchalam sie opowiesci o tym jak wygladaly porody 20 lat temu-dzieki Ci Panie za akcje Rodzic po ludzku!!!!!!!!!

Lece na sniadanko bo glod dalej meczy-moja mala pijawka wszystko ze mnie wyciaga;-)

wszystkiego najlepszego dziewczyny ;-)

co do bólu to ja z dwa dni temu miałam taki nie do wytrzymania i co jakiś czas ale ustał ok godz 5 rano . Skurcze były pewnie spowodowane dosyć intensywnymi przytulankami .
Od wczoraj ,czyli od odpadnięcia czopa boli mnie ale jest do wytrzymania i jest to ból ciągły . Dosyć męczący psychicznie . Ja od paru dni kapie się pod gorącom wodą i robię 20 brzuszków po wyjściu z prysznica :-p do tego przytulanki . Ale na razie cisza . Ja się nie kładę bo mam okulistę z dziatkami i obiad muszę zrobić . Trochę posprzątam i wezmę psy na pola ,może coś się dalej ruszy -inaczej oszaleje :baffled:

Ogólnie to bym chciała urodzić przed weekendem lub po ,bo w sobotę z niemczech przyjeżdża bratowa z 4 dzieci i mężem i zostają do niedzieli. Wieczorem pewnie mój M z swoim szwagrem coś wypiją i boje się że wtedy zacznę rodzić a go nie wpuszczą bo będzie od niego czuć alkoholem . Zresztą trochę się boje czwórki dzieci i naszych trzech psiaków , bo wiadomo że ja jako ''gospodyni'' będę musiała to wszystko wykarmić i ogarnąć . Niby mąż mówi że mi pomorze ale ja znam życie i facetów , zresztą jak by mi nie pomógł to mnie taki tabun ludzi w domu męczy . Niby jestem towarzyska ale u siebie w domu to wole raczej cisze , i ze znajomymi wole się spotkać na neutralnym terenie np w pubie przy piwie hehe :-D W piątek muszę zrobić jakieś zakupy większe bo jakieś ciasto i desery muszę porobić bo akurat dzieci pewnie mój ' schabowy '' nie zainteresuje :-p

Delfin ONA podziwiam ze na ta koncowke jeszcze sobie wzielas na glowe tylu gosci. Ja tez lubie towarzystwo ale teraz to raczej juz wole spokoj i cisze. W koncu po urodzeniu sie malej nie wiadomo kiedy ten spokoj znowu w domu zapanuje wiec my z mezem wykorzystujemy jak sie da :-)

Ja tez juz nie mam ochoty na spotkania towarzyskie... kilka dni temu odmowilam kolezankom, dzis maz mowil ze znajoma dzwonila ze moze mnie odwiedzic ale powiedzial jej ze nie mam nastroju na gosci i odmowil jej uffff

Ach i jeszcze *******ka ale wczoraj maz od siostry przyniosl mi herbatke (jablko z cynamonem) pilam ja u niej i nie moglam nigdzie kupic... pachnie pieknie!! A do tego tak mi slonko w okna swieci! Cudownie, niedlugo wybywam na spacer :)

Delfin wiem jakie to dziala na psychike, ciagle myslisz ze to juz... ze zaraz sie zacznie, a tu nic nowego... koszmar, staram sie o tym nie mylslec tyle zajac czyms uwage, a ze mnie od wczoraj co jakis czas leci, nie jest tego duzo, co chwile mala plamka, ale jak czuje mokro to juz mysle ze to wody....

Ostatnia edycja:
no własnie nie miałam wyjścia , bo im akurat pasuje a rzadko się widują z moim mężem to nie chciałam im utrudniać tym bardziej że wiem że się stęsknili za sobą bo od naszego wesela się nie widzieli . A skeyp to nie jest prawdziwa rozmowa . Dlatego trochę bym chciała urodzić przed ich przyjazdem żeby mieć święty spokój ,a oni niech się sami rządzą hehe ale to zbyt piękne :zawstydzona/y::-p

a znajomym też odmawiam bo irytują mnie pytania ''jak się czujesz,kiedy masz termin ''' itp wrrr

Suseł, Julia: Wysłalam Wam na priv moj numer tel, jakbyscie chcialy skorzystac to zapraszam :-)

STO LAT DLA NASZYCH DZIEWCZYNEK! ZYCZE WAM WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE, ZDROWYCH, PIEKNYCH BOBASKOW, SZYBKICH PORODOW BEZ KOMPLIKACJI :-) i MOZE JESZCZE SIE UDA, ZEBY KTOREJS Z WAS DZIDZIA ZROBILA PREZENT W URODZINY? KTO WIE, DZIEN SIE DOPIERO ZACZYNA :-)

Ja dzis znow na KTG jade. Cholerka, dlaczego wybralam szpital na drugim koncu miasta?
Boli jako takich nie mam, jak na @, ale bole w pachwinach to jakas masakra! Wczoraj doslownie czulam glowke tak nisko, ze az mi sie caly czas kupke chcialo :-)
Maz pozyczyl wczoraj sobie konsole od kolegi i mowi wieczorem do mnie "kochanie, wytrzymaj jeszcze dzis bo chcialbym sprzet wyprobowac" ;-) Dowcipniś jeden...
A co do "przyspieszaczy" porodu, to niestety schody u mnie odpadaja, bo ja jedwo wychodze na to drugie pietro u mnie, jak juz wyjde to dysze jak pies. A jesli chodzi o sex, to moj W powiedzial ze on sie boi, ze zrobi nam krzywde i dupa :szok:. No w zasadzie to bez dupy...

mysia hehe faceci! Normalnie jak bym mojego slyszala, bo jemu musi pasowac! Dzis mi dzwoni ze pozalatwial wszystko w pracy i moge rodzic... a mam urodzic jak najszybciej bo mu juz sie nie chce pracowac! Wiec mu powiedzialam ze musi troche nad tym popracowac i nie ma bata jak wroci bedzie masowal piersi i do lozka tez go zaciagne! :)
Ad kupy wczoraj mialam to samo, chodzilam z 15 razy!!!

reklama
A ja czuje jak mala mi sie wierci w tym brzuchu czasem mnie cos zakuje.Jej jak ja bym chciala juz dzis wyladowac na porodowce i urodzic sama z siebie a nie z wywolania w poniedzialek

Do góry