reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Taaa Rutkosiu i zeby zaczal sie nam odejsciem wod! I trwal tak jak u margoz maks 3 godzinki!!!! Ciekawe gdzie trzeba napisac petycje o taki porod...

Moj zoladek dziwne dzwieki wydaje, czysci mnie od rana... a wlasnie zjadlam znow biszkopty z nutella...

reklama
Rutkosia jak już się znajdziesz w szpitalu,to uwierz,że przestaniesz się bać.Wtedy będziesz juz tylko myśleć o ty,że nie długo będziesz tulić synka w ramionach:-) Ja będę rodzić już 5 raz,a boję się bardziej jak przy pierwszym,ale to tylko do czasu aż mnie sieknie,bo jak tylko wejdę na IP,to juz z górki będzie.Najgorsze jest to czekanie;-)

Taaa Rutkosiu i zeby zaczal sie nam odejsciem wod! I trwal tak jak u margoz maks 3 godzinki!!!! Ciekawe gdzie trzeba napisac petycje o taki porod...

Moj zoladek dziwne dzwieki wydaje, czysci mnie od rana... a wlasnie zjadlam znow biszkopty z nutella...

Mój to tak strasznie głośno burczy ostatnio a jak coś zjem to zaraz mi momentalnie niedobrze a jak zjem coś bardzo niestrawnego to mnie czyści:confused: miałam tak kilka dni temu na 2-3 dni był spokój a od dzisiaj znów mi sie zaczęło:/
Wogóle mam zawroty głowy też:baffled:

Rutkosia jak już się znajdziesz w szpitalu,to uwierz,że przestaniesz się bać.Wtedy będziesz juz tylko myśleć o ty,że nie długo będziesz tulić synka w ramionach:-) Ja będę rodzić już 5 raz,a boję się bardziej jak przy pierwszym,ale to tylko do czasu aż mnie sieknie,bo jak tylko wejdę na IP,to juz z górki będzie.Najgorsze jest to czekanie;-)

Wiesz agunia co jest dla mnie najbardziej stresujące że nie wiem tak na 100% co mnie czeka i przez to nie jestem gotowa na to co mnie czeka psychicznie:zawstydzona/y:

Ligotka u mnie właśnie zwiastunem porodu było zawsze rozwolnienie(zresztą okresu też),dlatego też nigdy nie miałam przyjemności zaznania lewatywy:-) Co do odejścia wód,to mi nigdy same nie odeszły. Teraz też bym nie chciała,żeby sobie odeszły,bo dobre jest to jak zaraz po ich odejściu pojawiają się silne skurcze i poród trwa krótko,ale jeśli skurcze trzeba wywołać i trwa to długo,to rodzenie tzw"na sycho"jest bardziej bolesne.:tak:

Dziewczyny tragedia!!! Właśnie się dowiedziałam,że w szpitalu, w którym chcę rodzić z powodu wzrostu zachorowań na "świńską" grypę porody rodzinne są zawieszone do odwołania (odwiedziny w oddziałach też).
Ja bez męża nie dam rady!!! :-:)-:)-(

Rutkosia na 100% to nawet ja teraz nie wiem co mnie czeka,bo każdy poród jest inny,ale uwierz mi na słowo,że ta niewiedza jest 100 razy lepsza,od mojej wiedzy:-)

Mam dzisiaj MEGA LENIA ale przynajmniej wiem po kim moja córcia też jest taka leniwa :-D
Po wczorajszym ostrym sprzątaniu nic się nie dzieje tylko boli mnie pękająca skóra na brzuchu ale żadnych skurczy nic
mam wrażenie że bede jak słonica w ciąży chodzić przez 2 lata

reklama
Beciuu strasznie mi przykro... a nie masz jakiegos dobrego szpitala jeszcze gdzies w poblizu! Wiem jakie to wazne sama chce rodzic tylko tam gdzie dopuszcza meza....

Dziewczyny znow mam skurcz, trwa bardzo dlugo juz jakies ponad 10 minut ale boli mnie bardzo brzuch i krzyz... ide wziac kapiel, ale to chyba jednak nie skurcze bo one maja co 5 minut...

Do góry